15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Et fantastisk funn for gartnere – utsøkte varianter av sitronmelisse

melissa på dachaen For flere årtusener siden dyrket driftige grekere gress på tomtene sine som utstrålte en sitronduft. Ulike varianter av sitronmelisse fortsetter å tiltrekke seg oppmerksomheten til gartnere som har verdsatt de fordelaktige egenskapene til den utsøkte urten. Melissa betyr honning på gresk, noe som indikerer at biene er veldig glad i denne nydelige planten. Hvis du gni løvet på overflaten av bikuben, flyr de umiddelbart til lukten. Men planten liker ikke bare insekter. Folk bruker det mye i matlaging, aromaterapi og for behandling av visse sykdommer. La oss se nærmere på varianter av denne aromatiske urten..

Fantastiske varianter av sitronmelisse – en sjenerøs gave fra jorden

sitronmelisse varianter Sitronmelisse har en spesiell plass blant de mange aromatiske urter. I Europa finnes den i forhager, grønnsakshager og til og med i blomsterpotter på balkongen. Hovedårsaken er den fantastiske lukten og mange verdifulle elementer.

Ekte kulinariske eksperter som drømmer om å kombinere aromaer av sitrus, mynte og honning til en “bukett”, velger sitronmelisse. Den brukes til å lage drikke, som et krydder til kjøtt- og fiskeretter..

Biologer skiller flere varianter av sitronmelisse som vokser vellykket i Russland og nabolandene. Hver av dem har sine egne egenskaper og ytre forskjeller. La oss se nærmere på den utsøkte duftende urten.

Isidora

sitronmelisse IsidoraEn flerårig av denne sorten vokser ofte opp til 80 cm i høyden. Lange opprettede skudd er kronet med mange grønne blader med en lys grønn fargetone. De er alle ovale i form og har takkete kanter. Hvis du gnir de kjøttfulle bladene av Isidore sitronmelisse i hendene, vil du føle en spesifikk sitronaroma. Under blomstring dukker det opp små knopper av en syrin nyanse. Sorten dyrkes på to måter: ved frø i åpen mark og ved bruk av frøplanter. For at plantene skal utvikle seg vellykket, plasseres de i et rom der temperaturen ikke faller under 10 grader..

For frøplanter blir frø sådd i andre halvdel av mars. Ferdige spirer blir transplantert inn i forhagen i slutten av mai. Isidora vokser på ett sted i omtrent 5 år.

Denne typen sitronmelisse elsker romslige og godt opplyste steder der det ikke er trekk. Til tross for dette tolererer planten vellykket vinterkulde og sterke frost. Isidora har en tendens til å vokse raskt, og gir rikelig høst til eierne. Løvverket høstes det andre året etter planting på stedet før blomstring eller etter det. Råvarer tørkes i et mørkt rom med god ventilasjon. Brukes til behandling av forkjølelse, depressive tilstander og som smertelindring.

Quadrille

sitronmelisse firkantdansSorten tilhører flerårige planter som elsker løs jord og moderat fuktighet. Som regel når gresset en høyde på over 70 cm og ligner visuelt en viltvoksende busk i miniatyr. Løvverk har følgende funksjoner:

 • kjøttfull tekstur;
 • oval form;
 • mørk grønn farge;
 • spisse tips;
 • fint takkete kanter.

melissa i det åpneSitronmelisse Quadrille dyrkes på åpne steder hvor det er rikelig med sollys. Sorten tåler ikke alltid alvorlige vintre, så det er bedre å avle den i områder med et varmt klima. I slutten av juli dukker det opp ganske lyse knopper på skuddene. Løvverket lukter sitrus og smaker litt bittert. Ved matlaging brukes den tørket og frisk som krydder for følgende ingredienser:

 • kjøtt og fisk;
 • grønnsaksalater;
 • potetretter;
 • bakeri;
 • drikkevarer;
 • desserter.

Planten er verdsatt for essensielle oljer og vitaminer som har en gunstig effekt på menneskers helse..

Nesten alle typer sitronmelisse bør ikke brukes av personer med lavt blodtrykk. Før bruk anbefales det å konsultere lege..

Sitronsmak

klasse sitronsmakGartnere er spesielt imponert over denne velduftende kjempen som har erobret en meters høyde. Det utsøkte bladverket er lysegrønt med gule striper. Den har en uvanlig form som ligner et hjerte med en spiss spiss. Platens kanter er innrykket med miniatyrtenner, noe som gir planten et staselig utseende..

Sitronmelisse dyrkes ved hjelp av frøplanter, som plantes i åpen mark i slutten av mai. For at det skal lykkes å slå rot, kuttet gartnere alle skuddene flere ganger i sesongen. Tradisjonelt tørkes de, hvoretter de brukes til matlaging eller som et medisinsk legemiddel..

sitronbalsamDet har blitt lagt merke til at sitronmelisse Lime inneholder en stor mengde essensielle oljer og vitamin C. Derfor brukes det som et antimikrobielt middel når slike problemer oppstår:

 • lidelse i mage -tarmkanalen;
 • kald;
 • hjertesorg;
 • nervøse lidelser;
 • understreke.

Sitronmelisse -avkok hjelper med å lindre toksikose hos gravide, noe som er uvurderlig hjelp for dem i denne vanskelige perioden av livet..

Perle

sitronmelisse PearlRepresentanter for denne flerårige vokser opp til 110 cm. Bladplatene er ovale eller ovale i mørkegrønn farge. Overflaten er glatt, litt blank. Kantene er hakkete. Melissa Pearl har en uttalt aroma som utstråler en kuttet sitron. Det smaker som et bittert krydder, derfor er det mye brukt av kulinariske eksperter for å lage forskjellige salte retter. Første gang skudd og løvverk kan kuttes når planten er 2 år gammel. På et nettsted vokser Perlen vellykket i ikke mer enn 5 år. Etter utløpet av perioden er det tilrådelig å transplantere den.

For medisinske formål er det bedre å bruke blader tørket i et lukket, godt ventilert område..

Dozya

Melissa -variant DozyaStauden kjennetegnes ved sine høye skudd og når en høyde på omtrent 80 cm. Plantens mange løvverk er ovale med spisse kanter. Den er malt i mørkegrønn mettet farge. Dyrk den med frø eller frøplanter i områder med løs jord, der det ikke er trekk.

For at den velduftende sitronmelissen Dozya skal gi rikelig høst av grønt, beskjærer gartnere hver annen måned. Prosedyren hjelper planten til å slå rot for å utvikle seg vellykket. Om vinteren kan en flerårig lider av alvorlig frost, så den trenger ekstra ly..

Rent gull

sitronmelisse rent gullSitrongress preges av lyse gulaktige eller gyldne blader. Formen er eggformet, spissene er takkete, overflaten er porøs. Under blomstring vises hvite blomster på sitronmelisse, som til slutt får en lilla nyanse. Siden sorten ble kunstig avlet, dyrkes den best i potter eller beholdere. Følgelig, ta den inn i huset for vinteren. I tillegg fører direkte sollys på løvverk til brannskader. For at sitronmelisse Rent gull skal vokse praktfullt, trenger det topp dressing. Gjødsel påføres den første uken i mars.

Sitrongressblader tørkes og brukes deretter til å behandle forkjølelse, søvnløshet og som et beroligende middel..

Tsaritsynskaya Semko

klasse Tsaritsynskaya SemkoPlanten utstråler en sterk sitrusaroma selv med en lett berøring. Den vokser, i likhet med sine slektninger, opp til ca 70-80 cm. I løpet av 5 år spirer sitronmelisse rikelig og vokser. Men den kan ikke skryte av frostbestandighet, derfor trenger den ly. Under blomstring dannes søte hvite blomster med en behagelig sitronduft på skuddene..

Selv om planten ikke krever spesiell omsorg, trenger den fortsatt fôring og rengjøring av ugress. To ganger i sesongen anbefaler gartnere å kutte av alle skuddene som kan brukes til matlaging og tilberedes for vinteren..

Det anbefales å tørke sitronmelissblader på loftet ved en temperatur som ikke overstiger 40 ° C. Ellers mister anlegget sine verdifulle egenskaper..

Fantastisk melissa i landet – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară