15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lær å ta vare på gardenia hjemme

Gardenia pottekultur Rooting eller jasmine gardenia er en av de vakreste innendørs plantene. Men hvis en gardenia legger seg på vinduskarmen, bør omsorgen hjemme for den være konstant og veldig oppmerksom..

I naturen danner denne kulturen store busker eller til og med trær. Under blomstring spredte de en praktfull duft i mange meter rundt, og de frodigste peonene og rosene kan misunne gardenia -blomster..

De første historiene om de fantastiske gardeniene som pryder kamrene til de kinesiske keiserne, dateres tilbake til Song -dynastiet, som eksisterte for rundt tusen år siden. Selv om gardenier kunne vise seg til fulle i palasset, prøvde gartnere selv da å oppnå maksimal frodig blomstring, og forhindret vekst av kronen. Slik ble gardenias spektakulære miniatyrbonsai. I Europa, der kulturen først dukket opp i andre halvdel av 1700 -tallet, var den også begrenset i vekst ved å kutte og forme kronen..

Hvordan ta vare på gardenia hjemme? Dette spørsmålet hjemsøker moderne blomsteroppdrettere som har bestemt seg for å dekorere samlingen sin med en fantastisk, men lunefull blomst..

Moody gardenia hjemme I dag, i tillegg til disse teknikkene, er spesialavlede innendørs varianter tilgjengelige for blomsteroppdrettere. Disse plantene er relativt små, og gardenia -vedlikehold når det gjelder beskjæring er litt lettere, men kulturen slutter ikke å være krevende og vanskelig å dyrke..

Forvaringsbetingelser og egenskaper ved omsorg for et rom gardenia hjemme

Gardenia føles flott i vinduskarmen på sør- eller vestsiden

En dekorativ art innfødt i Sørøst -Asia, i naturen foretrekker den å leve i varme, trenger surt, luftet jord, elsker solen, men ved middagstid kan den lide av for lyse stråler.

Det optimale arrangementet av gardenia -potter er med vinduer som vender mot sør eller vest. Det er sant at i det første tilfellet, spesielt om sommeren, må planten dekkes fra de brennende strålene. Om vinteren er gardenia ikke begrenset til “soling”, tvert imot er det plassert på de mest solrike stedene.

Som mange eviggrønne arter har den innendørs gardenia sitt eget temperaturområde som er behagelig for vekst og blomstring:

  1. Om sommeren, på dagtid, kan luften i rommet varme opp til 21-24 ° C, og om natten kan det avkjøles litt til 15-18 ° C.
  2. Om vinteren endres gardenia blomsterpleie hjemme og romtemperaturen synker til 16 ° C. Minimum tillatt å avkjøle rommet til 10 ° C.

Det er mulig å opprettholde temperaturen som er nødvendig for planten ved å lufte, men samtidig skal blomsten ikke falle under strålene med kald luft. Dette vil påvirke dannelsen av knopper negativt, og i noen tilfeller kaster gardenia ganske enkelt de eksisterende blomstene, og blomsterknoppene tørker ut..

En like ubehagelig effekt kan observeres hvis rommet ikke er fuktig og varmt nok. For å mette luften i nærheten av anlegget med vanndamp, kan du bruke husholdningsapparater eller sette gryten i et brett med fuktet ekspandert leire slik at røttene ikke har direkte kontakt med vann..

Når det mangler fuktighet i luften, kaster gardenia bladene.For å holde løvet sunt og friskt:

  • bruk vanlig vanning av kronen med varmt filtrert vann;
  • tørk av plateplatene med en fuktig klut;
  • Når du tar vare på gardenia, må du ordne en varm dusj for å forhindre at underlaget i gryten blir vått.

Vanning og gjødsling av gardenier for hjemmepleie

Gardenia blir befruktetPå våren og sommeren holdes jorden fuktig, men tillater ikke fuktighet å samle seg i pannen under potten. Dette vanningsregimet hjelper gardenia med å opprettholde kraft under aktiv vegetasjon og blomstring. I den kalde årstiden reduseres vanningen. Dette er forårsaket av nesten fullstendig opphør av blomstervekst og en reduksjon i fuktighetskravet. Hvis du ikke tar hensyn til denne funksjonen i planten når du tar vare på et rom gardenia, er det fare for blomstertap på grunn av forfall av perifere røtter og spredning av infeksjon..

Siden gardenia trives i surgjort jord, kan en liten mengde sitronsyre periodisk tilsettes til vanningsvannet. Bare noen få dråper per liter varmt, avgjort vann vil forbedre opptaket av næringsstoffer fra jorda.

Med riktig pleie vil planten glede seg over rikelig blomstring.Det er mer praktisk og rasjonelt å bruke komplekse blandinger og produkter til blomstring, som gardenia azaleas. Slike bandasjer utføres i henhold til instruksjonene for et bestemt verktøy. Men sammen med påfyll av næringssammensetningen i jorda for gardenier, er det nyttig å arrangere ukentlig bladmating med mikroelementer. Selv om vinteren vil planten dra nytte av en slik prosedyre hvis tegn på klorose blir funnet på løvet. Men inntaket av mineraler fra jorden alene er ikke nok, derfor må det mates. Dette gjøres bare i vår-sommerperioden, 4-6 uker etter transplantasjonen..

Omsorg for gardenia etter kjøp har sine egne egenskaper. Planter til salgs plantes i jorden mettet med gjødsel med deponering, slik at de blomstrer lenge og uten ekstra jordgjødsling gjennom vekstsesongen.

Men hvis en slik gardenia er i en altfor våt torvblanding i lang tid, eller hvis røttene er så viklet inn i en jordklump slik at røttene stikker ut av dreneringshullene, må det iverksettes presserende tiltak for å ta vare på gardenia og lagre det. Og her kan du ikke klare deg uten en transplantasjon, som utføres om våren før aktiv vekst starter..

Transplantasjon og andre Gardenia omsorgstiltak

Blomsten må transplanteres rasktEt tegn på behovet for å overføre gardenia til en ny gryte er den komplette flettingen av det jordiske koma med et tynt nettverk av røtter..

Det betyr at:

  • jordnæring vil snart være utilstrekkelig for full utvikling og blomstring av busken;
  • anlegget vil slutte å vokse, dets dekorative effekt vil bli betydelig redusert;
  • gardenia vil blomstre mindre eller nekte å åpne knoppene.

Håndtering av gardenia og en mer romslig gryteTransplantasjonen utføres ved forsiktig å overføre klumpen til en større gryte. Frirommet er dekket med frisk jord for gardeniaer eller azaleaer. Hvis omlastningen utføres under akuttbehandling av gardenia etter kjøpet, er det bedre å kutte blomstene på kronen slik at de ikke tømmer et allerede svekket prøve.

Beskjæring bidrar til å holde gardenia i en hjemmevennlig form. De begynner å klemme eller kutte av overflødige skudd fra det andre året av blomstens liv. Du bør ikke være redd for noe som på bildet, omsorg for en gardenia hjemme..

Visne blomster må kuttesEtter visning må blomstene kuttes, tørkede eller gjengrodde stilker fjernes.

Siden knoppene legges på toppen av nye grener, forårsaker krondannelsen forgrening av skuddene og bidrar samtidig til å legge fremtiden frodig og lang blomstring.

De kuttede delene av kvistene kan brukes til roting. Stiklinger med flere blader i et par centimeter senkes i vann, hvor en liten rotdannelsesstimulator tidligere er tilsatt. Etter fremveksten av sine egne røtter, transplanteres den unge gardeniaen til et lett næringsrikt underlag. Med riktig omsorg vil gardenia hjemme blomstre neste år..

Hvordan glede en lunefull gardenia – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară