15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker hjemme en uvanlig innendørs blomst Vriezia

fantastisk vriezia I naturen er Vriezia -blomsten en innbygger i de tropiske områdene i Sør -Amerika. Vi, innbyggerne i den midterste sonen, vokser Vriezia hjemme, men i utlandet, i Brasil og Argentina, bor plantene i fuktige fjellskoger, og legger jorda i rotsonen til trær og, som epifytter, på det øvre nivået..

Den mange slekten, navngitt til minne om den nederlandske viltforskeren V. de Vriese, forener 250 forskjellige arter. Det opprinnelige utseendet til planter med lyse blader og uvanlige blomsterstand tiltrukket innendørs avlingelskere, og i dag brukes mer enn hundre varianter av vriezia til landskapsforming av boliglokaler og på kontorer..

Se også artikkelen: fuchsia – dyrking og omsorg hjemme!

Beskrivelse av vriezia

vriezia hjemme Som de fleste medlemmer av bromeliadfamilien, har Vriezia et veldig gjenkjennelig utseende. Det første som produsenten vil ta hensyn til, er en bred rosett av spisse, lineære blader. Mange arter er preget av variert farge. Størrelsene på planter kan være veldig forskjellige. Lengden på bladene varierer fra 20 til 80 cm. I tillegg til bladrosetten er blomsteroppdrettere som vokser vriezia hjemme interessert i blomstring.

Blomstene i seg selv kan neppe kalles dekorative. De er veldig små, samlet i piggformede blomsterstander og er skjult av store skovler. Det er deres lyse farge og form som noen ganger blir årsaken til vrangforestillingen til nybegynnere blomsterhandlere..

En høy peduncle som vokser fra midten av rosetten, dekorert med elegante skovler av rød, rosa, gul eller oransje farge, gir blomsten et unikt utseende i svært lang tid. Når blomstringen slutter, vises rudimentene til datterplanter ved foten av rosetten. Litt senere, når de vokser opp, plantes en hjemmevriezia -blomst som skiller barna forsiktig.

vriezia blomstrerAmatørblomsterdyrkere som har dyrket Vrieseia hjemme lenge vet at dette grønne kjæledyret ikke forårsaker store problemer. Blomstringen bør imidlertid forventes ikke tidligere enn 3-4 år etter plantingen..

Motviljen til å blomstre er et karakteristisk trekk ved mange bromeliader, for eksempel ananas. Det er bra at selv hjemme kan “lure” planter ved å dekke potten med Vriezia med en pose og legge et par epleskiver inni. Frisetting av etylen stimulerer dannelsen av blomsterknopper.

Belysning for å dyrke vriezia hjemme

vriezia med barnBasert på beskrivelsen av vriezia og analyse av forholdene der planten lever i naturen, kan vi konkludere med at blomsten hjemme trenger delvis skygge, stabil varm luft, løs luftgjennomtrengelig jord og regelmessig vanning.

Det beste av alt er at planten vil vise sin skjønnhet på de vestlige eller østlige vinduene. Gryten kan plasseres på en vinduskarmen mot nord, men her vil blomsten ikke være for behagelig om vinteren.

Hvis vriezia er i direkte sollys, er det mulig:

  • utseendet av brannskader på bladene, deres vridning eller tørking;
  • lette den dekorative fargen på løvverk;
  • opphør av vekst;
  • nektet å blomstre.

Vriezia er termofil. Om sommeren vil hun være komfortabel ved temperaturer fra +24 til +28 ° C. Om høsten og vinteren, når du tar vare på Vriese, holdes temperaturen hjemme i området 20-22 ° C. Hvis luften er kaldere enn 18 grader, mister planten evnen til å ta opp vann og næringsstoffer. Det svekkes og kan dø.

Funksjoner ved vanning av Vriesia

det er nødvendig å observere vanningsregimetUnder kalesjen i regnskogen er luften og jorda aldri tørre. Dette må huskes for blomsteroppdrettere som dyrker Vriezia hjemme..

Den optimale luftfuktigheten er 60–80%. Underlaget må fuktes når det øverste laget tørker..

I den varme sesongen og i den oppvarmede perioden tørker jorden spesielt raskt ut. Derfor er det mer praktisk å sette potten i en lav pall fylt med våt ekspandert leire eller fuktabsorberende kuler fra en spesiell gel..

unge planter etter transplantasjonNår rommet er kaldt, blir planten følsom for overflødig fuktighet. Vanning vriezii utføres veldig forsiktig, sørg for å tømme overflødig vann som strømmer inn i kjelen.

For vanning brukes varmt, avgjort vann, mens det er viktig at fuktighet ikke stagnerer i kjernen av bladutløpet.

Hvis huset har innendørs vriezia -blomster vokst som en epifyt på fragmentene av et tre, blir de vannet annerledes. Siden det ikke er mye jord rundt rotsystemet, er den nedre delen av planten fullstendig nedsenket i vanningsfuktighet en gang i uken i 20-30 minutter, eller den sprayes rikelig fra en sprayflaske.

Jord for hjemmet vriese blomst

jord for vrieziaDet er ingen spesielle krav til jorda til forskjellige arter av vriezia, det viktigste er at jorda er lett, strukturert.

For å plante unge prøver og transplantere en plante etter kjøp, er ferdige preparater for bromeliader eller en blanding basert på like deler egnet:

  • grønt og grønt land;
  • raffinert torv;
  • vasket sand;
  • hakket barsk bark;
  • sphagnum.

Før planting er det nyttig å varme underlaget i ovnen eller desinfisere det på en annen måte. Ellers er det fare for skade på skadedyr og sykdommer..

Før planting helles et tykt lag ekspandert leire på bunnen av potten. Hvis drenering ikke er gjort, kan røttene til en hjemmekultur som trenger høy luftfuktighet råtne..

Transplantasjon og andre aspekter ved Vrieseia -omsorg hjemme

velstelte planterFor første gang overføres en blomst til en ny jord umiddelbart etter kjøpet; plantetransplantasjon utføres etter behov på andre tidspunkter. Det er bedre hvis det vil være på våren, når vegetasjonen aktiveres, og mulige skader blir raskt reparert..

avdeling for barnBunnen av stikkontakten må ikke begraves, i tillegg til at jordstykker ikke kan komme inn i kjernen. Hvis det er store barn på moderplanten på transplantasjonstidspunktet, skilles de forsiktig fra utløpet og overføres til potter fylt med et lett underlag..

Etter transplantasjon mates Vriezia først etter en måned, ved bruk av flytende ferdige produkter for bromeliader. Gjødsel påføres på våt jord, ikke overstiger anbefalt dose.

Ved å ta vare på Vrieseia, kan du nyte det lyse grøntområdet og den originale blomstringen i lang tid. Selv om denne planten er veldig vedvarende, kan hyppig vannskylling, nedkjøling eller feil valgt jord forårsake skade på sykdommer og skadedyr, for eksempel rotrot eller melus.

Interessante fakta om Vriezia – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară