15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sjarmerende hage skjønnhet Kalmia: planting, omsorg og foto

frodig blomstring av kalmia Når det er tid for planter å blomstre, blir hagen et unikt sted for glede. Spesielt hvis en flerårig busk vokser i den – kalmia. Planten tilhører Heather -familien. Det ble først oppdaget i Nord -Amerika. Der er busken funnet i sumpete områder, skogkanter eller tette kratt..

Under naturlige forhold vokser calia opp til en og en halv meter, selv om det også er forkrøplede arter – omtrent 30 cm. Busken fikk navnet sitt til ære for den finske miljøforsker Pierre Kalm.

I dag pryder kalmia hager ikke bare i Amerika, men i hele Europa. Takket være botanikernes flid og omhyggelige arbeid, dukket planten opp i Moskva -regionen.

Generell informasjon om busken

flerårig busk kalmia En sjarmerende forgrenet busk med uvanlige lansettformede avlange blader. Lengden når 6 cm. Ovenfra er de grønne, og nedenfra er en blålig tidevann synlig. Spissene deres er spisse, som ligner laurbærblad..

Med begynnelsen av sommeren vises delikate kuppede blomster på mange stilker. De er:

 • rød;
 • rosa;
 • hvit;
 • krem;
 • burgunder;
 • mønstret.

umbellate blomsterstander av CalmiaInteressant nok er knoppene samlet i små paraplyformede buketter. Hver av dem når opptil 1 cm i diameter. Når busken blomstrer, vises det et stort antall slike delikate blomsterstander på den. På dette bildet overrasker kalmia med sin sjarm og skjønnhet..

Det er mange forskjellige varianter av utenlandske busker som vokser godt i Russland. Mange av dem er ganske vinterharde, derfor brukes de i sommerhytter og i Moskva-regionen. En av disse variantene er bredbladet Calmia.

Beskrivelse av den berømte arten

bredbladet calmiaDenne typen kalmia er et bredt spredt anlegg som når en høyde på omtrent 3 meter..

I sitt naturlige miljø er det calia -trær som vokser opp til 12 m høyde. Videre er de forskjellige i en bred og forgrenet krone. I sommerhytter brukes busker oftest..

Høyden på bredbladet Calmia i Moskva -regionen når et gjennomsnitt på omtrent 80 cm. Over et år vokser den med 2 cm.

Bladene på planten er elliptiske, lansettformede. Utad ligner de bladene på et laurbærtre. Lengden deres er i gjennomsnitt fra 10 cm til 50. Den øvre platen er mørkegrønn, den nedre delen er gulaktig..

Spesielt tallerkenformede blomster, samlet i blomstrende blomsterstand, skiller seg ut. Fargen på delikate knopper er oftest rosa. Inne i hver blomst er det mørke støvknapper, som er involvert i reproduksjonen av planten. I buskens blomstringsperiode dekker knoppene nesten hele kronen på calmia.

Hvis du ser nøye på de enkelte blomstene, ser de ut som miniatyrporselenskopper..

Kina calamia blomsterkoppDiameteren til et slikt kunstverk er bare 2,5 cm. Planten begynner å blomstre i den siste vårmåneden eller forsommeren. Etter det vises frukt på kalmias i form av grasiøse kapsler, tett fylt med frø. De er helt modne midt på høsten..

Som biologiske studier viser, dannes blomsterknopper et helt år før blomstring. Derfor bør du ikke bekymre deg forgjeves hvis den unge planten ikke blomstret umiddelbart etter plantingen..

Det er noen trekk ved planting og omsorg for Kalmia bredblad.

Hvis du raskt vil plante en busk på din personlige tomt, er det lurt å plante den om våren. For å gjøre dette kan du kjøpe frøplanter som har blitt dyrket i potter..

Planter bør ha blader av en mørk grønn farge, noe som indikerer dens vitalitet. Hvis de bare befinner seg på spissene av skuddene, betyr det at kalmiya har et skadet eller falt rotsystem..

Det mest passende stedet for en busk er et halvskygge område i landet. Den kan plantes ved siden av et høyt tre, noe som vil gi planten ideelle vekstforhold..

bredbladet saplingSur jord med god vanngjennomtrengelighet er egnet for planting av Calmia bredbladet. Det kan være sandjord gjødslet med humus..

Umiddelbart før du setter frøplanten, er det tilrådelig å sette torv i hullet. Dette vil gi planten nok mineraler til å vokse..

På grunn av det faktum at rotsystemet til kalmia er nær jordoverflaten, er det ikke nødvendig å plante andre planter i nærheten. De kan drukne det, noe som vil føre til sykdom eller fullstendig tørking..

Når du tar vare på en busk, bør du følge disse reglene.:

 1. Topp dressing. Tre ganger per sesong må jorden rundt planten mates. Om våren kan du bruke en ureaoppløsning (30 gram per 8 liter væske). Om høsten er mineralgjødsel spredt under buskene. Når planten utvikler seg aktivt, kan rotsystemet befruktes med slurry. For dette fortynnes en del gjødsel med 15 deler vann. Deretter vannes buskene med denne løsningen..
 2. Vanning. For at busken skal utvikle seg godt, må den utstyres med kompetent vanning. Den består i en moderat fordeling av fuktighet under busken. Det er viktig at jorda tørker litt ut før neste vanning. Når du forbereder en busk for overvintring, bør den helles rikelig med vann og mulkes med trebark og torv.
 3. Vanlig filialomsorg. Så snart våren kommer, bør kalmia -busker rengjøres for tørre grener og blomsterstand. Du trenger ikke å kutte planten, siden den alltid har en vakker krone..
 4. Løsner jorda. Som et resultat av rikelig vårregn, stivner jorden under buskene. Derfor bør du nøye lufte jorden. Takket være dette får røttene oksygen, og planten utvikler seg godt..

I tillegg til bredbladet calmia, er det andre typer busker. La oss vurdere noen av dem.

Populære typer bedårende busker

Slekten Evergreen Calmia har omtrent 8 arter, som er allment kjent i Amerika og Europa. Av disse har bare noen få godt slått rot i Russland. For mange sommerboere i Moskva -regionen har kalmia blitt en favoritt dekorativ dekorasjon av hagen..

Smalbladet Kalmia

smalbladet blekksprutDenne typen busk vokser opp til 1,5 m i høyden. Også kjent er dvergvarianter som vokser opp til 40 cm.

Bladene på planten er lansettformede avlange, ca 6 cm lange. Den øvre delen er grønnfarget, og den nedre har en blåaktig fargetone.

Smalbladet Kalmia kjennetegnes ved fantastiske blomsterstander i form av en kopp. De er nesten alltid rosa, og bare sjelden hvite. Knoppene samles i umbellate blomsterstander. Hver knopp er omtrent 1 cm i diameter. Generelt ser blomstene elegante ut, spesielt når de blomstrer samtidig. Derfor kan vi trygt si at kalmia er et ekte naturlig mesterverk på sommerhuset deres..

En dekorativ smalbladet busksort har blitt avlet siden 1736 utenfor Russland. Bare et århundre senere ble den eviggrønne busken brakt til Moskva. Siden 1988 har planten vokst i Botanisk hage. Der blomstrer hun årlig og gleder øyet i en hel måned..

Multifoliate Kalmia

Kalmia lampreyDenne sorten av eviggrønne planter har en kompakt hevet krone. De originale lansettformede bladene til Calmia multifoliate er farget mørk blågrønn.

Knoppene vises på skuddene i slutten av april eller begynnelsen av mai. I form ligner de miniatyrklokker, som er samlet i herlige buketter. Blomstene er malt rosa, som ser originale ut på bakgrunn av grønne blader.

Planter en flerårig

snøhvit kalmia i hagenKompetent planting av kalmias og omsorg for planten krever oppfyllelse av slike krav.:

 • plante bare i løs, drenert jord;
 • forhindre væskestagnasjon;
 • under en tørke, vann en gang annenhver uke med rikelig med vann (opptil 10 liter per busk);
 • om nødvendig vanning om morgenen eller om kvelden;
 • rettidig befruktning bidrar til den raske veksten av busken.

Reproduksjon

Disse typer kalmia formerer seg på to måter: ved hjelp av frø og ved å skille røttene fra hovedplanten. Når du velger det riktige alternativet, bør du vurdere evnene dine..

Calmia blomstrerEn av de enkleste metodene for avl av kalmia er å bruke rotskudd. For dette blir avkom plantet i containere, hvor de utvikler seg i 3 år. Når planten blir til en fullverdig frøplante, blir den overført til hagetomten. Der tar han sin ærverdige faste plass, hvor han skal tjene som dekorasjon av forhagen i mange år..

For å dyrke kalsium fra frø, må du samle plantemateriale i tide. Den mest passende perioden er midten av høsten. Etter høsting av frøene må de tørkes og oppbevares i et tørt rom..

For bedre spiring holdes frøene i kulden i omtrent 2,5 måneder, og først da blir de sådd.

Calmia sådd i spesielle beholdere vil spire etter 30 dager. Først vokser de veldig sakte, men med tålmodighet vil vi motta en belønning. Når de vokser opp til 4 cm, kan plantene dykkes om nødvendig..

Etter 2 år mates plantene med mineralgjødsel. Takket være dette vil de begynne å vokse raskere. Når unge kalmier begynner å forgrene seg, er det bedre å transplantere dem i nye beholdere, der de vil være opptil 5 år gamle. Deretter plantes plantene på et permanent sted i hagen. Og så vil de bli den milde sjarmen til en sommerhytte i Moskva -regionen.

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară