15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Langblomstrende kjekk clematis fra den tredje beskjæringsgruppen – beskrivelse og bilder av kjente varianter

clematis fra den tredje beskjæringsgruppen Den største drømmen for gartnere som dyrker blomstrende ampeløse planter, er at deres avkom skal glede seg over blomstringen så lenge som mulig, og samtidig var det så lite bry som mulig med lange vipper, spesielt når de forberedte seg på overvintring. Du kan gjøre det levende ved å plante klematis fra den tredje beskjæringsgruppen på stedet. Beskrivelsen og bildet av variantene, et utvalg som vi har laget spesielt og i dag vil vi presentere for deg, vil tjene som en bekreftelse på teorien om den langsiktige skjønnheten til disse luksuriøse krypende vinstokkene..

Spesielle trekk ved gruppen

beskjæringsfunksjon Den tredje gruppen av klematis er en av de enkleste å avle. Dette inkluderer varianter som har en lang blomstringstid (opptil 3 måneder), mens det hos de fleste artene er senere. Årsaken til dette fenomenet er det faktum at vintreet bare setter knopper på en ung vekst. Følgelig etterlater dette et avtrykk på prosedyren for å danne en busk: hvert år er det nødvendig å kutte ut busken helt og etterlate stubber ikke mer enn 15 cm i høyden (en eller to knopper). Dette er nok til at vintreet blir gjenfødt.

Varianter av den tredje gruppen har en annen funksjon: de vokser ganske raskt, og hvis du forsømmer beskjæring, blir busken snart til en sammenfiltret ball med stygge vridde vipper. Hva kan jeg si om at du må glemme blomstringen. Dermed kan du årlig kutte av skuddene som har vokst i løpet av sesongen, ikke bare oppdatere busken og opprettholde dens kompakte former, men også bevare blomstringens sortkvaliteter..

Det er best å beskjære om høsten – da blir busken, eller rettere sagt dens rester, lettere å dekke til og forberede seg til overvintring.

Og nå gir vi deg en beskrivelse av de mest populære varianter av clematis fra den tredje beskjæringsgruppen (med bilde)..

Storblomstret klematis

Noen av de mest spektakulære artene er hybrider med store blomsterstand. Store blomster med en rik eller delikat farge, enkle eller doble, fanger øyet umiddelbart og gjør busken til en blomsterhandlers stolthet.

Clematis Ville de Lyon

clematis ville de lyonBeskrivelsen av clematis Ville de Lyon bør starte med at den tilhører Viticell -gruppen. Diameteren på blomsterstandene når 16 cm, mens de har en rik farge og består av 5-6 enkle kronblad og lange, opptil 2 cm, støvdragere. Noen anser det for rødt, men mest av alt ligner fargen på fuchsia, mens kronbladets spisser er mørkere. Interessant, ved slutten av blomstringen, begynner lilla nyanser å seire. Busken er ganske stor, lengden på vippene er fra 3 til 4 m.Blomstringen begynner sent, i juli, men varer til den første frosten.

Sorten har økt vinterhardhet og er motstandsdyktig mot de fleste soppsykdommer, men den kan falme i solen (blomster vil falme).

Clematis Barbara

clematis barbaraSorten er et resultat av arbeidet til polske oppdrettere, tjente sin popularitet på grunn av enkle, men veldig store (opptil 16 cm i diameter), blomsterstander med en interessant farge: de er dyprosa, men støvfrøene er malt i rødbrun farge.

Selve busken vokser til maksimalt 3 m, vinterhard, sen – blomstrer fra juni til september.

Du kan trimme klematis lett, og da vil blomstringen være i mai, og med sterk beskjæring vil blomster bare vises i andre halvdel av juni.

Clematis Venosa Violacea

clematis vanosa violaceaEn av de upretensiøse typene klematis, den vokser ikke mer enn 3 m høy, dvaler godt og blir sjelden syk. Blomstringen skjer midt på sommeren og frem til oktober flagrer delikate blomster på busken. De er single, består av 4 eller 6 enkle kronblad, er mellomstore og har en tofarget farge:

 • midten av kronbladene er hvite;
 • langs hele lengden ved kantene på begge sider er det lilla striper.

Du kan dyrke klematis på en bærer, så vel som en bunndekkende plante.

Clematis Etual Violet

clematis etoile fiolettEt karakteristisk trekk ved denne klematisen fra Viticella -gruppen er overflod av store blomster med en rik mørk lilla farge, som blomstrer i juni og pryder busken til slutten av sommeren. I midten av blomsterstanden er hvite støvdragere synlige som et lyspunkt. Liana er utsatt for sterk beskjæring, men takket være den gode veksthastigheten får den raskt en høyde på omtrent 3 m, men den kan ikke glede seg med spesiell tetthet.

Det er bedre å ikke la det gå til en høy bue – det vil være for flytende, men på en lav stige, som kan vikles helt rundt, vil det være mulig å oppnå effekten av prakt.

Sorten er upretensiøs, kan vokse i nesten hvilken som helst jord, både på en støtte og som et bunndekkende anlegg.

Clematis Pink Fantasy

clematis rosa fantasiEn veldig delikat kanadisk hybrid med store rosa blomster, med en subtil mørkere fargetone langs det brede kronbladet, mens støvfrøene også er rosa. Liana stiger i gjennomsnitt til en høyde på 3 m og blomstrer fra midten av sommeren til tidlig høst.

Sorten har vellykket slått rot selv i midtbanen og nordlige breddegrader på grunn av sin høye frostbestandighet.

Clematis kardinal Wyszynski

clematis kardinal vyshinskiNoen gartnere kaller ham kardinal Wisniewski, og tolker dermed det polske etternavnet på russisk måte. Liten, opptil 3 m høy, vil busken glede seg over veldig store (20 cm) burgunderrøde blomsterstander, bestående av 5-6 enkle kronblad, litt bølgete langs kanten. Rødbrune støvdragere utfyller den rike fargen. Blomstringen varer fra sommer til tidlig høst. Blant oppdrettere er det fortjent anerkjent som den beste sorten i gruppen med røde storblomstrede klematis.

Arten foretrekker halvskygge steder, i solen forsvinner lysstyrken i fargen og blomstene blir bleke.

Clematis Hegley Hybrid

clematis hegley hybrideEn liten busk fra 2 til 3 m i høyden vokser sakte, men det vil glede seg med en overflod av knopper: de er store, opptil 18 cm i diameter, delikat lys rosa farge, åpne på unge grener sent, midt på sommeren og blomstrer til september. Støvlene er sjokoladefarget. Hybriden har god motstand mot lave temperaturer.

Sorten foretrekker delvis skygge – i den lyse solen reduseres blomstringstiden og fargen falmer.

Clematis Taiga

clematis taigaVåre dyrkere hadde muligheten til å kjøpe denne originale japanske varianten for bare 2 år siden, etter at Taiga vant den ærverdige tredjeplassen på en spesialisert utstilling. Og det var en grunn-store frottéblomstrer tiltrekker oppmerksomhet med en flerfarget farge: hvis de ekstreme kronbladene er monokromatiske, lilla, så er resten bare i begynnelsen av kronbladet, og det meste av kanten er malt hvitgrønn, mens spissene er pakket innover.

Clematis blomstrer fra juni til september. Liana er i gjennomsnitt 2 m høy, i godt lys vokser den opp til 2,5 m.

Clematis Mazovshe

clematis mazovsheLiana opp til 3,5 m høye grener godt langs støtten, og fra juni er den dekorert med veldig store blomsterstander, opptil 20 cm i diameter. De henger ned på lange pedikler og består av 6 brede kronblad med en fløyelsaktig overflate, malt i en rik burgunderfarge. En lysere stripe er knapt synlig langs midten av kronbladene, som faktisk ligger på baksiden. De er selv brede, i en rad, men jevnt avrundet i spissen, og ender med en liten skarp spiss. Det er bemerkelsesverdig at det er rosa og hvitt..

Mazovshe blomstrer sent, i slutten av juni, men blomstene blomstrer etter hverandre til september. Sorten vintrer godt og er egnet for å vokse i midtbanen..

Clematis Comtesse de Bouchaud

clematis comtesse de bouchotDenne klematisen kalles også grevinne de Boucher. En ganske høy variant, den kan nå opptil 4 m i høyden, selv om den ikke vokser veldig raskt. På ett sted kan den leve opptil 20 år. Knoppene er ikke små, men ikke veldig store (ikke mer enn 15 cm), rosa-syrin, med tegnet langsgående ribber, kremfargede støvdragere. Blomstringen er lang, kommer i juni og slutter i september. Sorten har god vinterhardhet..

For at knoppene skal beholde sin rike farge til høsten, er det bedre å plante busken i delvis skygge, ellers vil de falme og bli lyse.

Clematis Stasik

clematis stasikI midtfeltet føles en blomst med det uvanlige navnet Stasik bra – dette er et passende utvalg for nybegynnere. Det krever ikke for mye oppmerksomhet, det vintrer godt og blomstrer voldsomt, men ikke for tidlig og ikke veldig store blomster. De første blomsterstandene blomstrer i begynnelsen av juli på unge grener, de er de største, opptil 11 cm i diameter, malt i en mørkrosa farge med en rød fargetone, og blir gradvis til lilla. Det er ikke mer enn 8 kronblad på hver blomst, men oftest 6 er de litt spisse og samlet i form av en stjerne.

Et karakteristisk trekk ved sorten er tilstedeværelsen i midten av hvert kronblad av en lysere bred stripe eller flere smale striper, og baksiden av blomsten er blekere enn forsiden. Blomstringen slutter i september, mens det allerede er merkbart færre knopper.

Siden busken vokser kompakt, opptil 1,8 m høy, og veksthastigheten er lav, kan den plantes i beholdere med installasjon av ekstra støtte.

Småblomstrede varianter av klematis

Knoppene deres vil ikke overraske deg med størrelsen, men den store blomstringen får deg til å glemme det – vi snakker om typer vinstokker med en diameter på blomstrer på opptil 10 cm. En beskrivelse og foto av clematis -varianter av den tredje beskjæringen gruppe med små blomsterstander vil sørge for at størrelsen ikke er det viktigste.

Clematis Tangut

En av de mest sjarmerende typer klematis kombinerer varianter med en karakteristisk form for blomsterstand til en egen gruppe: de er små, opptil maksimalt 5 cm i diameter, og ligner hodene på tulipaner eller klokker. Fargen på knoppene avhenger av den spesifikke hybrid, men de viktigste er hvit-gule toner..

Det er interessant at planten i naturen ikke overstiger 30 cm, men dyrkede arter vokser fra 3 til 6 m i høyden. Et karakteristisk trekk er kantete stengler med sterk forgrening. De vikler seg godt rundt støtten, selv om de ikke danner en tett vegg – bladene er ganske sjeldne.

Blant de mest populære varianter av Tangut clematis, er det verdt å merke seg:

 1. Anita. Blomstringene er hvite, vidåpne, minner litt om hagejasminblomster, blomstrer i to bølger (sommer-høst), buskens høyde er 4 m.clematis anita
 2. Aureolin. Halvåpne blekgule klokker blomstrer kontinuerlig fra juni til tidlig høst, buskens høyde er opptil 3 m.clematis aureolin
 3. Bill McKenzie. Den høyeste og raskest voksende arten med en lianhøyde på opptil 6 m. Blomstrer i form av dype gule runde klokker, litt åpne.clematis bill mackenzie
 4. Nåde. Blomstene til 4 kronblad i en delikat beige farge åpner seg helt og blir som en stjerne. Bushhøyde 3 m.klematis nåde
 5. Lambton Park. En av de mest storblomstrede og levende artene i denne gruppen, den blomstrer med mørkegule, litt langstrakte klokker, hvis diameter når 5 cm. Knoppene åpnes ikke helt. Bushhøyde ikke mer enn 4 m.clematis lambton park

Clematis Tangut Love Radar

clematis elsker radarDette romantiske navnet er en annen hybridrepresentant for Tangut -clematis, som er verdt å snakke om separat. Sorten vil ikke glede seg over blomsterstandens store størrelse, men det vil overraske dem med sin uvanlige form: i uåpnet form ser blomstene ut som hengende klokker, som har 4 kronblad, litt bøyd utover langs kanten. Når knoppen er helt åpnet, blir den til en firkantet stjerne, brennende med en rik gul farge, mens dens diameter er bare 4 cm. Blomstringen av kjærlighetsradaren skjer i flere bølger med en kort pause.

Sorten har god vinterhardhet, noe som gjør at den kan dyrkes praktisk talt over hele Russlands territorium. Han føler seg også bra i et badekar i et lukket rom..

Clematis brenner

klematis brennerEn ganske høy busk bygger opp vipper opp til 5 m lange og grener godt langs støtten, og skaper en tett vegg av tette små blader, mens klematis kan være opptil 4 m bred. Et særtrekk ved sorten er små blomsterstand i formen av kors av fire smale kronblad, malt i hvitt, med pubescent blad. Til tross for den beskjedne størrelsen på knoppene, er det mange av dem, og det ser ut til at det er en stor hvit sky foran øynene dine, dessuten er den også velduftende – blomstene lukter søtt av honning med en subtil mandelton. Blomstringen begynner midt på sommeren og varer til slutten. Brennende klematis kan dyrkes selv i de nordlige områdene, siden frostbestandigheten er høy..

Sorten skylder navnet sitt til den stikkende lukten fra buskens røtter..

Clematis fra Manchu

clematis manchuSorten kjennetegnes ved god frostbestandighet, en kompakt busk i første halvdel av sommeren vil overraske med en overflod av små (ca. 1,5 cm) hvite blomsterstander i form av 4-kronblader med en delikat, subtil aroma.

Noen gartnere forveksler ofte manchurisk klematis med stikkende klematis og tror til og med at det er en og samme plante. De har virkelig en veldig lignende blomstring, begge er frostbestandige og tilhører til og med vinstokkene til en, tredje, beskjæringsgruppe, men dette er to separate varianter, som kan kjennetegnes med følgende egenskaper:

 1. Buskens høyde. Brennende klematis kan bli opptil 5 m høy, mens manchurian – ikke mer enn 2 m.
 2. Blomstringstid. Den første sorten er sen (blomstrer i juli-august), og den andre er tidlig (juni-juli).

Klematis prinsesse Diana

clematis prinsesse dianaFoto og beskrivelse av klematis Prinsesse Diana vil ikke helt kunne formidle sin fantastiske og delikate sjarm med blomstring: små, opptil maksimalt 7 cm i diameter, blomsterstandene er klokkeformede eller tulipanformede med 4 kronblad. De er lyse rosa, bare helt i kanten kan du se en lys kant. Blomstring, selv om den senere (i andre halvdel av sommeren) er rikelig, og fortsetter til høsten, mens klokkene ikke henger ned, men som sagt “stikker ut”. Selve busken vokser opp til maksimalt 3 m i høyden.

Klematis prinsesse Kate

clematis prinsesse kateEn annen “kongelig person” med rikelig blomstring og ganske stor størrelse. Den skiller seg fra prinsesse Diana i en større (opptil 4 m) busk og en lys blomsterstand. I tillegg er blomstene litt mindre, maksimalt 6 cm i diameter, også i form av en bjelle, først halvåpent, deretter blir kronbladene rettet. Fargen på knoppene er veldig interessant:

 • innsiden av blomsten er hvit med en svakt rosa fargetone og et mørkrosa senter;
 • utenfor kronbladene er rosa-lilla.

Blomstrer fra juni til høst, vintrer godt.

Sorten finnes også under navnet Princess Ket og er en av de sjeldne Texas -hybrider..

Clematis Arabella

clematis arabellaEn lav busk på opptil 2 m vokser godt på en støtte og uten den, og dekker jorda rundt den med vippene i samme avstand. De store blomstene vil ikke overraske deg (maksimum diameter 10 cm), men de vil glede deg med overflod: om sommeren, midt i blomstringen, er bladene noen ganger ikke synlige på liana under et blomstert teppe av lilla knopper med lange hvite støvdragere. Hver har 4 til 5 enkle kronblad med en jevn farge, men med uttalte langsgående spor. Når de falmer, blir de bleke og blir gradvis blå. Sorten blomstrer sent, i juni, men den står i knopper til oktober.

Clematis Vanguard

clematis avantgardeSorten er relativt ny, oppnådd i 2004 av engelske oppdrettere og tilhører Vititsella -gruppen. Den er forskjellig i små (5 cm i diameter), men veldig originale blomsterstander:

 • midten av knoppen er terry, laget av små rosa kronblad;
 • på kanten av terry “puten” er det store, røde og buede kronblad.

Buskens høyde når 3 m, vokser raskt, blomstringen varer fra midten av sommeren til midten av høsten.

Et karakteristisk trekk ved Vanguard er den høye vinterhardheten..

Clematis Ashva

clematis ashwaKompakt variasjon: I gjennomsnitt stiger liana til en høyde på opptil 1,5, noen ganger opptil 2 m, så den kan dyrkes i potter. Den blomstrer sent, i juni, men den vil glede deg med sin rike farge. Blomstringene er ikke veldig store, opptil 10 cm i diameter, men lyse, lilla, med en rød stripe langs kronbladene. Det er omtrent 6 av dem i en blomst, kantene er bisarre buede, noe som gir en spesiell sjarm. Lilla toppede støvdragere og rosa fjær.

La oss håpe at dette lille utvalget av clematis -varianter med et foto vil komme godt med når du kjøper planter til hagen. Og hvis du finner planter som allerede vokser på nettstedet, vet du nå hvordan du beskjærer dem riktig..

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară