15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å plante og ta vare på en bruner i hagen er et blunk

plante og ta vare på en bruner i hagen Å plante og ta vare på en bruner i hagen tar ikke mye tid. Dette vil være det perfekte alternativet for å dekorere ethvert område. Planten er helt upretensiøs. Men hvis du følger enkle regler, vil det glede seg lenge med sitt uvanlige utseende..

Beskrivelse av plantens utseende

mild blomstring av bruner Brunners blomst har teksturerte blader i form av et hjerte, og små blomster ligner veldig på glem-meg-ikke. Planten har en høy veksthastighet. På ganske kort tid kan den vokse femti eller seksti centimeter i høyden. Brunner blomster har en lyseblå fargetone med et hvitt senter, som bare skiller dem fra glem-meg-ikke.

En voksen brunner ser ut som en liten sky.

Det er viktig å merke seg at Brunner er fra borage -familien og kommer i mange forskjellige varianter. De skiller seg fra hverandre i fargen på bladene, høyden og vekstegenskapene..

De viktigste plantetyper

Et kort bekjentskap med de populære brunertypene for dyrking på sommerhuset.

Brunner siberian

brunera siberianEier av lyse blå blomster. Med utilstrekkelig omsorg kan denne sorten danne hele kratt. Siberian brunner blomstrer i slutten av mai, begynnelsen av juni.

Brunner Variegat

bruner variegatLaveste blomst. En voksen plante er bare tretti eller trettifem centimeter høy. Kantene på bladene av denne sorten er malt i en beige nyanse..

Brunner Jack Frost

Brunner Jack FrostDen mest uvanlige av arten. Brunners helhet, som dekket av is, er utstyrt med en hvitaktig fargetone. Det er viktig å huske at denne sorten krever spesiell omsorg og konstant sprøyting. Ellers vil planten miste metningen og visne..

Brunner storbladet

bruner storbladetEt særtrekk er at forsiden av bladet er mørkegrønn i fargen, og baksiden er grå. Selve platen har en grov overflate. Svært ofte kalles denne sorten også “kaukasisk glem-meg-ikke”. Den storbladede brunere blomsten har et vakkert utseende som varer i tre uker.

Brunner Alexander’s Great

Brunner Alexander's GreatBladene er sølvgrå med grønne årer. En voksen plante når en høyde på seksti centimeter. Denne sorten er veldig glad i fuktighet. Det ideelle landingsstedet er et skyggefullt eller halvskyggelig område.

Å plante en plante

For å vokse en sunn og vakker plante, bør den plantes i lett leire eller lerjord. Det er ikke verdt å overdrive det med mengden gjødsel, men det er nødvendig å vanne rikelig og jevnt. Blader som vokser for kraftig, vil resultere i dårlig blomstring..

På våren er det nødvendig å løsne jorden rundt plantene..

Landing brunner siberian

plante bruner siberianDenne plantesorten krever et økt fuktighetsnivå fra jorda. Det er bedre å plante en bruner på nordsiden av stedet. Denne arten er en urt som klarer seg godt utendørs med en litt sur reaksjon. Hvis det ikke er fuktighet i jorden i lang tid, slutter planten å vokse, vilter og mister sin opprinnelige skjønnhet..

Plantende brunner storbladet

Plantende brunner storbladetForetrekker luftig, løs og moderat fruktbar jord. Det er ingen spesielle krav til surhetsgraden til jorden. Planten kan plantes både i skyggen og i selve solen. For god vekst anbefales det å løsne jorden og mulken grundig med organiske materialer: humus, halm, bark og flis. Ikke det beste alternativet ville være å plante en plante i jorden gjødslet med gjødsel..

Et bra sted er der solens stråler faller, og det er en vannmasse i nærheten. For aktiv vekst av storbladet brunner kreves konstant fuktighetsinnhold og optimal luftmengde..

Mulching om høsten vil bidra til å unngå frysing av planten..

Å ta vare på en plante er ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast. Det er nødvendig å ta hensyn til flere kjennetegn ved plantevekst. Hvis riktig sted for planting velges, vil det i fremtiden ikke være nødvendig å foreta ytterligere fôring av Brunner. I det første vekståret må planten lukes systematisk..

Avl brunere

dele en buskBrunner kan formeres på flere måter. Alle er effektive hvis du følger enkle regler..

Avlsmetoder:

  • dele rhizomet;
  • så frø;
  • i noen tilfeller selvsåing.

Prosedyren for å dele rhizomet anbefales i august. Det er i denne perioden det dannes en blomsterknopp. Med vellykket forankring vil brunneren kunne overvintre og blomstre neste år. Det er verdt å vurdere at planten ikke tåler transplantasjoner godt om våren. Det er mulig å endre jord og plantingssted kun om våren for den store bladbruneren. Men i dette tilfellet er det nødvendig å bevare en så voluminøs jordklump som mulig. Dette gjør at blomsten kan ta over raskere..

Brunners storblad har et utilstrekkelig langt rhizom, så det formeres ved å dele busken selv. Hver divisjon skal ha en intakt knopp og et lite område av rhizomet. En slik forekomst plantes i en blomsterhage, på et spesielt forberedt sted..

I den sibiriske brunner har rhizomet en forgrenet form, så planten bør formeres av segmenter av rhizomet. Oftest graves en busk opp og deles i små elementer. Hver må også ha en fornyelse nyre. Seksjonen plantes til en dybde på ikke mer enn tre centimeter, og deretter dekket med jord.

Bruner omsorg i hagen

mulching brunersBrunner er ikke en lunefull blomst som ikke krever mye oppmerksomhet. Men det er verdt å huske at det er flere viktige aspekter som vil hjelpe deg med å vokse en vakker og sunn plante..

Irrigasjon. Den første og viktigste regelen er å huske å spraye den unge planten. Hvis sommeren er tørr og jorden tørker raskt, bør du definitivt vanne blomsten. Du må vanne busken en gang hver 12-14 dager..

Gjødsel. Brunner krever riktig fôring. Planten skal gjødsles med mineralpreparater. Det er ideelt å gjøre denne prosedyren tre eller fire ganger i sesongen..

Mulching. En viktig prosedyre i plantepleie. Dette vil hjelpe blomsten å beholde fuktigheten og beholde den så lenge som mulig..

Forbereder seg til vinteren. Blomsten er veldig hardfør. Brunner tåler opptil -300 C, så det er ikke nødvendig å dekke anlegget for vinteren.

Sykdommer og skadedyr. Brunner blir sjelden syk, men dette kan skje i varme eller tvert imot regntunge somre. Oftest lider planten av pulveraktig mugg eller brun flekk. For å kurere blomsten er det best å bruke en kobberholdig forbindelse. Etter et tilbakefall, to uker senere, er det verdt å spray plantene på nytt med medisiner..

Et ganske stort antall skadedyr går forbi Brunner -siden, og selve planten holder formen veldig godt og vil ikke vokse hvis vekstområdet er tydelig merket.

Ved å følge flere viktige regler for omsorg, vil du vokse en sunn plante som vil glede seg over sin skjønnhet i mange år..

Brunner innen landskapsdesign

brunere i skyggenI tilfelle det er ledig plass på stedet, som anses som problematisk, kan du trygt plante en brunner. I motsetning til mange andre planter kan den vokse godt uten sollys og er praktisk talt ikke utsatt for sykdom. En slik plante blomstrer tidlig, like etter vinteren. Forhånden om vårens ankomst, gleder Brunner øyet med små, men veldig vakre blomster på bakgrunn av frodig løvverk.

brunera ved siden av vertenSvært ofte er Brunner plantet i hager som er laget i japansk og kinesisk stil. Det er ingen hemmelighet at vannforekomster i forskjellige størrelser er en del av et slikt landskap, så planter plantes på begge sider.. forskjellige varianter av brunereHvis du plutselig planlegger å bygge en liten bro, kan brunner være et fantastisk blomstertillegg til stien som fører til den..

bruner i skråningenBusken brukes til å dekorere kunstige og naturlige bakker i områder. Ved hjelp av en slik plante opprettes vakre blomsterensembler..brunere langs banen Andre avlinger ser mer spektakulære ut med utseendet til en så vakker plante som brunner..

frodige brunere buskerI tilfellet når planten er plantet riktig og stellet blir gjort riktig og i tide, vil det gi andre en enestående skjønnhet og original stil i det mest uvanlige landskapet.

Brunera på et blomsterbed – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară