15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Elegant kjekk plectranthus: vanlige typer for hjemmedyrking

forskjellige typer plectransus En vakker busk, alle dekket med grasiøse utskårne blader i de mest varierte fargene, har lenge vunnet kjærligheten til blomsteroppdrettere. Selv de som absolutt ingenting vet om plectrantus vil sannsynligvis finne minst en plante på tomten eller i leiligheten, ifølge beskrivelsen ser det ut som denne blomsten.

Noen av de vanligste typene plectrantus for hjemmedyrking inkluderer:

 • plectrantus coleus-formet;
 • busk plectrantus;
 • plectrantus Ertendal;
 • plectrantus hadienzis.

Nesten alle varianter av blomsten avgir en delikat aroma av mynte, på grunn av hvilken plectrantus også kalles “rom mynte”.

Alle typer blomster er eviggrønne prydplanter. De har en vakker, frodig løvhett, bestående av avrundede blader med en bølget kant. Denne formen på bladplaten er karakteristisk for de fleste varianter, men det er også varianter som skiller seg vesentlig fra sine kolleger..

plectranthus eik Så eikebladet plectrantus har blader, som to dråper vann, lik eik (derav navnet). I tillegg avgir den en furuaktig aroma i stedet for en mynten. Skuddene på planten er oppreist, og løvplaten er alle dekket med lang haug.

Plectrantus kan dyrkes som en frittstående plante eller plantes med større blomster (palmer).

Plectranthus hjulformet

plectranthus coleusI den vitenskapelige litteraturen blir denne arten ofte kalt Madagaskar plectranthus. Planten har form av en busk med rette skudd. Bladene er veldig store, opptil 6 cm lange, litt langstrakte (som et egg). Hovedfargen på bladplaten er lysegrønn. Både piskene og bladene til plectranthus coleus er dekket med en delikat lo, mens skuddene i seg selv er mørkrosa.

I blomsterbruk er sjeldne varianter med grønne blader, oftest dyrkes de andre varianter som har en mer dekorativ farge på bladplaten:

 • Plectranthus coleoides “Marginatus” – en hvit kant er “tegnet” på grønne blader;Plectranthus coleoides
 • Plectranthus “Green on Green” – det er en gul kant med en svak grønn fargetone langs kanten av bladet;Plectranthus
 • Plectranthus coleoides “Display” – overflaten på bladene er rød, den sentrale delen av platen og kanten er grønn, og baksiden av bladet har en lysegrønn fargetone;Plectranthus coleoides
 • Plectranthus coleoides “Otto Mann” – oransje blader er omgitt av en gul kant med et grønnaktig skjær, litt skiftende til den sentrale delen av bladet;Plectranthus coleoides
 • Plectranthus coleoides “Easy Gold” – midten av bladplaten er litt grønnfarget, og bladets hovedfarge er gylden gul.Plectranthus coleoides

Busk plectrantus

busk plectranthusEn av de største buskene er dekket med monokromatiske hjerteformede blader med en rynket, lett pubescent overflate. Med riktig pleie kan planten vokse opp til 1 m i høyden. Skudd er også dekket med lo.

Bladene på plectrantus busk har en veldig sterk mynte lukt, som er i stand til å skremme bort møll. Av denne grunn blir planten ofte referert til som “molartreet”.

De individuelle egenskapene til arten inkluderer:

 1. Aktiv vekst. Busken vokser veldig raskt en løvhett og danner nye skudd, spesielt om sommeren, og har nesten ingen hvileperiode. Med begynnelsen av høsten og før begynnelsen av vinteren bremser blomstens vekst litt, men stopper ikke helt.
 2. Rikelig blomstring. Midt på vinteren produserer denne vanlige plectrantus-arten mange små blå spikelet-lignende blomsterstander som avgir en duftende aroma. Bloom varer til slutten av våren.

Noen dyrkere anbefaler å plukke ut blomsterstandene for ikke å ødelegge buskens generelle dekorative utseende..

Plectrantus Ertendahl

plectrantus av ErtendahlEn frodig busk trenger regelmessig klemming for å opprettholde formen, siden uten denne prosedyren kan skuddene overstige 0,5 m i lengde. Løvplatens overflate er grønn, dekket med lysere, sølvfargede årer, men baksiden av bladet er dyprosa. Bladplatens form er rund, med en litt spiss spiss og en bølget kant. Plectrantus blader utstråler en lett kamferlukt ved berøring.

Plectrantus Ertendahl med sine krypende skudd er ideell for å lage et blomsterdekke eller for å dyrke i potter.

Under blomstringen kaster planten ut store, opptil 30 cm høye, spikelet blomsterstander på toppen av grenene. Hver blomst er også ganske stor (nesten 1,5 cm lang), malt hvit.

Ved for sterkt lys kan rødheten på baksiden av arket overføres til overflaten. For å sette planten tilbake til sitt tidligere utseende, er det nødvendig å omorganisere potten til et mer mørkt sted..

Plectranthus Hadienzis

plectrantus hadienzisDen vokser i en liten kompakt busk, danner lett hengende skudd. Bladene er farget lysegrønne og dekket med tykt lo, på grunn av hvilken denne arten også kalles filtplectrantus. Kjøttfulle, fleecy blader er vanligvis monokromatiske, men det er varierte varianter av blomsten..

Arten er spesielt populær blant folkene i India, hvor den brukes til å tilberede forskjellige retter. Kanskje av denne grunn kalles planten også Indian Borage..

Under naturlige forhold er plectrantus hadienzis i stand til å nå større størrelser enn ved innendørs dyrking. Det er til og med eksemplarer på opptil 75 cm i høyden og med store (opptil 9 cm i lengde) blader.

Planten er en av de mest lyselskende artene. For aktiv vekst trenger den god belysning..

De beskrevne vanlige typene plectrantus roter godt etter roting og er i stand til raskt å bygge opp grønn masse. De har ingen spesielle krav til omsorg. Det er nok bare å plukke opp et lyst sted for planten med diffust belysning, vanne den regelmessig og av og til mate blomsten. For dette vil plectrantus takke eierne med en elegant løvhatt og tiltrekke lykke til, ifølge folkeskilt.

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară