15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Omsorg for nematanthus hjemme: planting, vanning og belysning

nematanthus blomstrer hjemme Omsorg for nematanthus hjemme er enkelt og slett ikke plagsomt. Blomsten krever ikke spesielle forhold eller vanning hver time. Men likevel er det flere funksjoner du må vite før du tar med deg en vakker plante..

Fødestedet til nematanthus er Brasil, hvor den vokste i mange år til den ble lagt merke til av oppdrettere. Selve blomsten krøller seg, og er flott for å vokse i planter og hengende potter, hvorfra den vil avta i vakre bølger.

I naturen vokser nematanthus vanligvis blant falne blader, derfor elsker den lett, løs jord mettet med fuktighet. Dette må tas i betraktning når du planter en blomst hjemme. Hvilke andre aspekter du trenger å vite for å få en vakker og sunn nematanthus hjemme, vil vi analysere i artikkelen.

Å plante en blomst

nematanthus -transplantasjon For å beskrive omsorgen for en blomst, bør du begynne med å plante en plante. For at den skal vokse sunn, er det nødvendig å plante den ordentlig i den forberedte jorda..

La oss først forberede bakken. For nematanthus er jord og transplantasjon svært viktige øyeblikk i livet. For å forberede substratet, bland en del humus, samme mengde torv og sand, tilsett to deler løvjord til blandingen. Ofte legges det til flere kullstykker, men dette er slett ikke nødvendig. Det er denne blandingen for planting som vil hjelpe blomsten til aktivt å utvikle og mate alle nødvendige stoffer..

Gjødsel for nematanthus vil ikke være overflødig. Det anbefales å mate planten annenhver uke, og om vinteren hver 4-6 uke..

nematntus i potterBytt potten bare når den har blitt for liten for blomsten. Ikke transplanter nematanthus i en beholder som er mye større enn den forrige. Det vil være nok å øke diameteren på potten med noen få centimeter. Så rotsystemet vil kunne mestre hele jorda raskt. I tillegg, hvis blomstens røtter er i en lett komprimert tilstand, vokser den ytre delen av blomsten raskere..

Funksjoner ved omsorg for nematanthus

resultatet av god omsorgDet er noen trekk ved nematanthuspleie, for at blomsten vil takke deg med grønt, saftig løvverk og rikelig langsiktig blomstring..

Sørg for god belysning for nematanthus. Spredt, men sterkt lys oppfattes best av planten. Det anbefales å plassere nematanthus på et vindu som vender mot vest eller øst. Hvis vinduet vender mot nord, vil blomsten ikke ha nok lys, som et resultat av at bladene mister farge og saftighet, og blomstringen vil ikke være lang.

Plassering av en nematanthus på et sørvindu kan forårsake solbrenthet, som vil se ut som mørke flekker på bladene, og veksten vil stoppe..

Lys skal treffe planten i minst 12 timer om dagen, og på spesielt varme dager bør nematanthus dekkes med gasbind eller annen gjennomsiktig klut.

Vanning og luftfuktighet for nematanthus trenger moderat. I den varme sesongen bør blomsten vannes regelmessig, men ikke overløp. Jorden må tørke ut, ellers begynner rotsystemet å råtne.vanning og belysning nematanthus Om vinteren bør antall vannprosedyrer reduseres, la planten hvile. Ikke bekymre deg for at han ikke vil ha nok næringsstoffer. Den har akkumulert en tilstrekkelig mengde vitaminer og mineraler i bladene, og på grunn av dem vil den overvintre godt..

For vanning er det best å bruke renset vann, eller destillert vann, ved romtemperatur.

Temperaturen for nematanthus krever spesiell oppmerksomhet. Blomsten er upretensiøs, men et bestemt temperaturregime må observeres, noe som vil påvirke vekst og blomstring positivt. Hold den varm i løpet av perioden med aktiv vekst, om sommeren og våren. Temperaturen skal være innenfor + 22-26 grader. På dagtid kan blomsten tåle stor varme, men om natten trenger planten fortsatt hvile og en nedgang i temperaturen for å komme seg. Derfor, hvis det er for varmt i huset, så om kvelden kan du ta nematanthusen utenfor..

ung nematanthus blomstrerI den kalde årstiden er minimum tillatt temperatur 12 grader Celsius. Men langvarig eksponering for slik kulde kan ha en beklagelig effekt på blomsten, så øk temperaturen litt for normal plantevintring. Det er best å overholde temperaturregimet innen + 15-16 grader.

Hvordan en blomst reproduserer

uvanlige blomster av nematanthusDet er to måter å forplante en blomst: ved stiklinger og bruk av frø til planting. La oss se nærmere på hver av dem:

Stiklinger av nematanthus kan gjøres hele året. For å gjøre dette er det nok å ta et stykke stilk, 10 cm langt, rense det fra de nedre bladene og overføre det til en lufttett jord. Flere skudd kan plasseres i en gryte samtidig.

forplantning av nematanthus ved stiklingerFor rooting trenger stiklingene i gjennomsnitt 10-12 dager, hvoretter spirene kan transplanteres i separate potter, hvor de vil vokse det neste året eller flere år..

En annen avlsmetode er med frø. De kan enten kjøpes i en spesialbutikk, eller du kan tilberede dem selv. Først samler du frøene fra plantens modne kuler og tørker dem i flere dager på et vanlig papirark..

Mens du fortsetter å ta vare på nematanthus hjemme, forbereder du løs jord, gjør små fordypninger i den og sår en endring i dem. Dekk deretter potten med folie eller glass, og skape derved effekten av et drivhus. En pall med våt ekspandert leire plasseres under bunnen, som periodisk fylles med vann.

Hvis alt er gjort riktig, ser du de første skuddene om 2-3 uker. Dykk dem ned i en blanding som krever to deler torvjord og en del løvjord. Når plantene er sterke nok, kan de transplanteres i sine egne potter..

Som du kan se, er det ikke plagsomt å ta vare på nematanthus hjemme, det er nok å vanne planten i tide, gi den dagslys og av og til mate mate den med gjødsel. Men til gjengjeld for din innsats vil du motta en evig grønn og langblomstrende plante som utvilsomt vil dekorere hjemmet ditt..

Det fine med omsorg for nematanthus – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară