15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting i landet på den åpne bakken av Brugmansia og regler for omsorg for sin fantastiske blomstring

eksotisk brugmansia i landet Allerede ved første øyekast vil en plante med stort løvverk og hengende, bisarre, velduftende blomsterklokker bli forelsket og forbløffe fantasien. Dette er brugmansia, planting og omsorg i det åpne feltet, som krever oppmerksomhet og tid, men alt arbeidet vil definitivt lønne seg..

Flerårig eksotisk kultur, kalt “englerør” for blomsterform, ser i naturen ut som en stor eviggrønn busk eller et tre. I Russland, på grunn av de frostige vintrene, som er ødeleggende for planten, er dyrking av brugmansia i det åpne feltet bare mulig i den varme årstiden. Blad begynner å falle av selv ved 5-7 ° C. Når temperaturen nærmer seg null og under, blir bakkedelen alvorlig påvirket og dør ofte av. Derfor, fra høst til vår, blir prydplanten tvunget til å være innendørs..

Hvordan vokse et brugmansia -tre og ta vare på denne vakre søramerikanske regnskogen?

Planting og omsorg for brugmansia

brugmansia før ombordstigning Enten det er en frøplante eller en voksen brugmansia, har en plante som skal komme til et blomsterbed om våren tidligere vært i en relativ dvale.

Med ankomsten av varme aktiveres vegetasjonsprosessene i den dekorative flerårige. Dette betyr at brugmansia -treet kan forberedes for planting i hagen:

 1. Hvis planten var i et oppvarmet rom om vinteren, må den herdes. For å gjøre dette blir brugmansia gradvis lært frisk luft, og utvider “prosedyren” dag etter dag..
 2. Når overvintringen av brugmansia er organisert i en kjølig kjeller eller et annet rom ved en temperatur på ca +8 ° C, må planten tas ut i lyset, hvor utviklingen raskt vil fortsette.

Brugmansia er en raskt voksende, derfor allerede fra april, mens treet er i karet, begynner de å mate det med en blanding med en overvekt av nitrogen. Dette stimulerer veksten av nye skudd og løvverk..

Og når skal jeg plante brugmansia i åpen mark? Dette kan bare gjøres når faren for tilbakevendende kaldt vær er helt borte. I sentrale Russland kommer denne tiden ikke før i midten av mai eller juni.

Det er to alternativer for å plante brugmansia å velge mellom en sommerboer:

 • i åpen mark, for å fjerne planten igjen om høsten og merke den i et kar sammen med en jordklump;
 • i en stor beholder slik at treet vokser som en badekultur.

brugmansia i et badekarBegge metodene har sine fordeler og svakheter. Det er vanskelig å trekke ut en stor plante fra jorden uten å skade rotsystemet og hengende skudd med blomster. Og i et kar trenger brugmansia hyppigere vanning og hyppigere fôring. I tillegg vokser røttene til et blomstrende tre, og det må snart transplanteres i en beholder enda mer..

Valget av de korteste variantene vil bidra til å spare energi og opprettholde den dekorative effekten av brugmansia i lengre tid. De er like vakre som trær opp til 3 meter høye, men er mer kompakte og trenger mindre beskjæring..

Å ta vare på brugmansia etter planting i åpen mark var ikke belastende og effektivt, et solfylt område med god beskyttelse mot vinden er på jakt etter planten. Dette vil bidra til å skape det mest passende mikroklimaet for en tropisk gjest og gi henne betingelser for konstant blomstring..jordfornyelse i karet

Valget av egnet jord er like viktig. For vekst og dannelse av mange store blomster krever planten et næringsrikt substrat som inkluderer:

 • 1 del loam;
 • 2 deler lavtliggende torv;
 • 1 del godt råtnet og renset for grove inneslutninger av humus.

Før du planter i en gryte, bør jordblandingen desinfiseres ved kalsinering i ovnen eller søles med en tykk rosa løsning av kaliumpermanganat. Det må huskes at for brugmansia trenger du en voluminøs gryte på 10-30 liter, avhengig av rotsystemets størrelse.

jordblanding for brugmansiaHvis du må ta vare på brugmansia i det åpne feltet, før du planter, som på bildet, blir jorden valgt fra gropen også beriket med humus og torv tilsettes som bakepulver, og om nødvendig deretter sand.

Omsorg for brugmansia etter planting i åpen mark

Hovedbetingelsene for skjønnhet og lang blomstring av brugmansia er:

 • tilgjengelighet av mat til en kraftig hurtigvoksende plante;
 • overflod av vann;
 • varmt vær, der temperaturen råder over +23 ° C;
 • mangel på kraftig kald vind;
 • beskyttelse mot sykdommer og skadedyr.

Hvis ingenting forstyrrer dyrking av brugmansia, består omsorg for det i regelmessig rikelig vanning og fôring.

Regnskogplanten reagerer kraftig på tørrhet i jord og luft, derfor kan brugmansia i varmt vær vannes flere ganger om dagen. Men treet bør sprayes forsiktig, ellers vil vannet skade utseendet på de praktfulle blomstene..

brugmansia i et badekar på gårdsplassenI overskyet og regnfullt vær, justeres vanningsplanen for ikke å forårsake løvverk og blomsterudfall. Brugmansia i en gryte brakt ut til hagen kan lide av overoppheting av jorda. For å forhindre at dette skjer, er det bedre å grave i beholderen eller bruke kar av porøs leire, ikke mørke farger..

Når planten har vokst en krone, bør den skyves for å blomstre. Toppdressing med høyt innhold av fosfor og kalium vil hjelpe til med dette. Imidlertid bør man ikke glemme nitrogen og sporstoffer. De vil støtte vekst og gi levende grøntområder og klokkeblomster. Toppdressing utføres regelmessig, fra øyeblikket det plantes i åpen mark og til september, vekslende mellom mineralblandinger og organisk materiale.

Signalet som blomsterhandleren vil bestemme behovet for gjødsel i Brugmansia -treet vil være:

 • reduksjon i størrelsen på arkplater;
 • gulhet eller blekhet av bladene;
 • færre knopper enn før.

frukten av brugmansiaSom alle planter av Solanaceae -familien dannes avlange frukter i stedet for de forsvisende blomstene i brugmansia. Hvis de ikke fjernes, vil eggstokkene ta mye styrke, treet vil dramatisk redusere hastigheten på knoppdannelse.

Overvintrende brugmansia

sterk beskjæring av brugmansia om høstenLave temperaturer er farlige for termofil brugmansia, derfor fjernes den fra bakken og overføres til rommet uten å vente på frost. Overvintring av brugmansia finner sted:

 • ved en lufttemperatur på 5–8 ° C i et mørkt, jevnt kjellerrom;
 • i et rom med luft oppvarmet til 10 ° C, men med belysning og vanning.

I det første tilfellet må planten være forberedt på en endring i habitatforholdene, og gradvis redusere intensiteten av vanning.

Fram til det andre tiåret i mars, det vil si før planting og omsorg for brugmansia på det åpne feltet, blir planten kuttet. En slik operasjon vil gjøre kronen mer kompakt, og blomstringen som finner sted på unge skudd vil gi prakt og varighet..

Brugmansiya arvet “vanene” til hageskyggen som er godt kjent for sommerboere: paprika og eggplanter. Den knopper ikke før grener vises på stammen..

Derfor må slike “gafler”, så vel som små sideskudd i den øvre delen av kronen, etter beskjæring. Skadede eller overdrevent langstrakte grener kan fjernes eller forkortes. Hvis brugmansia på stedet vokser fra en stilkskjæring uten et øvre vekstpunkt, kan en slik plante kuttes et år etter den første blomstringen, det vil si i en alder av 2-4 år.

Reproduksjon av brugmansia og stell av unge planter

brugmansia frøBrugmansia formerer seg ved frø og vegetative metoder, oftere ved stiklinger. Selvhentende frø garanterer ikke bevaring av egenskapene til moderplanten..

Men dette frøet er lett å klekke og spire innen 7-10 dager etter planting. Jo eldre frøene er, desto lengre tid vil det ta å spire..

Såing i lett næringsjord utføres fra januar. Inntil skudd vises over jorden, oppbevares beholderen i et drivhus ved en temperatur på 20-25 ° C. På tidspunktet for massespiringen får plantene belysning og økt luftfuktighet. Jorden fuktes regelmessig, slik at den ikke tørker ut.

Brugmansia frøplanter kan dykkes på scenen med 4 sanne blader. Planter er ikke redde for å dypere og danner utilsiktede røtter godt, og fletter raskt mengden jord som er “betrodd” til dem. Når dette skjer, blir frøplanten overført til en større gryte. Først nitrogen og deretter kompleks fôring bidrar til å stimulere og opprettholde vekst..

rotende stiklinger av brugmansiaSkjæring er den enkleste og mest vanlige måten å forplante brugmansia på når du tar vare på den i huset og på det åpne feltet. Helt eller halvlignede skudd med 2-3 internoder 15 til 20 cm lange er egnet for roting. Du kan få passende plantemateriale fra våren, når beskjæring utføres, og til høsten.

For tidlig oppkomst av røtter, blir stiklinger med fjernede bladplater behandlet med en stimulerende sammensetning, og deretter dryppet ned i en lys sand-torvblanding eller dyppet i vann. I et drivhus kan rooting ta opptil tre måneder, deretter blir stiklingene transplantert i separate potter. Frøplantene kan overføres til et permanent sted når de sovende knoppene i bihulene våkner og vokser. Når du tar vare på brugmansia etter planting i åpen mark, må du huske på at unge prøver reagerer skarpere enn voksne på endringer i temperatur og fuktighet, og er også mer sannsynlig å bli angrepet av skadedyr.

Vi dyrker brugmansia hjemme – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară