15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på blomster på stammen: velge sted, jord, vanning, gjødsling

plante og ta vare på blomster

Å plante og ta vare på blomster i stetoskopet er ganske enkelt og enkelt. Dette er en utrolig vakker og ikke-lunefull plante. Hvis du følger ganske enkle anbefalinger for omsorg for en blomst, vil det glede deg med frodig blomstring lenge..

Landingstid, setevalg

steder om plantingen av den bratte

Riktig valg av plantetid for den kjøpte planten avhenger av formen den ble kjøpt i. Hvis dette er jordstengler, blir de plantet i sengene i april. I løpet av denne perioden vises det ennå ikke skudd på brattens røtter, noe som betyr at det ikke vil være fare for å skade dem under planting. Hvis en ferdigplante av en blomst ble kjøpt, er det best å transplantere den til sengene med sommerens ankomst, når det ikke blir kaldt vær.

For bratt er det nødvendig å utstyre sengene på godt opplyste steder. Ellers, med mangel på sollys, inkludert i delvis skygge, vil planten ikke danne blomsterstand.

Jorden er egnet for ham med et høyt innhold av næringsstoffer, så vel som med god drenering. Hvis jorden på stedet er dårlig, sandig, må den mates med gjødsel før planting. Alle småstein fjernes fra hagen slik at de ikke forstyrrer røttene for å vokse, de blir grundig gravd opp. Om nødvendig tilsettes benmel i jorda.

Plante og ta vare på blomster

det er på tide å plante den bratte

Når du arrangerer en blomsterhage med flere eksemplarer av en bratt saft, er det minst 0,4 m igjen mellom buskene. Når du planter rhizomet, blir det begravet til en dybde på 5 cm, og slik at planten ikke fryser, er røttene mulket, bidrar dette også til bevaring av fuktighet i jorda. Torv, humus, sagflis er egnet for dette. Brattet vannes ganske ofte, mens det roter aktivt..

Mulching har et viktig pluss – det beskytter blomster mot spiring av ugress..

Før du planter plantene til brattene, er det nødvendig å grave hull og gjødsle dem, siden unge planter er mye mer finurlige enn jordstengler når de plantes. Som toppdressing er en blanding bestående av 1 volum benmel, 3 volum treaske, 6 volumer humus egnet.

Spotted Bone Bone Care

ta vare på saften

Dette er ikke en lunefull plante i det hele tatt, men for en vakker blomstring må du fortsatt ta vare på den. Bonesaft elsker å vokse på løse jordarter, så jorden må løsnes regelmessig og deretter mulkes. Men du bør ikke lufte jorden for dypt, for ikke å skade røttene..

Grunnleggende regler for omsorg:

  1. Vanning planter. Siden planten elsker fuktighet, må den vannes regelmessig. Hvis landingsstedet er riktig utstyrt med drenering, er overløp ikke forferdelig.
  2. Å mate blomster. Gjødsling av det bratte skuret utføres to ganger i sesongen, i vekstsesongen. Første gang de påfører toppdressing tidlig på våren, og andre gang helt i slutten av juni eller når planten legger knopper. Du kan bruke mineralblandinger, for eksempel Nitroammofosk, Kemira Lux, Zdraven er også egnet.
  3. Beskjæring. Planten er fantastisk ved at den ikke trenger systematisk beskjæring mens den vokser grønn masse eller blomstrer. Grenene dør av seg selv, med begynnelsen av høsten.
  4. Forbereder seg til vinteren. Med begynnelsen av kaldt vær blir buskene kuttet på en slik måte at omtrent 15 cm stilker er over jordoverflaten. Denne blomsten tåler temperaturer under null, derfor krever den ikke ekstra isolasjon. De yngste prøvene er dekket med grangrener. Sapvedet begynner å slippe nye skudd først når det allerede er ganske varmt. Til slutt våkner blomsten mot slutten av våren, og vokser deretter aktivt.
  5. Overføre. Planten liker egentlig ikke når den ofte blir forstyrret av transplantasjon. Fra dette taper det sterkt i dekorativitet. Blomsten skal plantes om våren før den slipper skudd..

Hvis du følger alle plantings- og omsorgsreglene, kan den første blomstringen observeres allerede i det tredje året av brattens liv.

Blomsten danner høye busker som trenger et riller. Det er spesielt viktig å gjøre dette etter kraftig regn, når stilkene med store, vanntunge blomsterstander begynner å falle sterkt. For å gjøre det lettere å ordne dette, er det bedre å plante planten langs husets vegger eller i nærheten av gjerdet..

Formering av stetoskopet

avl av stetoskop

For øvrig er blomsten ikke forskjellig fra andre stauder i hagen. Den er egnet for stiklinger, deling av en busk, samt forplantning med frø..

Frø

bifffrø

For å skaffe frøplanter blir frøene til stetosen sådd i begynnelsen av våren, de blir holdt i huset på vinduskarmen eller i drivhus. Det er nok bare å strø kornene lett med jord og fukte godt, dekk til med folie. Skudd må ventes i 15-20 dager. Så snart de vises, fjernes filmen og dyrkes til 4-5 blader dannes. Etter det må plantene dykkes, sittende i separate beholdere..

På blomsterbedene plantes den bratte terskelen først med sommerens ankomst, når det definitivt ikke er frost og kaldt vær.

Del busken

dele en busk

Bare busker eldre enn 5 år kan skilles. Både vår og høst er passende, selv om det er gunstigere å plante dem i vårmånedene. Da vil delenki slå rot bedre, vil vokse mer aktivt. Buskens rhizom er delt slik at hvert stykke inneholder 3 eller flere knopper. Plantet i bakken umiddelbart etter separasjon, vannet godt.

reproduksjon av rotdeling

Stiklinger

roting av stetosekaks

For poding velges grener slik at hver har 3 knopper, de kuttes midt på sommeren. Det tilberedte plantematerialet er forankret ved å plassere det i et drivhus. Jorden i potter skal alltid være fuktig. Når røtter dannes i august, plantes blomsterkaks i bedene. Dette er ikke den enkleste reproduksjonsmåten, den brukes til å skaffe et stort antall planter..

Mulige sykdommer og skadedyr i stetosen

sevje

En annen fordel med biffen er at den er ganske motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer i hagen. Dette skyldes kulturens toksisitet. Blomsten treffer noen ganger gruvearbeideren. For å bli kvitt det, blir planten behandlet med et insektmiddel, for eksempel Aktelik etter å ha fjernet skadede bladplater.

varianter av stetoskop

Gartnere er skremt av at spirer dukker opp ganske sent. Men dette er normalt for brattene. Et annet vanlig problem er mangel på blomstring, som kan skyldes for lite lys..

For at planten skal være vakker og blomstre, bør man ikke glemme reglene for vinterpleie. Dette er et viktig punkt som buskens utseende avhenger av..

Avstigning av den bratte terskelen på stedet – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară