15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Calathea trenger spesiell omsorg hjemme

Ulike typer calathea hjemme Å dyrke en bønneblomst i fangenskap er ikke lett. Hjemmetjenesten skal dekke alle behovene til vakre tropiske kvinner. Av de 130 artene av calathea er de fleste verdsatt for skjønnheten i bladene. Blomstrende varianter er dekorative med bladblad, men selve blomstene er iøynefallende.

Hva du trenger å vite om en blomst

Calathea er en plante i den andre delen av den tropiske skogen og tilhører Marantovs. Bladene på calathea er ovale og elliptiske i lengde opptil 30 cm. De er fløyelsaktige og blanke, bakdelen har alltid røde nyanser i fargen. Du kan uendelig beundre det komplekse mønsteret til bladplaten..

Blad vokser på stammen, men det er kort, internodene er millimeter fra hverandre, det ser ut til at rosetten vokser ut av bakken. Lengden på bladbladene varierer. Overraskende elsker blomsten klassisk musikk og tåler ikke tobakkens svingning – estetisk!

Feil omsorg for calathea hjemme vil ødelegge planten.Feil omsorg har ført til plantens død

Agroteknikk calathea

I omsorgen er det nødvendig å utføre prosedyrer med kunnskap om arten av “Bønneblomsten”. Så blomsten kalles bønn for det faktum at den løfter bladene høyere og høyere ved solnedgang. Om morgenen er platene i horisontal posisjon..

For godt vedlikehold vil anlegget takke deg med et fantastisk utseendeReaksjonen på feil pleie vil være en endring i fargen på bladene, deres hengende, utseendet på forskjellige flekker og tørking av kantene. På en annen måte kalles det tap av dekorativitet..

Hvordan ta vare på calathea hjemme

Kalateya MakoyanDu må velge en blomst avhengig av evnen til å skape akseptable betingelser for vedlikehold. Hver sort krever bruk av spesielle pleieoperasjoner som er passende for denne planten. De blomstrende varianter av calathea regnes som de mest krevende. Den mest upretensiøse blomsten er Kalathea Makoyan, vist på bildet. Hjemmetjenesten er enklere enn andre typer.

Etter operasjonen vil vi analysere hvordan vi skal ta vare på et lunefullt anlegg.

Belysning

Kalatea trenger lys i minst 15 timer om dagenDen totale dagslysetiden for Calathea, uavhengig av beliggenhet, er 15-16 timer. Dette kan være et skyggelagt område nær sørvinduet eller tilleggsbelysning når det plasseres på nordsiden. Det er nødvendig å fokusere på fargen på bladene. Med mangel på lys er bladene bleke, med et overskudd, de blir mindre og krøller seg sammen til et rør. Hvis det ikke iverksettes tiltak, vil bladene tørke ut og falle av etter å ha blitt bleke..

Bildet viser hvordan safran calathea blomstrer med riktig omsorg hjemme, hvis vinterreguleringen av belysningsvarigheten blir observert. Blomsten oppfordres til å blomstre ved å lage en justerbar lengde på dagen ved å dekke den med ugjennomsiktig materiale fra 18.00 til 08.00.

Når rudimentene til peduncles vises, blir planten introdusert i det vanlige lysregimet..

Vanning og mikroklima

For å vanne calathea er det nødvendig med mykt, avgjort vann.Alle varianter av calathea vannes bare med mykt, avgjort vann med en temperatur 2-3 grader over romtemperatur. Når du vanner, må du fokusere på plantens tilstand. Hvis bladene begynner å miste turgor, må du slutte å fukte, tørke jorden 2-3 cm dypt ned i jorden og vente på resultatene. Hvis bladene ikke stiger, krever omsorg for calathea jorda og fjerner råtne røtter..

For å myke vanningsvannet, kast to håndfuller torv i en bøtte med vann fra springen, rør om og la stå over natten. Filtrert vann vil inneholde mindre kalsium og magnesium.

Hyppigheten av vanning av calathea – etter hvert som jordklumpen og bladtypen tørker. I varmt vær, 3 ganger i uken, om vinteren bare en gang, kontrollerer fuktighetsinnholdet i koma.

Det anbefales ikke å spraye calatheaKrevende på mikroklimaet, liker calathea ikke grov fukting av bladene. Fløyelblader bør ikke sprøytes på; andre varianter er tåkete. Dråper etterlater stygge flekker etter tørking. Derfor er det umulig å skape 50-70% fuktighet i en leilighet med sentralvarme. Hjemme er omsorg for calathea forbundet med bruk av spesielle metoder for luftfukting..

Hvis du heller småstein, små brostein i en dyp panne som en gryte med calathea er installert på, og dekker den med sphagnummos på toppen, vil vannet i kjelen fordampe jevnt. Et spesielt lag med luft dannes rundt anlegget. Men her er det umulig å la bunnen av potten komme i kontakt med vann, røttene vil råtne.

For å fukte luften, plasseres gryten i et brett med vann.Fordampning fra en bred tallerken med varmt vann vil være mindre radikal. Du kan bruke nabolaget med store blomster, som skyggen av tropiske trær. En eller to ganger på dagtid rundt busken er det nødvendig å lage en fin spray fra en sprayflaske. Blanke blader tørkes av med en fuktig klut.

Ved omsorg for calathea observeres det konstant en balanse mellom overflødig og mangel, og man bør gå langs en skarp ås..

Jord, transplantasjon og innholdets temperatur

Uavhengig av årstid bør temperaturregimet være 18-24 grader, uavhengig av årstid. Samtidig kan en kraftig endring i temperatur og et trekk føre til at calathea dør..

Bruk en spesiell jord for å transplantere planter.Valg av jord er et av kravene til hvordan man skal ta vare på calathea på riktig måte. Tatt i betraktning at plantens røtter er overfladiske, vokser i bredden, må du velge passende potter. En dyp bøtte skaper et større dreneringslag slik at jorda under ikke surner.

Underlaget er kjøpt klart for calathea eller saintpaulia, men tilsetter grov sand. Du kan ta komposisjonen selv:

  • bladhumus – 6 deler;
  • torv – 3 deler;
  • sand – 1 del.

Jordens sammensetning skal være litt sur, pH 6.

Hvordan ta vare på en calathea blomst når den vokser? En transplantasjon vil være nødvendig ved å dele rhizomet nøye når du planter. Videre må hver seksjon ha en blomsterknopp..

Reproduksjon av calathea etter divisjonVanligvis er busken delt i to, kuttet med en skarp kniv og desinfisert det ferske snittet. Etter at planten er plantet, må den dekkes til for å skape et mikroklima nær bladene, men med ventilasjon. Etter at nye blader begynner å dukke opp, fjerner du lyet. Det er viktig at temperaturen på dette tidspunktet er omtrent 250 C, og planten er i skyggen..

Gjødsling og beskjæring av calathea

Når du tar vare på calathea hjemme, blir det bare matende blomstrende prydplanter. For dem velges en sammensetning av løselig gjødsel, der det er et ubetydelig nitrogeninnhold og det er ingen spor av kalsium. Vanligvis selges slike formuleringer for omsorg for innendørs blomster..

Det særegne ved kalata er at røttene deres skiller ut stoffer som endrer jordens sammensetning og surhet. Den beste fôringen vil være rettidig fornyelse av underlaget. For unge planter utføres transplantasjon årlig. Etter fire år blir en voksen plante transplantert annethvert år..

Til å begynne med kan du dyrke en vakker calathea i et florarium, et høyt kar med gjennomsiktige vegger. Så det er lettere å opprettholde et mikroklima.

Betingelser for å holde calathea – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară