15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ulike plantemetoder og regler for omsorg for mirabilis i det åpne feltet

mirabilis blomstrer Mirabilis er en virkelig unik plante, opprinnelig fra Amerika, som stolt bærer tittelen “nattskjønnhet”. Blomster har en rekke farger, basert på de enkelte artene. Nattskjønnhet kan tiltrekke seg oppmerksomhet og gi en utrolig duft i mørket. Det er ikke noe vanskelig å plante og ta vare på mirabilis utendørs, og derfor er planten ideell for nybegynnere..

Varianter av mirabilis

“Night Beauty” har en funksjon – fra tid til annen på en stilk knopper vokser ikke en, men de mest forskjellige nyanser. Veksten til en slik plante kan nå opptil 80 centimeter. Det er godt å formere Mirabilis, fordi frøene beholder kvaliteten i tre år..

Det er verdt å markere følgende varianter av mirabilis:

  1. Mirabilis serenade er ideell for en utendørs hage. I høyden når blomstene 6 centimeter. Blomstrer fra den første sommermåneden til den andre høstmåneden.mirabilis serenade
  2. Mirabilis marmor kjennetegnes ved sine lyse blomster og mørke årer. Planten er egnet for blomsterbed.mirabilis marmor
  3. Mirabilis Cavalier er perfekt for å dekorere blomsterbed. Har gule og røde knoppfarger.mirabilis cavalier
  4. En busk 50 centimeter høy – Iolanta. Blomster kan være flerfarget, en gul blomst med et lilla kronblad ser spesielt uvanlig ut. Iolanta blomstrer fra juli til desember.mirabilis iolanta
  5. Mirabilis White Lollipop – eksepsjonelt hvite blomster opp til 5 centimeter i diameter.mirabilis hvit slikkepinne

Hver type har sine egne egenskaper. Basert på arten du har valgt, plant og stell riktig på det åpne feltet av mirabilis.

Regler for planting og omsorg i det åpne feltet for mirabilis

Før du lander, er det verdt å huske særegenhetene i klimaet vårt. Dessverre har vi ikke behagelige betingelser for å dyrke denne blomsten, så den kan bare brukes som en årlig.

Yalapa -arten er den eneste som kan vokse komfortabelt i klimaet vårt..

Planten er hjemmehørende i varme områder, så den trenger nok varme og solskinn. Krever å opprettholde fuktighet, tolererer ikke fravær. “Night Beauty” er ideell for folk som har sitt eget drivhus. Du kan sette potter med mirabilis der.

Plantemetoder

plante frø av mirabilisNår en moden plante er tilgjengelig, er frø den mest praktiske plantemetoden. Den ideelle tiden for planting og forlatelse på det åpne bakken til Mirabilis er sommeren. På dette tidspunktet begynner planten uavhengig å akselerere veksten, og befruktning vil gjøre den sterkere. Hvis regionen din har et mildt klima, er det beste alternativet å plante mirabilis med frø. I tillegg til frø, kan du bruke stiklinger og knoller..

frøplanter av mirabilisPerioden fra slutten av mars til begynnelsen av april er egnet for å plante “nattskjønnheten”. Landing utføres i spesielle bokser. Det er nødvendig å spire i drivhus. Observer temperaturregimet i området 18-20 grader over null.

Det er en ideell måte å akselerere veksten på. Det hjelper deg å se betydelige resultater på bare 15 dager. Du må ta frøene og legge dem i en fuktig klut. La dem stå på i 6 timer. Så kan du plante. Resultatet lar deg ikke vente.

Vekststimulerende midler kan brukes. Vi tar en beholder med et vekststimulerende middel, legger frøene og lar stå i flere timer. Etter det tar vi ut frøene og planter dem. Hele prosessen bidrar til å akselerere veksten innen 14 dager..

røtter av mirabilis

Planting og forlatelse av mirabilis i åpen mark med røtter praktiseres umiddelbart, for dette er perioden fra mai til juni best egnet.

plante spirede knollerReproduksjon av knoller utføres ved bruk av plantemateriale. Denne metoden er vanlig i butikker for raskt å få vakre frøplanter. Derfor er det nesten alltid mulig å kjøpe en kopi du liker, og det vil ikke ta mye av tiden din. Prisene er litt overpriset, men det er et alternativ – å kjøpe røtter eller frøplanter fra markedet. Lagring utføres ved en temperatur på 5 grader og over. Det er viktig å observere temperaturregimet, ellers vil planten ikke vare lenge for deg. Hvis du planter om våren, husk å spire knollene. Imidlertid er denne metoden for å plante og etterlate mirabilis på det åpne feltet med en knoll ekstremt sjelden på grunn av at den tørker ut om vinteren..

plante mirabilis i åpen markPlanting ved stiklinger er den mest tidkrevende og tidkrevende metoden. Samtidig gir prosessen praktisk talt ingen effekt; som et resultat må den suppleres med metodene ovenfor. Sørg for å tørke kuttstedet umiddelbart etter at skuddene er forberedt..

Natt skjønnhetspleie

vanning av mirabilis -frøplantenPlanten krever minimal omsorg, fordi den ikke er finurlig i det hele tatt. Til å begynne med er det verdt å velge riktig plantested, hvoretter det allerede er nødvendig å mate, rettidig og dosert vanning og fjerne ugress. Blomsten er ikke egnet for byklimaet, derfor må planting og forlatelse av mirabilis i bakken gjøres i forstedene.

“Night Beauty” er god mot gjødsel, så du kan bruke den 3-4 ganger i sesongen. Sammensatt gjødsel er best egnet for planteforsterkning og vekst. Vanningsprosessen er enkel, det er nok å gjøre det regelmessig, men ikke overflyt.

Å plante og etterlate mirabilis i det åpne feltet er enkelt, ikke tidkrevende. Med et minimum av innsats vil du på kort tid få en fantastisk natteplante med en behagelig duft..

Mirabilis landingsvideo

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară