15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi gjemmer de stygge stedene i landskapet under gardinene til periwinkle

frodige periwinkle blomsterbed Periwinkle (Latin Vinca) er en søt og original kultur, som ofte finnes i russiske hager og ikke bare. Periwinkle, planting og omsorg som i det åpne feltet er enkelt og innenfor makten til selv ikke de mest erfarne blomsteroppdretterne, tilhører flerårige eviggrønne planter.

Periwinkle kalles populært den magiske blomsten eller kjærlighetens blomst. Det antas at denne kulturen har magiske egenskaper – den har kraften i kjærlighet og rikdom..

Beskrivelse

Hybridsort Jams N Jellies (Jams`N Jellies) Periwinkle er en flerårig plante. Bunndekningskulturen er vakkert foret med et lyst teppe i blomsterbedene. Hvis du planter en periwinkle i en blomsterhage, løser dette problemet med ugress. Planten vokser raskt og dekker bakken. Så ugresset har ingen sjanse.

Motsatte blader har en glatt, skinnende overflate. Selv under et snølag forblir bladene friske og grønne, siden periwinkle er en eviggrønn avling.

Enkeltblomster er traktformede. Farger: blå, blå, lilla. Hittil har oppdrettere avlet mange varianter med en rekke blomsterfarger..

Plante og forlate

planteskjema periwinkleÅ plante og ta vare på periwinkle utendørs er ikke vanskelig. Kulturen er i stand til å slå rot på absolutt hvilken som helst jord. Et blomstret teppe i bakken ser bra ut. Du kan plante en plante både i solrike områder og i skyggefulle områder..

Siden planter vokser raskt og sterkt, bør de plantes i en avstand på minst 30 cm fra hverandre..

Det ideelle jordalternativet er gjennomtrengelig, næringsrikt, løst og nøytralt. På slik jord vil periwinkle vokse bedre, og blomstringen vil være frodig og lys, men kulturen vil slå rot på andre jordarter.. periwinkle gardin under treetDet er veldig godt å plante planten ved siden av frukttrær.

frøplante for planting av periwinkle på et blomsterbedÅ ta vare på en kultur er ikke en vanskelig oppgave. Imidlertid må du følge noen få enkle regler:

 1. Periwinkle er en tørkebestandig kultur. Selv i det varmeste været må du vanne planten ikke mer enn en gang i uken. Bare i de første stadiene av vekst må periwinkle vannes ofte..
 2. Kulturen er frostbestandig, så planten tåler de mest alvorlige vintrene godt. Men likevel anbefales det å dekke plantene for vinteren, fordi noen ganger har selv de mest frostbestandige variantene skudd som fryser..
 3. Blomsten kan vokse godt uten gjødsel, men for bedre utvikling og blomstring anbefales det å mate kulturen med mineralgjødsel og organisk materiale. Den beste toppdressingen er urea, humus og kompost. Det er spesielt godt å mate periwinkle på spirende og blomstrende stadie.
 4. Det er tilrådelig å klype periwinkle -skudd for bedre jordbruk og vakker blomstring.

Planting av periwinkle i åpen mark er mulig i Ural, Sibir og andre regioner, slik at det ikke er mye forskjellig fra det vanlige.

Vokser fra frø

periwinkle frø for plantingFrø av periwinkle blir sjelden forplantet, siden planten formerer seg godt ved lagdeling og stiklinger.

For forplantning med frø trenger du:

 1. Såing utføres om våren..
 2. Frøene dypes i bokser med ikke mer enn 2 cm.
 3. Ovenfra må boksene dekkes med en klut eller film med en mørk farge, slik at lyset ikke går gjennom.
 4. Den optimale temperaturen for å holde avlinger er ca 23 grader.
 5. Etter at skudd dannes, må avlinger utsettes for lys..
 6. Det er nødvendig å dykke frøplanter etter dannelsen av 2 par blader.

voksende periwinkle fra frøNår skal du plante periwinkle utendørs? Frøplanter plantes i åpen bakke etter frostens slutt – i mai eller juni.

Å plante periwinklefrø i åpen mark er mulig i regioner med et varmt klima.

Periwinkle arter

De mest populære kultursortene inkluderer følgende:

 1. Stor er en art hvis høyde ikke overstiger 25 cm. Den blomstrer to ganger i året – vår og høst. Skiller seg ut i større størrelser av læraktige blader. Blomstfarge – blå.periwinkle stor
 2. Urteaktig er en annen variant med små, lyse lysegrønne blader. Fargen på blomstene er blå. Arten er preget av lav frostbestandighet, derfor trenger den godt ly..urte periwinkle
 3. Small er en flerårig sort. Skiller seg ut i små størrelser av blåaktige blomster. Bladene er lysegrønne, elliptiske i form. Skytelengde – opptil 1 meter.periwinkle
 4. Rosa er en av få innendørs arter. Skiller seg i delikat rosa farge på blomster. Kulturhøyden er opptil 60 cm. Blomstene har en diameter på omtrent 4 cm. Denne arten kalles også karantene.rosa periwinkle
 5. Variegated – spektakulært, lyst utseende. Kulturen vokser raskt og sterkt. Fargen på bladene er grønn med en lysegul kant og mange flekker. Å plante og ta vare på variert periwinkle utendørs er ikke annerledes.spraglet periwinkle

Bruk i landskapsdesign

periwinkle i landskapsdesignKulturen brukes aktivt av landskapsdesignere til å lage en rekke komposisjoner. Kulturen dyrkes i blomsterbed, rygger. Planten er også et godt alternativ for alpearter, steinete hager.

hagesammensetning med periwinklePeriwinkle -partnere kan være:

 • primulaer;
 • hyasinter;
 • iris;
 • skogsområder;
 • glem-meg-ikke.

periwinkle blant steinerEn spektakulær periwinkle -blomst, plante og omsorg som i det åpne feltet kjennetegnes ved sin enkelhet, blir vellykket brukt i blomsterbruk og landskapsdesign i forskjellige klimasoner. Denne upretensiøse kulturen vil dekorere hagen med et vakkert blomsterteppe, skjule de stygge stedene på stedet under dekket, og sent på høsten, om vinteren og tidlig på våren, vil det glede øyet med sitt friske grønt..

Divisjon og planting av periwinkle – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară