15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Transplantasjons- og omsorgsregler for Vriezia Splenriet

vriezia splenriet i interiøret Floraen i Sør -Amerika er utrolig rik. Vriezia Splenriet eller “ildsverd” finnes naturlig i regnskogene på dette kontinentet. En epifytisk plante med langstrakte lineære blader samlet i en frodig rosett legger seg på grenene til de høyeste trærne, deres stammer og jordstengler. Takket være den traktlignende luftdelen og korte jordstengler, mottar Vriezia alle nødvendige stoffer og fuktighet ikke fra jorda, men fra atmosfæren..

En blomsterstilk med lyse bladblad i kombinasjon med broket løvverk og en uvanlig livsstil kunne ikke unnlate å tiltrekke seg blomsteroppdretternes oppmerksomhet. I dag er vriezia Splenriet vist på bildet en av de mest populære potteplanter i verden..

Beskrivelse av Vriezia Splenriet

vriezia splenriet blomstrer Vrieses er variert. Botanikere teller dusinvis av arter av disse tropiske plantene, men bare de mest spektakulære kommer inn i rommene. Sorten kalt “det brennende sverdet” rettferdiggjør denne slående sammenligningen fullt ut. Tette lineære blader av planten samles i en tett traktformet rosett. Grønne bladplater opptil 40 cm lange er dekorert med lyse eller lilla tverrgående striper. Spikeformede blomsterstander kan bli opptil en meter høye. De stiger over det grønne som et lyst lys. Gule, raskt blekne blomster er innrammet av røde skovler, som holder seg friske i omtrent to måneder.

På grunn av vriezia -blomstens popularitet interesserte Splenriet også oppdrettere, som presenterte varianter og hybrider med blomsterstand i forskjellige nyanser og veldig lang blomstring for blomsteroppdrettere.

Vriezia flytter fra butikken til det nye huset i blomst. Hvis blomsterhandleren bare blir kjent med kulturen, må han vite at morens rosett dør etter å ha visnet. Blomsters liv fortsetter takket være datterplantene som dannes ved basen. Derfor er transplantasjon av Splenriet vriezia ikke nødvendig etter kjøpet. Det er nok å sørge for at blomsten er sunn, ta vare på den og sørge for at planten har sterke avkom etter blomstring..

Betingelser for dyrking av Vriezia Splenriet

vriezia splenriet i et komfortabelt miljøVriezia er innfødt i den tropiske jungelen. Planten regnes som eksotisk, men å ta vare på den vil ikke forårsake problemer selv for uerfarne blomsteroppdrettere..

Blomsten krever ikke spesielle temperaturforhold. Vriezia Splenriet utvikler seg godt ved romtemperatur, men liker ikke trekk og er redd for å avkjøle luften under +15 grader. I et kjølig rom reduseres blomstens evne til å motta fuktighet, og overflødigheten kan forårsake forfall.

omsorg for vriese splenrietFor at blomsten skal være vakker og frisk, trenger den høy luftfuktighet. I byleiligheter, spesielt når oppvarmingen fungerer, er denne betingelsen den vanskeligste å oppfylle. Og her vil alle tilgjengelige metoder være nyttige for blomsterhandleren, fra pen sprøyting til bruk av husholdningsapparater. Hvis vanning brukes til pleie av Vriezia Splenriet, ikke la vann komme i kontakt med blomsterstanden.

Det beste stedet for en vriese gryte er øst- eller vestvinduer.

På nordsiden vil planten se deprimert ut, rosetten blir sparsom og stunted. Hvis epifytten utsettes for direkte sollys, blir bladene bleke, blomstringstiden reduseres..

Omsorg for Vriezia Splenriet hjemme

vanning vriezia splenrietI naturen lærte Vriezia å vokse på grener eller stammer å akkumulere fuktighet. Dråpe for dråpe, det akkumuleres i dybden av utløpet og blir konsumert i tørre tider. Når du vanner en grytekultur, helles vann kunstig i en fordypning, og endres deretter regelmessig, og sørger for at fuktighet ikke kommer på den utviklende peduncle. Derfor, om vinteren, når faren for utseende av råte er spesielt stor, fjernes fuktighet etter noen timer.

For å fjerne vann fra utløpet kan du bruke en bomullspinne eller skive.

Jo varmere det er i rommet, jo oftere er det nødvendig med vanning. Det er praktisk å kombinere det med å tørke bladene med en fuktig svamp eller klut. For vanning, bruk mykt, avgjort vann ved romtemperatur.

Hjemme trenger vriezii Splenriet ikke regelmessig fôring. Kompleks gjødsel for epifytter og orkideer kan bare påføres en gang, når planten danner og vokser en peduncle. Dette vil gjøre blomstringen mer levende og lengre, og vil også hjelpe blomsten til å etterlate sunne, sterke datterrosetter. Væskeblandingen helles i midten av bladkjeglen..

vriezia splenriet i drivhusetNår peduncle dør, dør selve kontakten gradvis med den. Hvis omsorgen for Vriezia Splenriet hjemme var oppmerksom og fullstendig, etterlater planten unge skudd som er plantet og vokst, i likhet med voksne prøver.

En løs jordblanding basert på:

  • 2 stykker hageland;
  • 1 del hakket furubark, forbehandlet med damp;
  • 1 del torvjord;
  • 1 del vasket elvesand.

Som et løsende tilsetningsstoff kan hakket sphagnum tilsettes jorden, fint dreneringsgrus og kull kan tilsettes, noe som vil bidra til å fjerne overflødig fuktighet og forhindre utvikling av skadelig mikroflora.

Etter planting kan unge Vriezium -rosetter stå igjen uten å plante om i to år. I løpet av denne tiden vil plantene rote perfekt og blomstre om 1-2 år..

Ved første gang etter planting er det bedre å dekke prosessene med en film eller pose. Det vil bidra til å skape og opprettholde konstant fuktighet. Den optimale temperaturen for forankring er 22-25 grader..

Video om Splenriet snitttransplantasjon

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară