15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker en nyttig plante hjemme gyllen bart

gylden bart hjemme Blant innendørs planter som har medisinske egenskaper, er det en gylden bart; å dyrke denne blomsten hjemme vil ikke være vanskelig. Det viktigste er å følge visse anbefalinger, og du vil alltid ha en kilde til medisiner på vinduskarmen din som kan brukes til en rekke plager. Dette skyldes den kjemiske sammensetningen av denne planten.

Bladene og skuddene, mettet med flavonoider og fytosteroler, har fordelaktige egenskaper. Det er disse biologisk aktive stoffene som brukes til fremstilling av legemidler. Ved å ha en tinktur eller avkok av duftende callis, som det også kalles, kan du eliminere hudutslett, lindre tilstanden med revmatisme og en rekke andre sykdommer.

Hvis du planter en plante for å bruke medisinske egenskaper, anbefales det at du først tester forekomsten av allergiske reaksjoner. Dette vil unngå ubehagelige konsekvenser..

Gyllen bart: hjemmepleie

gylden bart blomstrer Den vellykkede dyrking av en gylden bart hjemme avhenger av mange faktorer. Til tross for at denne blomsten allerede er ansett som ganske vanlig i vårt land, er hjemlandet den tropiske jungelen, spesielt i Mexico. I sitt naturlige miljø når voksne prøver en høyde på 3 meter. Det er en ganske langsomt utviklende flerårig..

gylden bart i et behagelig miljøGolden whisker -planten skiller seg ut for sin varierende blomstring. Denne prosessen avhenger av de klimatiske forholdene blomsten vokser i. Blomstene er formet i enkeltgrupper og er hvite. Den mest utbredte blomstringen observeres bare i varme klimaer. Utad ser løvet kjøttfullt og tett ut. Når de går i stykker, kan man se tynne hår, og derfor fikk denne blomsten et annet navn – “Venus of the Hair”.

Blomstring blir mer intens hvis døde blomster fjernes i tide. Det anbefales også å tørke bladene på den gylne barten med en fuktig klut hver uke. Dette vil fjerne akkumulert støv, noe som vil ha en gunstig effekt på vekstrater..

Hvis du nøye undersøker den gylne bartblomsten, viser bilder av denne planten at blomstene vises oftest på toppen av stilkene. Dens krypende stilker hysser rundt trestammer eller vokser på jordoverflaten. Løvverket til duftende callis ordnes vekselvis. Den har en litt lilla fargetone på innsiden. Under gunstige hjemmeforhold når skuddene en lengde på opptil 1,5 meter..

Gyllen bart: hvordan å bry seg hjemme

velstelt gylden bartSelv uerfarne dyrkere kan dyrke denne planten. For å gjøre dette bør du skape komfortable forhold:

  1. Den optimale lufttemperaturen anses å være innenfor +25−27 ° C. Samtidig anbefales det på det sterkeste å ikke la termometeret falle under 0 ° C. Om vinteren vil blomsten imidlertid føle seg bedre hvis temperaturen er litt lavere til +12 ° C..
  2. Maksimal tillatt fuktighet – opptil 60%.
  3. Den gyldne bart innendørs planten elsker hyppig lufting. Om sommeren kan den flyttes til frisk luft..
  4. Når det gjelder belysningsnivået, anbefales halvskygge eller skygge..
  5. For at løvet skal få sin karakteristiske lilla fargetone, kreves sollys. Under slike forhold vil duftende callis begynne å vokse langs bakken, siden det på et skyggefullt sted vanligvis vokser oppover. I fremtiden, for at blomsten skal utvikle seg i en normal rytme, er det nødvendig å knytte stilkene til enhver støtte.

Når du dyrker en gyllen bart hjemme i de første årene, er det nødvendig å utføre en vanlig transplantasjon. Dette skyldes det faktum at unge prøver utvikler seg ganske raskt, men i fremtiden mister de dette tempoet. Derfor er det nødvendig med en årlig pottskifte. Når det gjelder voksne prøver, vil det være tilstrekkelig å sjekke rotsystemets status fra tid til annen..

Hva annet å tenke på når du tar vare på hjemmet?

vanning av en gylden bartVanning av den gylne bart bør være moderat. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot vanning om morgenen. Jorden bør holdes fuktig for det meste, men på ingen måte fuktig. Samtidig er prinsippet “det er bedre å underfylle enn å helle” relevant. Om vinteren er det tilrådelig å vanne sjeldnere. Men hvis en høy lufttemperatur er satt i rommet, vil anlegget fortsatt kreve mer fuktighet. Det anbefales å spraye bladene regelmessig. Hvis beholderen med planten ikke er tung, kan du overføre den til badet og skylle den med vann..

For å plante en plante er det tilrådelig å bruke en pott laget av keramikk. Den skal ha store dreneringshull slik at overflødig fuktighet ikke blir igjen i jorda. Små småstein med en brøkdel på ikke mer enn 5 brukes som drenering−10 mm.

plante et skaft av en gylden bartReproduksjon av den gyldne bart utføres på to måter: med frø eller divisjon. I motsetning til andre typer innendørs planter, bør rotede skudd plantes dypt nok. For dette er det tilrådelig å bruke en liten gryte. Jorden må blandes med sand. I noen tilfeller anbefales bruk av eggeskall. Ofte faller skuddene av blomsten så lavt at naturlig reproduksjon finner sted. De når jorda og slår rot uten inngrep..

Video om å dyrke en gylden bart hjemme

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară