15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tips for dyrking av strelitzia hjemme

fantastisk strelitzia Mange prøver å diversifisere interiøret i hjemmet sitt med eksotiske planter. I denne forbindelse blir det mer og mer populært å dyrke strelitzia hjemme. Dette er en plagsom virksomhet – en upretensiøs blomst, hvis hjemland er Afrika, kan ikke kalles. Bare forsiktig omsorg vil tillate deg å nyte den ekstraordinære skjønnheten til denne planten..

fugl av paradis

paradisfugl blomst Strelitzia mottok dette andre navnet på grunn av de fantastiske blomstene som ligner en tropisk fugl med et langt nebb og en gylden kam. Store blanke blader med lys grønn farge er ovale i form og kan nå to meter i lengde. Er arrangert i en vifte. Fra beinet, hvis høyde kan være opptil en og en halv meter, kommer en blomsterstand frem, rettet rett opp. En blomst med en diameter på 10 til 20 cm er dannet av tre kelkblader og lyse blå kronblad. Fargen på perianthene er rød, grønn eller lilla. Tilstedeværelsen av opptil syv knopper på en peduncle (og antallet kan være mer enn seks) gjør blomstringen rikelig og varer flere måneder.

Omsorgsfunksjoner

trekk ved strelitzia omsorgSelv om planten ikke kan kalles for lunefull, krever voksende strelitzia hjemme spesiell oppmerksomhet. For normal utvikling er det nødvendig å sikre:

  1. Belysning. Planten er lyselskende, men direkte sollys har en skadelig effekt på den. Den optimale plasseringen av blomsterpotten er på vest- eller østsiden. Diffus belysning tolereres best av strelitzia.
  2. Temperaturregime. Til tross for sin sørlige opprinnelse, har anlegget ingen spesielle varmekrav. Om sommeren bør temperaturen på innholdet av strelitzia være innenfor 26⁰С, om høsten reduseres den til 15⁰С. Om vinteren tåler blomsten temperaturer på 12-14⁰С. Takket være dette regimet oppstår en bedre dannelse av knopper, som et resultat oppstår rikelig blomstring tidligere. Frisk luft er viktig for planten, derfor er det tilrådelig å ta potten ut i hagen eller på balkongen, hvis det er mulig i sommerperioden, i skygge for solen.
  3. Vanning. Rikelig fukting av underlaget er nødvendig fra vår til sen høst. Om vinteren, når en hvilemodus setter inn, reduseres vanningen. Det anbefales å bruke mykt, sedimentert eller filtrert vann, ved romtemperatur eller litt varmere. Vanning og fuktig luft for strelitzia er av stor betydning. Hun reagerer positivt på vannprosedyrer. Om sommeren sprayes bladene daglig med en sprayflaske eller tørkes med en våt svamp. Ved lav luftfuktighet i rommet helles vann i pallen og ekspandert leire tilsettes.strelitzia på gården
  4. Fruktbar jord og fôring. Underlaget for strelitzia kan brukes universelt, eller du kan tilberede en blanding av blad, drivhusjord, torv, sand med tilsetning av mose. En forutsetning for jordsmonnet er at den må passere luft godt og inneholde en stor mengde næringsstoffer. I tillegg trenger du gjødsel for strelitzia – et komplekst mineral, organisk materiale, nitrogen. De hentes bare inn i perioden med aktiv vekst – fra begynnelsen av våren til november. Det anbefales å mate planten 3 ganger i måneden.

Når du plasserer strelitzia på et kjøligere sted for vinteren, er det nødvendig å kutte av alle eksisterende peduncles..

Voksende problemer

vanskeligheter med å vokseÅrsakene til en endring i utseendet til en plante er vanligvis forbundet med å gjøre feil når du tar vare på den. Gulnede blader indikerer en dårlig tilstand av rotsystemet. Med hyppig vanning begynner den å råtne. Behandlingen utføres ved hjelp av spesielle midler for rotrot. En annen grunn til utseendet på gule blader er for lav innetemperatur..

Som et resultat av brudd på vanningsreglene kan tørre blader bli funnet på planten. Overflødig fuktighet indikeres av den skinnende overflaten på pottsubstratet. Ved utilstrekkelig vanning blir den dekket av sprekker.

Hvorfor blomstrer ikke strelitzia

Strelitzia blomstrer under gunstige forholdDe første knoppene på en plante kan bare sees i det fjerde året av livet. Hvis en fem år gammel strelitzia ikke blomstrer, må du endre vedlikeholdsmåten. For å gjøre dette er det nødvendig å gi en lang sovende periode hvor planten vil kunne etablere fullverdige knopper. Fra november til mars senkes temperaturen til 14 ° C, noe som reduserer antall vanninger. En sovende periode kan opprettes for en plante når som helst, takket være at blomstringen av strelitzia viser seg å være tidsbestemt til en viss familiefeiring.

Saften i bladene til strelitzia er giftig. Det er bedre å plassere potten med planten utilgjengelig for barn og kjæledyr..

Å dyrke strelitzia hjemme krever visse ferdigheter og tålmodighet. En plante som får tilstrekkelig mengde lys, varme og fuktighet, vil takke deg med ekstraordinær skjønnhet ved å dekorere interiøret i leiligheten med lyse, fantastiske blomster..

Hvordan få strelitzia til å blomstre – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară