15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker clivia hjemme og gir riktig omsorg

Clivia cinnabar Når en amatør så vinterblomstringen av clivia på bildet, vil hjemmepleie av kompleksitet ikke stoppe deg fra å skaffe deg et mirakel. En slektning av hippeastrum, den har ikke en pære og trenger ikke en hviletid. Urteplante krever ikke spesiell omsorg, blomstrer om vinteren. Vakre clivias og cinnabar clivias vokser i hjemmet..

Funksjoner ved vedlikehold og pleie av clevia hjemme

Store blader er avlange og ligner hud. De kommer ut av roten, klemmer tett hverandre og danner en rosett. Kronen er en blomsterpil med mange blomster, som ligner liljer, samlet i en enkelt bukett. Clivia blomstrer om vinteren, noen varianter kaster ut en sekundærpil om sommeren.

Clivia er nydelig. Paraply av oransje trakter Med tilstrekkelig hjemmepleie er cliviablomsten vakker og velduftende. Blomstringstid 20-25 dager.

Planten i melkesaften inneholder giften lycorin! Utilsiktet inntak av juice kan forårsake alvorlig lammelse hos barn og kjæledyr. Jo mindre kroppsvekt, desto større er konsekvensene av forgiftning.

Se også artikkelen: streptocarpus omsorg og vokser fra et blad!

Agroteknikk av clivia

Med god pleie av clivia, vil den lage en rosett av blader og kaste en peduncle med mange bjeller. For at dette skal skje, må du stelle og udøde blomsten.

Du må plassere clivia slik at ingenting, bortsett fra en lett åpent skygge, blokkerer lyset. For dette er det laget et stativ nær vinduene. Hvis det ikke er nok lys, knuses bladene, clivia vil nekte å blomstre. Størrelsen i høyden og antall bjeller i en bukett avhenger direkte av forholdene for å beholde blomsten.

Om sommeren er det uønsket å beholde planten på vinduskarmen også fordi den trenger en temperatur på 17-20 grader for utseendet på en peduncle. 19-25 grader regnes som behagelig for en blomst..

Den sovende perioden for clivia begynner etter blomstring, omsorgen på dette tidspunktet er spesiell. Kunstig begrensning vil tillate planten å mobilisere styrke for utgivelsen av en ny peduncle. Hver gang må du redusere vanning, temperatur i flere uker, ikke bruk gjødsel før en ny pil vises på planten. Etter det, skape komfortable betingelser for utvikling. Med en pilelengde på 15-17 cm vannes planten med varmt vann, men vanningen økes gradvis. Det er fra pilen at peduncle senere vil komme ut.

Anlegget har en sovende periodeNår du tar vare på clivia hjemme, er det veldig viktig å organisere riktig vanning og befruktning av planten. Vann for vanning legger seg i flere dager, i hvileperioden er det lite fuktighet, og senere i måneden økes strømningshastigheten gradvis ved bruk av bare varmt vann. Roten er kjøttfull, sannsynligheten for forfall er stor. Derfor er vanning moderat, bare når det øverste laget av jorden tørker. Drenering bør fungere godt for å unngå stillestående vann i gryten.

Toppdressing påføres to ganger i måneden, i perioden med intens vegetasjon, om sommeren. I dette tilfellet bør det observeres en balanse mellom dressinger som stimulerer blomstring og et sett med bladmasse..

Hvis løvet vokser voldsomt, vil blomstringen være svak og kortvarig. Du må finne en mellomting for cliviablomsten når du bryr deg hjemme. Vanligvis blir organisk flytende gjødsel og formuleringer for blomstrende husplanter vekslet. For hver blomst velges doseringen i henhold til plantens utseende..

De går også gradvis inn i hvileperioden, og reduserer vanning i en måned..

Transplantasjon, reproduksjon av clivia

Først av alt må du finne riktig jord. Det er enkelt, tørt land, bladhumus blandes i like store mengder og sand tilsettes med en femtedel av sammensetningen. Transplantér cliviaen ved å overføre den forsiktig til en klargjort seng i en stor beholder. I dette tilfellet bør dreneringslaget være minst 4 cm, jorden helles forsiktig på sidene, komprimeres med lett risting. Hvis røttene blir skadet under transplantasjon, begynner de å råtne i jorden.

Oftest formeres clivia av barn fra en moderplante under transplantasjon. De vokser fra sidene. De plantene som allerede har dannet 4-6 blader er klare for et selvstendig liv. De skilles forsiktig og sitter i en liten beholder i sammensetningen av sand og bladhumus. Planten skal blomstre om to år.

Reproduksjon av clivia av barnNår du reiser hjemmefra, sitter clivia med barn, som på bildet.

Du kan få unge frøplanter fra frø hentet hjemme eller kjøpt. For reproduksjon tas frø fra myke modne bær. Såing utføres til skolen. Frøplanter dukker opp på en og en halv måned. Frøplanter plantes i separate kopper etter utseendet på ekte blader.

Sykdommer og skadedyr av clivia og deres kontroll

Enhver plantesykdom skyldes avvik i forvaringsbetingelsene. Derfor, ved det første tegnet, må du utføre en analyse, sammenligne plantens levetid med anbefalt omsorg for clivia..

Dermed er den gradvise gulningen av de nedre bladene en fysiologisk uunngåelig faktor. De aldrende bladene må fjernes. Men hvis det er massiv gulning, kan det være:

  • feil vanning;
  • uregelmessig fôring;
  • uttømming av planten der fruktene modnes;
  • flytte en blomst til et nytt sted.

Ved overløp kan rotrot oppstå og planten må transplanteres umiddelbart. Skjær røttene til sunt vev og desinfiser planten, og bytt jord. De tørkede spissene på bladene antyder dette..

Planten blomstrer ikke oftest på grunn av det varme innholdet i hvileperioden. Og underutviklede peduncles oppnås av samme grunn. En annen årsak til mangel på farge på en nydransplantert plante kan være det ekstra pottevolumet. Derfor utføres transplantasjonen bare når røttene klatrer inn i dreneringshullet og er synlige ovenfra..

Bladplaten er dekket med tørre flekker fra solstrålene som faller direkte på bladet.

På clivia løvverk, sopp, forårsakende middel for stagonosporose sykdomMen det er mye verre hvis røde striper vises på bladene. Dette er soppens arbeid, årsakssaken til sykdommen stagonosporose. Sykdom av amaryllis bulbous, men forekommer i clivia. Soppen formerer seg med plantemateriale. Kontrolltiltak – behandling med kobber fungicider.

Soppdrepende midler må behandles selv når bladbladet begynner å tørke ut fra kanten langs hele lengden.

Vanligvis kan skalainsekter eller melus slå seg ned på en svekket plante. Tørking med en såpe-alkoholoppløsning vil redde deg fra skår. Lukten av parafin er skadelig for ormer. Og hvis det er mange skadedyr, må du bruke Actellik.

Dette er noen enkle metoder for å ta vare på clivia for å bevare plantens skjønnhet..

Omsorg for clevia hjemme – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară