15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Erics plante: planting og omsorg i detalj

Erica plante planting og omsorg

Fra Heather -familien, men opprinnelig fra Sør -Afrika. Det er disse “røttene” som Erica -planten har, plante og stelle som er veldig enkel. I naturen finnes den i fjellet, spesielt i tropisk klima. Erica -slekten inkluderer mer enn 800 arter, hvorav de fleste er busker eller dvergbusker. Et særtrekk ved variantene er det nålformede løvet som ligger langs hele skuddets lengde, samt små blomster i form av bjeller.

Kulturen vokser både i det åpne feltet og i innendørs forhold. Anlegget agroteknologi er standard, men det har flere funksjoner..

Erikas sofistikerte plante: planting og omsorg fra et ekspertperspektiv

Eriks hagedekorasjon

For at en kultur skal føle seg “hjemme”, er det viktig å plante den på riktig sted. De fleste gartnere foretrekker å dyrke Erica-blomsten utendørs i et godt opplyst område. I skyggen blir fargen på løvverk og blomsterstand blek. I tillegg avhenger blomstens vitale aktivitet av jordens tilstand..

Derfor blir landet plukket opp:

 1. Med en sur reaksjon. Det er viktig å vite at rotsystemet i kulturen er flettet med filamenter av sopporganismer som leverer næringsstoffer fra jord / humus til planten..
 2. Løst, vann og pustende. For å oppnå en slik struktur, tilsett 1 del sand og torv.
 3. Næringsrik. Det er nødvendig å regelmessig gjødsle stedet med humus, samt sod. Om høsten eller våren blir gjødsel spredt rundt i hagen med beregning av 1 bøtte per 3 m², og deretter pløyes landet.

Kulturen tåler ikke stillestående vann. Derfor er det viktig å plassere den i bakker og ikke i forsenkninger. På slike sletter samler det seg ofte mye snø, og når det smelter, dannes hele mini-hav..

Erica i snøen

Nå er det viktig å bli bedre kjent med alle vanskelighetene med å plante og ta vare på Eric -planten, slik at de senere kan lykkes med å bruke sine dekorative egenskaper i landskapsdesign. Vårplantingen av busker er planlagt tidlig i april, når bakken varmes opp til en temperatur på + 10˚С. Gartnere fra Moskva -regionen utfører denne prosedyren i mai, og i Sibir – enda senere..

Høstplanting anbefales bare i de sørlige områdene, forutsatt at vinteren er varm nok. I slike tilfeller er det alltid mulighet for tidlig frost, som følge av at frøplanten ikke har tid til å slå rot på et nytt sted..

Planteteknologi Erica: “Mål 7 ganger – klipp en”

Ericas lyse blomstring

3 timer før planting senkes plantene i varmt vann, fortynnet med vekststimulator “Kornevin”.

Mens den jordiske klumpen blir slapp og gjennomgår spesiell behandling, må gartneren utføre forberedende arbeid:

 • grave et hull 25X30 cm;
 • drenering i bunnen med grov sand med pukk / ekspandert leire (lag opptil 5 cm);
 • fyll hullet med næringsrik jordblanding: torv, sand, torv og humus.

Avstanden til neste prøve skal være omtrent 20-50 cm. For å lage en elegant gruppeplanting, anbefaler designere å bruke opptil 5 Erica-busker, som vil vokse praktfullt i en alder av 3 år.

Deretter må gartneren forsiktig senke frøplanten ned i plantehullet slik at rotkragen er i flukt med bakken. Dekk plassen med løs jord og komprimér den forsiktig. Avslutningsvis er det nødvendig å vanne plantingen rikelig med varmt vann. Så snart væsken er absorbert, kan du dekke blomsterbedet med mulch. For å gjøre dette, bruk torv, tørt gress, sagflis, furuåler eller flis.

Ericas frodige busk

I mange land er vinterhardheten til Erica Darlens høyt verdsatt. Likevel er det best å dekke busken for vinteren. Etter blomstring er rotsirkelen dekket med torv eller tørt gress. Deretter lages det et gran fra grangrener, som vil beskytte planten mot kulde og kondens, og også forsure jorda betydelig..

Å dyrke en Erica -blomst hjemme for å få blomstring om vinteren

Erica som en sennepsavling

Plant pottekulturen i et godt drenert underlag. I bunnen av blomsterpotten må det gjøres dreneringshull, samt drenering fra ekspandert leire (opptil 5-8 cm).

Når du dyrker innendørs prøver hjemme, er det viktig å vurdere 4 parametere for innholdet:

 1. Temperatur. Den optimale indikatoren er 18˚С. Under blomstring overføres blomsterpotten til et kjølig rom (7-8 ° C).
 2. Luftfuktighet. Når temperaturen stiger til 22 ° C, må fuktigheten økes. Dette gjøres ved hjelp av spesielle enheter, paller med våt ekspandert leire, samt vanlig sprøyting..
 3. Vanning. For prosedyren er regnvann eller sedimentert (myk) væske egnet.
 4. Belysning. Den anbefalte lengden på dagslys er 8-10 timer. Derfor plasseres potten på sør-, øst- eller vestvinduene. På disse stedene skal lyset være lyst, men samtidig diffust..

plante Erica i en gryte

Takket være overholdelsen av disse anbefalingene vil omsorg for Erica hjemme bare gi en oppdretter glede. I tillegg er det nødvendig å mate blomsten med kompleks mineralgjødsel årlig (om våren) for å få en helseskrivende busk. I dette tilfellet bør du unngå å få løsningen på løvet, ellers blir det brannskader.

Substratet for kulturen tilberedes av torv (3 deler), sand og torvland (1 time hver). For noen varianter er det nødvendig med en mindre sur jord, deretter reduseres andelen torv.

Fantastisk karakter Gracilis

Erica gracilis

Erika Gracilis (eller grasiøs) er oftest valgt som et husplante. En busk med en asymmetrisk krone vokser opp til 50 cm. De sentrale skuddene er lengre enn de laterale, men lyse røde blomster, samlet i bunter, ser fantastiske ut på dem. Vertinnen vil kunne tenke på et så søtt bilde på vinduet hennes i flere måneder – fra oktober til februar / mars.

Beskrivelse av 3 varianter av erica – et bredt spekter av produkter fra naturen

varianter av erica

I landskapsdesign ser Erica alltid vinn-vinn ut i et selskap med lyng og dvergnåler. På grunn av at blomstringstidene til disse “naboene” er forskjellige, vil gartneren kunne lage en spennende komposisjon.

Et passende alternativ for en slik illusjon av paradis kan være:

 1. Raskt voksende og hardfør Erica Darlenskaya. Denne arten ble oppnådd ved å krysse 2 varianter: Erigena og Carnea (urte). Fra “foreldrene” fikk kulturen en lang blomstringstid, i tillegg til rikelig blomsterstand (rosa, hvit, lilla og rød). En slik plante vokser opp til 50-70 cm i høyden.
 2. Luksuriøs erika er fire-dimensjonal. Lange stilker (opptil 60 cm) er kronet med blomstrende blomsterstand. Strukturen til blomsterkoppen er firdelt og ligner et champagneglass. Kronblad er ofte rosa eller blekrosa..
 3. Duftende Erica “Isabel” (rosa), planting og omsorg som ikke er forskjellig fra dens andre arter. Til tross for navnet har den hvite klokkeblomster med brune børstelignende “tips”. I 2002 mottok sorten en pris fra Royal Horticultural Society of England.

Erica Darlenskaya

Bulbous avlinger plantes langs kantene av ericaria. Påskeliljer, blåbær, krokus og snøklokker vil lage en god mengde lyng. For å kontrastere bildet, kan du plante bunndekkende planter.

Erica fire-dimensjonal

Slike ericaria gis en rund form eller laget i form av en lang bølge. Avhengig av synsvinkelen plasseres høye prøver i midten (hvis objektet er sett fra alle sider) eller i bakgrunnen (hvis det er nær gjerder).

Erica Isabelle

Som du kan se, krever planting og omsorg for Erics plante ikke encyklopedisk kunnskap. Det er bare viktig å forstå at busken ikke tåler sure og vanntette jordarter. Imidlertid foretrekker han godt drenerte og næringsrike underlag. I et slikt land vil en blomst føle at den er i hjemlandet..

Erica i rockery

Fantastisk Erica i landskapsdesign – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară