15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Populært element i hjemmet interiør – dollar tre

dollar tre hjemme Nylig har en interessant blomst dukket opp i leiligheter og kontorer. Det vitenskapelige navnet er Zamioculcas, og folk kjenner det som et dollar -tre. Planten ble først oppdaget i de tropiske skogene i Afrika.

Det refererer til sukkulenter som akkumulerer fuktighet i røttene, stilkene og inne i bladbladet. En fjern slektning er et pengetre med de samme egenskapene. Hva er skjønnheten i denne tropiske blomsten? Er det noen hemmeligheter for plantepleie? Svar på disse spørsmålene vil hjelpe deg å bli forelsket i en afrikansk gjest på kule breddegrader (se omsorg for et pengetre hjemme).

Ser på blomsten fra siden

dollar tre i interiøret Dollartreet er en pen busk med originale blader, som er dekket med et tynt lag med voksaktig belegg og består av 8 eller 12 separat voksende fjær. Hver prøve har en kjøttfull struktur som lagrer fuktighet i tørre perioder. På samme måte beholder den vann og tuberous rhizome. Ofte referert til som det naturlige fuktighetsreservoaret for en regnværsdag..

zamioculcas blomstrerDollartreet kan vokse opp til en meter i høyden og dekorere ethvert interiør i hjemmet. I motsetning til pengetreet (crassula) blomstrer det med jevne mellomrom med en uvanlig blomsterstand. Når du ser på blomsten fra siden, ser det ut til at en gul eller kremfarget maiskolbe har dukket opp blant de kjøttfulle bladene. Faktisk består denne stående knoppen av mange miniatyrblomster som skinner sterkt i dagslys.. myk kolberVanligvis er blomsterstanden skjult under et lysegrønt slør, så den er ikke umiddelbart synlig. Bildet viser dollartreet tydelig i blomstringstiden..

Siden planten stammer fra tropene, er det ganske sjelden å se knoppene i Europa. Blomsten er imidlertid verdsatt for sitt vakre løvverk..

Planten ble først beskrevet i 1828 av den berømte samleren av tropisk flora K. Loddjes. Han kalte det – Caladium velvillig. 28 år senere la Heinrich Schott, en østerriksk biolog, den til listen over tropiske planter som Zamioculcas of Loddjes. Først i 1908 udødeliggjorde direktøren for den botaniske hagen i Berlin det moderne navnet. Til tross for dette, kjenner mange innendørs planteelskere blomsten under navnet dollar -treet..

vakre blader av zamioculcasSiden planten blomstrer veldig sjelden, regnes bladene som den største fordelen. Den vokser opp til 100 cm og mer når de rette forholdene skapes. Hvordan oppnå dette resultatet når du bryr deg om en blomst? Det viser seg at det ikke er vanskelig. Det viktigste er å holde seg til enkle tips..

Siden Zamioculcas regnes som en giftig plante, utføres transplantasjon eller beskjæring med hansker. Ellers fører saftkontakt på åpen hud til ubehagelige brannskader som må behandles lenge..

Enkle blomsterpleiemetoder

god omsorg for dollartreetNoen tror at man ved å introdusere en slik plante i huset kan oppnå rikdom og evig velvære. Men vokser Zamioculcas blant alle rike og “vellykkede” mennesker? Mye avhenger av personen selv og omstendighetene han står overfor. Likevel vil folk tro på fabler og ingenting kan gjøres med det. La oss gå tilbake til blomsten.

Praksis viser at omsorg for et dollartre hjemme inneholder ganske enkle regler:

 1. For at en blomst skal kunne slå rot i et nytt territorium, bør du ikke transplantere den umiddelbart etter kjøpet. Han trenger tid til å tilpasse seg – minst 2 uker.
 2. Zamioculcas føles flott ved siden av vinduskarmen, hvis solens direkte stråler ikke faller på den.
 3. Om vinteren er det bedre å sette planten i et lyst rom, hvor det er mye luft og lys..
 4. Med vårens ankomst er dollartreet gradvis vant til solens lyse stråler..

transplantere en voksen planteSom du kan se, er de første trinnene for å bli kjent med planten slett ikke kompliserte, men veldig viktige. Selv om blomsten er upretensiøs, er lys- og temperaturforhold de viktigste betingelsene for dens utvikling. Derfor er det beste alternativet for ham en vinduskarme, hvis vindu vender mot sørsiden. Takket være denne posisjonen vil sollys fritt påvirke plantens kjøttfulle blader..

Noen ganger ligger leiligheten i huset slik at alle vinduer vender mot nord. Det spiller ingen rolle, Zamioculcas vil ikke dø, selv om utseendet hans blir litt kjedelig.

For å gi anstendig omsorg for et dollar -tre, kreves et passende temperaturregime. Siden anlegget kom fra varme land, er høye temperaturer ikke farlige for det. Selv om det er + 35 ° C ute, føles planten fantastisk. I den kalde perioden skal ikke termometeret falle under + 18 ° C. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer..

transplantere en ung planteNår du dyrker et dollar -tre, er det viktig å vurdere størrelsen på potten og jordtypen. En forutsetning for beholderen er tilstedeværelsen av hull i bunnen slik at overflødig fuktighet fritt kan komme ut..

jordforberedelseJorden må oppfylle følgende betingelser:

 • mykhet;
 • løshet;
 • lufttetthet.

Takket være disse egenskapene vil rotsystemet motta tilstrekkelig mengde oksygen og fuktighet. I tillegg må jorda grundig tilføres i utgangspunktet. For å gjøre dette kan du blande sammen følgende komponenter:

 • torv;
 • siktet sand;
 • torv eller løvjord.

dollar tre i vinduskarmenFor å gjøre jorden så løs som mulig, brukes ekspandert leire, som blandes med forberedt jord.

For aktiv utvikling av en ung frøplante, bør en fjerdedel av beholderen som planten er plantet i, fylles med drenering.

Omsorg for et dollar -tre hjemme betyr vanlig fôring. Det gjøres best i den varme årstiden. Du kan starte i mars og frem til midten av oktober. En ideell toppdressing kan være vanlig humus eller ferdiglaget gjødsel for sukkulenter, som selges i blomsterbutikker. Det er bedre å mate blomsten en gang hver 14. dag. Om vinteren trenger planten ikke befruktning. Du kan også slutte å vanne. Planten skal “bades” en gang i måneden. Vask hvert blad grundig med rent vann..

forplantning av bladerNoen ganger fryser Zamioculcas og det ser ut til at veksten har stoppet. Faktisk trenger den mer fuktighet. Men samtidig bør du ikke fylle den. Det er nok å bare observere matjorden for å legge merke til tegn på tørking. Det er nødvendig å fylle opp fuktreserven bare etter behov.

Ved riktig vanning blir jorden fuktet gjennom hele dybden av potten. Det bør ikke være sølepytter på pallen og på overflaten av bakken.

Ubehagelige fenomener – hva du skal gjøre?

dollar tre i hagenEt blomstrende dollar -tre er et fantastisk element i hjemmet, selv om det ikke har knopper på det. Kjøttfulle blader fylt med fuktighet tiltrekker øyet og gleder hjertet. Blomsten er upretensiøs og hardfør nok til ugunstige forhold. Men fortsatt er han ikke immun mot sykdommer, den viktigste årsaken til dette er inept plantepleie..

bladene blir guleDet er ikke uvanlig at et dollar -tre blir gult, noe som bekymrer fansen. Heldigvis er dette ikke alltid forårsaket av sykdom. Siden blomsten vokser veldig sakte, blir gamle blader først gule og dør deretter av.. anlegget trenger hjelpI stedet kommer nye, som indikerer den normale utviklingsprosessen for Zamioculcas. Hvis dette ikke skjer, kan årsaken være følgende faktorer:

 • utilstrekkelig vanning;
 • utkast;
 • et kraftig temperaturfall;
 • utseende av skadedyr.

sunn og syk planteI et slikt tilfelle er det tilrådelig å iverksette tiltak og eliminere hovedproblemet med blomsterlidelse. Og så kan et praktfullt dollar -tre bli et besøkskort i et hus der kjærlighet og vennlighet blomstrer..

Videoanbefalinger for omsorg for et dollar -tre

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară