15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva bør være omsorgen for fargeskjemaet hjemme

hjemmehjelp Populariteten til voksende romfarge skyldes den høye dekorative effekten og den lange blomstringstiden. Til tross for nøyaktigheten til temperatur og fuktighet i luften og jordens kvalitet, er det veldig enkelt å ta vare på farger hjemme. Fra denne publikasjonen vil du lære om de vanligste varianter, vedlikeholdsfunksjoner og avlsmetoder for denne upretensiøse planten..

Beskrivelse av anlegget

delikat fløyel koleriya blomst Koleriya -blomsten er en av representantene for Gesneriaceae -familien. Naturlige habitater er tropiske skoger i Mellom -Amerika, Mexico, Colombia. Denne representanten for floraen er bedre kjent for innenlandske blomsteroppdrettere som “colombiansk klokke”. Blant blomsterhandlere og blomsterhandlere brukes et annet navn på kaleria – “colombiansk skjønnhet”.

I naturen er coleria en flerårig klatreplante med langstrakte, ganske store og fløyelsaktige blader, som, avhengig av arten, kan ha et stort utvalg farger med nyanser av grønt, bronse og sølv..

Coleria blomster er klokkeformet med fem kronblad, dekorert med et kontrastmønster. Som regel dyrkes varianter av kaleria under kunstige forhold med røde blomster, sjeldnere med bard og oransje blomster. Avhengig av arten varierer antall blomster på en peduncle fra 1 til 3.

Planten begynner vanligvis å blomstre i slutten av mai (begynnelsen av juni) og varer til midten av oktober. Den sovende perioden er fra slutten av oktober til midten av mars. Et karakteristisk trekk ved planten under overgangen til hvilende fase er opphør av blomstring, aktiv løvutslipp, visning av de apikale skuddene. Under gunstige klimatiske forhold og med riktig pleie kan innendørs blomsterkaleria imidlertid blomstre nesten hele året..

Typer koleria egnet for dyrking hjemme

Av de 40 kjente variantene av koleria har bare 11 tilpasset seg godt til dyrking under kunstige forhold. Blant de mest populære sortene blant innenlandske blomsteroppdrettere, kan følgende varianter noteres:

  • “Hyggelig”. Denne arten kjennetegnes ved tilstedeværelsen av lange skudd, mørkegrønt løvverk, dekket med tykk haug. Fargen på blomstene varierer fra rosa til lys rød med hvite flekker.Coleria er hyggelig
  • “Bogotskaya”. En veldig stor plante med en rik bladfarge, hvis lengde når 10 cm. Blomstene er gulrøde med et lyst burgundermønster på kronbladene.Bogotka coleria
  • Lindena. En lavvoksende plante som når 30 cm i høyden når den vokser hjemme. Et karakteristisk trekk ved denne sorten er tilstedeværelsen av blader med en rik grønn farge med hvite villi på forsiden av bladplaten. På baksiden av bladet har villiene en rosa fargetone..lind coleria
  • “Fluffy”. En høy prøve med lyse og rike grønne blader, som har en rødlig fargetone langs kanten. Blomstene er små, lyse røde eller oransje.coleria luftig
  • “Spikelet”. Den regnes som den minste blant innendørs blomstersorter. Buskens lengde overstiger som regel ikke 30 cm. Bladplatene er ovale, mørkegrønne i fargen. Små lyse oransje knopper.colliery spikelet
  • “Tube-blomstret”. En mellomstor plante som når en høyde på 40 cm. Den skiller seg fra alle artsmangfoldene i den rørformede blomsten, der det ikke er noen bøyde del av kronbladene. Bladene er mørkegrønne med en uttalt haug.rørblomstret farge
  • “Hårete”. En plante med rette skudd dekket med fint hår. Bladene er ovale, rike grønne nyanser med lilla kant.hårete coleria

I tillegg til de nevnte variantene, er hybrider veldig populære blant blomsteroppdrettere. Følgende hybrider finnes i spesialforretninger: Peridots Rolo; Flashdance; Queen Victoria; Bibbi. En svært dekorativ hybrid “Varshevich” kjennetegnes av syrinblomster, dekket med tykk sølvaktig haug.koleriya varshevich

Den bøyde delen av kronbladene har en hvit-gul farge med mørke flekker.

Funksjoner ved omsorg for farger hjemme

coleria i vinduskarmenSom nevnt ovenfor er “colombiansk skjønnhet” en veldig upretensiøs plante som vanligvis ikke krever opprettelse av spesielle forvaringsbetingelser. Likevel, som enhver “urfolks” innbygger i tropene, krever planten tilstrekkelig mengde lys og fuktighet. Den eneste betingelsen er organiseringen av det diffuse lyset. Solens stråler er skadelige for den vegetative delen av planten. La oss deretter se på hvordan du kan ta vare på en kaleria -blomst hjemme..

Temperatur og fuktighet

behagelig temperatur og fuktighetFor aktiv vekst trenger planten en forhøyet omgivelsestemperatur. Om sommeren er den optimale indikatoren fra +24 til + 30 ° С; i den kalde årstiden er det optimale temperaturområdet fra + 15 til + 17 ° С. Luftfuktigheten i rommet med “colombiansk klokke” bør være innenfor 55%.

Vanning

trenger moderat vanningVanning av planten trenger moderat. Optimalt er dette rotvanning med sedimentert vann hver 7. dag..

Ikke fukt for mye jord og spray den grønne massen av planten. Overdreven fuktighet i jorda kan provosere lesjoner av soppinfeksjoner, og vanndråper på bladene kan forårsake forfall..

Plantepleie om vinteren

vintervedlikeholdNår planten går inn i hvilefasen, bør busken kuttes til bakkenivå, og deretter skal beholderen med kaleria flyttes til et mørkt og kjølig sted. Fukting av jorda i løpet av denne perioden bør ikke gjøres mer enn 1 gang på 30 dager..

Krav til bakken

vokser i lett næringsrik jordKaleria elsker lett, næringsrik, lett sur jord med gode vanngjennomtrengelighetskarakteristika. Det beste alternativet er en spesialisert jordblanding for Gesneriaceae. I mangel av slike på salg, kan jorden for den “colombianske skjønnheten” lages uavhengig. For å gjøre dette må du blande i like store mengder: torv, hagejord, elvesand.

Topp dressing

Alle genserias reagerer godt på mineralgjødsel og organisk materiale. Gjødsel bør påføres hver 14. dag, fra våren til slutt med de første manifestasjonene av overgangen til hvilefasen. I perioden med aktiv blomstring trenger planten regelmessig fôring. Frodig blomst vil sikre at potash- og fosfatgjødsel påføres jorden annenhver uke.

Kronedannelse

krondannelseVed å trimme buskens toppskudd kan du få en frodig blomst. Hvis du ikke utfører kroneformingsprosedyren, vil planten bli rikelig. Dette skjemaet er også høyt verdsatt blant innenlandske blomsterhandlere..

Det bør forstås at dannelsen av kronen bare er tillatt før begynnelsen av perioden med aktiv vekst og blomstring av planten..

Transplantasjon og reproduksjon av coleria hjemme

trenger en transplantasjonDen “colombianske klokken” transplanteres bare om våren før begynnelsen av den aktive vekstfasen av planten. For dette velges en grunne bred beholder, som vil sikre maksimal metning av jorda med oksygen..

Coleria formerer seg ved stiklinger, frø og deler av rhizomet, som i denne planten kalles jordstengler. De mest populære avlsmetodene er apikale stiklinger. Slike skudd slår like godt rot både i vann og direkte i bakken. Allerede den 10. dagen vil røtter og nye skudd, som er nødvendige for normal roting av planten, vises på stedet der skuddet blir kuttet.rotte stiklinger

Når du roter stiklingene i bakken, er det nødvendig å dekke skuddet med en plastbeholder for å skape en drivhuseffekt.

Coleria -rhizomer er vekster på rotsystemet, som tjener til å skape nødvendig tilførsel av næringsstoffer og fuktighet for planten. Det er veldig enkelt å forplante en blomst med jordstengler: Bare legg dem i en gryte på et lag med underlag og dryss med en jordblanding, med et lag på 3-4 cm.

Rhizomer kan vises ikke bare på røttene, men også på skuddene, så vel som på bladene til kaleria..

Av disse vises unge skudd selv i luften, som enkelt kan plantes i bakken som beskrevet ovenfor..

Upretensiøs collier hjemme – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară