15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sjarmerende kjøttetende plante – Venus flytrap

Venusfluefanger Når vi tenker på rovdyr, forestiller vi oss umiddelbart en ulv, løve eller hai. Knapt noen ville tenke på den sjarmerende Venus flytrap -planten. Selv om den regnes som den mest populære blant insektetende representanter for floraen, ville det ikke skade å bli bedre kjent med den.

venus flytrap i naturen For første gang ble blomsten lagt merke til på 60 -tallet av 1700 -tallet og fikk navnet – Dionea, etter navnet på den gamle gudinnen. I romersk mytologi het hun Venus, derfor kalles blomsten også Venus flytrap. En eksotisk blomst finnes i Amerika, langs den østlige bredden av USA. I dag er blomsten inkludert på listen over truede planter, derfor er den beskyttet av amerikanske naturvernere. Til tross for dette er anlegget avlet i hus og leiligheter, som et resultat er det kjent om det i mange deler av verden..

Møt det søte rovdyret

Venus flytrap blomstrerVenus flytrap tilhører arten av insektetende representanter for planteverdenen, Rosyankovye -familien. Den vokser opp til 15 cm i høyden. Den har løkformede stilker. Snøhvite knopper samles i blomsterstander som vises på et langt blomstrende skudd.

Siden en rovdyrplante vokser i et naturlig miljø på jord der det ikke er nok nitrogen, trenger den spesiell fôring. Ulike insekter, snegler og til og med bløtdyr utgjør mangelen på dette elementet.

blader av to typerBlader er et slags besøkskort for rovplanten Venus flytrap. Det er interessant at de på en kopi er av forskjellige typer, men hver er veldig viktig for blomstens gunstige utvikling. Når våren kommer, vokser 4 eller 7 blader fra en kort underjordisk stilk, som danner en pen rosett. Over tid vises lange skudd med hvite blomsterstander på den. I blomstringsperioden dør rosettene av og tette bladplater vokser i stedet. De er en god støtte for fremtidige feller..

fargerike insektfellerEn original “felle” for uforsiktige insekter dannes på spissen av unge rosettblader. Når sommeren nærmer seg, blir de lengre og står vertikalt til rosetten. Selve fellene består av to plater, som er innrammet av skarpe pigger. Innsiden er dekket med fine hår som skiller ut nektar.

flue fanget i en felleInsektet flyr til en behagelig aroma og blir en deilig delikatesse av en rovblomst – Venus flytrap. Et lett trykk på de sensitive børstene gjør at fellen klikker øyeblikkelig. Bladene lukker seg og insektet dør over tid. Interessant nok, på bare 30 sekunder, bestemmer anlegget hvilken type offer som er fanget. Hvis det er et tørt blad, en gren eller vann, åpnes klaffene, og hvis det er små levende skapninger, er det på tide å starte måltidet.. venus flytrap lever bare av levende organismer

villi for bearbeiding av gruvedrift

Behandlingen av insekter tar opptil 5 dager. Noen er over-etset i en hel uke eller til og med 10 dager. Etter full metning av Dioneus – Venus flytrap – åpner sine eksotiske “kjever” og venter på et nytt offer.

Fellen slutter å fungere hvis minst 3 fordøyelsesprosesser har skjedd i den. Noen fluesnapper kan fordøye opptil 7 insekter på rad..

venus flytrap på vinduskarmenEn eksotisk plante vokser på Russlands territorium, hovedsakelig på vinduskarmer i boligbygninger, og noen ganger finnes den i personlige tomter. Innenfor hovedarten har planter noen forskjeller:

  • farge feller;
  • retning i forhold til utløpet (vertikal eller horisontal);
  • antall blader (to eller tre).

Basert på disse dataene ble de opprinnelige variantene av blomsten, Venus flytrap, avlet, hvis beskrivelse bidrar til å forestille seg dem..

Akai Ryu

fluesnapper akai riuDenne typen Dionea kjennetegnes ved røde bladplater og feller. Fargen endres ikke med lyset. Den forblir alltid rik og saftig. En tynn grønn linje er synlig på utsiden av den søte fellen..

Dante Trap

fluesnapper Dante felleDenne planten vokser ikke mer enn 10 cm, men den har mer enn et dusin miniatyrfeller. De er plassert vertikalt til bladutløpet. Utsiden av fellen er malt dypgrønn, langs hvilken en rød linje går. Innsiden er vanligvis skarlagent.

Traktfelle

flycatcher traktstigeOriginaliteten ligger i det faktum at forskjellige typer feller dannes på samme plante. Når “rovdyret” fremdeles er ungt, er alle elementene i planten farget grønt. Bare noen få år senere blir fellene røde.

Kjempe

fluefanger gigantSorten er preget av feller opp til 5 cm i lengde. De dannes raskt nok på et rovdyr. I begynnelsen er klaffene malt i en lys farge, men med tiden blir de mørkerøde..

Dracula

fluefanger draculaBlomsten har saftig grønne bladplater. Fellen er rød på innsiden og grønn på utsiden. En grasiøs rød stripe løper langs utsiden langs miniatyrspydene. En virkelig sjarmerende variant.

Krokodille

fluesnapper krokodilleDionea har horisontale blader og feller som er lyse grønne. Den indre regionen, hos unge prøver, er vanligvis rosa, men blir senere mer rødlig..

Triton

fluesnapper newtSorten kjennetegnes ved en uvanlig type feller. De er litt langstrakte og åpne bare på den ene siden. De holder ofte vilkårlig sammen.

Regler for omsorg for en uvanlig plante

omsorg for fluesnapper i husetFor å lykkes med å oppdra et sjarmerende rovdyr hjemme, må du skape gunstige forhold for henne. For å gjøre dette må du velge et passende sted. Utvilsomt er det beste alternativet en vinduskarme, siden planten trenger sollys i minst 5 timer om dagen. Hvis det ikke er nok, bør det arrangeres ekstra belysning. Noen fargeelskere dyrker “rovdyret” i terrarier for å skape en passende fuktighet. I dette tilfellet er bakgrunnsbelysningen nødvendig.

Vinduet skal vende mot øst eller vest. Ellers kan planten bli syk..

helle fluefangeren i pallenMed riktig hjemmepleie slår Venus flytrap godt rot på balkongen om sommeren. I dette tilfellet bør temperaturen overvåkes. Om sommeren kan den nå maksimalt 30 grader Celsius, om vinteren – bare opptil 7 ° C. Hvis anlegget er innendørs, bør det ventileres regelmessig, men uten trekk. Fluesnapperen liker ikke plutselige bevegelser og ekstreme situasjoner..

Det er bedre å vanne Dionea med regnvann (du kan bruke destillert vann). Den naturlige væsken samles i plastbeholdere, forsvares og deretter brukes til vanning. Jorden i plantepotten skal alltid være fuktig. Med mangel på det kan feller dø.

Den beste måten å etterfylle mengden fuktighet i gryten er å plassere den i en beholder med vann. Blomsten vil uavhengig absorbere den nødvendige mengden fuktighet for aktiv vekst..

fluefangerbestøvningInteressant nok trenger planten ikke ytterligere befruktning. Tross alt får hun viktige elementer ved å mate på ulike insekter. For hele vekstsesongen er det nok å mate planten med to eller tre levende fluer, mygg eller små edderkopper. Venus flytrap som vises på bildet føles flott etter et slikt måltid..

Anbefalinger for dyrking av en utenlandsk plante

venus flytrap under gode forholdFor å dyrke dionea hjemme må du følge enkle retningslinjer. Når våren kommer, blomstrer planten i frodige hvite blomsterstander. De må utføre pollinering for hånd, gjøre det forsiktig, men forsiktig. En måned senere dannes miniatyrbokser med plantemateriale på pediklene. 90 dager etter pollinering kan blomster plantes i potter.fluefangerfrø etter pollinering

Hvis du vet hvordan du dyrker en Venus flytrap fra frø, vil et eksotisk “rovdyr” dukke opp i huset til glede for husstanden. De skal sås i varm jord, bestående av sand og sphagnummos. Beholderne plasseres i et spesielt drivhus. I 20 dager er det tilrådelig å sikre at jorden ikke tørker ut. Hvis frøene til Venus flytrap blir plantet tett, må plantene plantes. 2-3 planter legges i hver separate potte. Der utvikler de seg i omtrent 3 år til de er fullt modne..

unge Venus flytrap -planterFor at Dionea skal kunne glede familiemedlemmer over lang tid, trenger hun en vanlig hviletid på omtrent 3 måneder. Den sovende planten ser ikke veldig attraktiv ut. Noen tror til og med at den dør. Overvintringen av Venus flytrap begynner med opphør av plantevekst. Bladene mørkner til en brun farge og tørker ut over tid. De skal kuttes.

beholder Venus flytrap om vinterenVanligvis varer vinterdvalen fra senhøst (november) til slutten av februar. Hele denne tiden blir planten moderat vannet, og forhindrer at underlaget tørker ut. Det trenger også dagslys, om enn i mindre mengde. Temperaturen i rommet der fluefangeren går i dvale, bør ikke være høyere enn 8 grader. Når vinteren slutter og dagene blir lengre, kommer planten til liv. Ømme skudd vises, som vil vokse bare på slutten av våren. Og en sjarmerende rovdyrplante vil igjen bosette seg i huset – Venus flytrap.

Forbereder en fluefanger for vinteren – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară