15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer de medisinske egenskapene til engsalvie og reglene for bruk

eng salvie De medisinske egenskapene til engsalvie har brakt planten til et ganske høyt nivå innen medisin. Siden antikken har healere brukt kultur i sin praksis for å behandle mange sykdommer. Krydderet er høyt verdsatt for sine medisinske egenskaper og blant urtemedisiner.

Salvieeng: sammensetningen av den medisinske planten

Medisinske egenskaper til engsalvie De viktigste aktive ingrediensene finnes i plantens essensielle olje, hvis innhold varierer fra 1 til 2,8%i løvet. I ferske tallerkener overstiger dette tallet ikke 1%. Den essensielle oljen hentet fra salvie er gul i fargen, noen ganger med en grønnaktig fargetone og en skarp aroma..

I tørre salvieblader tredobles mengden eteriske oljer nesten..

Salvie er rik på:

 • cineole;
 • borneol;
 • alfa og beta thujone.

salvie essensiell oljeI tillegg til disse stoffene inkluderer etersammensetningen forskjellige alkaloider, flavonoider, terpenforbindelser. Gressfrø inneholder opptil 30% fett. Salvie -rhizom er rikt på kumarin.

Løvverket inneholder:

 • plantehormoner som ligner østrogen;
 • soling og fenolforbindelser;
 • vitamin PP og gruppe B;
 • vitamin C.

Saponiner, fumarsyre og mange organiske syrer er også tilstede i platene, blant dem er de fleste ursoliske, klorogene og oleanoliske. Aromatiske harpikser og bitterhet, tanniner gir gresset en bitter smak. Tilstede i salvie maursyre, fytoncider. Pinen, kamfer, limonen, sitosterol, karnazol, stigmasterol – dette er ikke en fullstendig liste over alle virkestoffene i salvie, som bestemmer dets medisinske egenskaper og utbredt bruk..

Medisinske egenskaper til engsalvie

eng salvie teFor medisinske formål er det den medisinske varianten av salvie som oftere brukes, men engsalvie har også funnet bruk i medisin. I antikken ble det ofte brukt mot pesten. For å gjøre dette ble saften fra planten fortynnet i eddik og lotioner ble laget. Salvie ble også blandet med andre aromatiske urter med bakteriedrepende egenskaper: lavendel, timian og rosmarin..

For sin evne til å kurere mange sykdommer ble salvie kalt en “edel urt”.

Denne planten ble tidligere behandlet med sår, hudabcesser, kramper, inflammatoriske prosesser og sykdommer i luftveiene, genitourinary system. Mange av oppskriftene har ikke mistet sin betydning nå..sår hals

Eng salvie brukes til å behandle:

 • en rekke virusinfeksjoner, forkjølelse, influensa;
 • sykdommer i halsen og munnhulen, stomatitt, tonsillitt;
 • alle typer hoste, inkludert kikhoste, bronkitt;
 • ledd;
 • depressive forhold;
 • fordøyelsessystemet lidelser.

overgangsalder

Salvie er et veldig effektivt middel for overdreven svette. Hvis du regelmessig drikker te fra planten før sengetid, kan du gjenopprette nattesvette som er karakteristisk for overgangsalderen hos kvinner på ganske kort tid..

Bruk av eng salvie

buljong av eng salvieAnlegget brukes til å behandle mange patologier. For å få et positivt resultat, trenger du bare å følge enkle anbefalinger for forberedelse av midler og følge riktig mottakelse.

Salvie for hudsykdommer

sunn drikkeMeadow salvie har sterke bakteriedrepende og antiinflammatoriske egenskaper, på grunn av hvilken det raskt lindrer kløe og betennelse i huden. Det fremmer også sårheling og epidermal restaurering. Salvieinfusjon behandler smittsomme hudsykdommer, så vel som insektbitt.

Planten hjelper til med å bli kvitt utbrudd, akne, hudormer og forskjellige bakterier. Salvie regulerer talgutskillelsen. Derfor er planten ofte tilstede i sammensetningen av naturlig kosmetikk, spesielt for ansiktspleie..

Det tar et minimum av tid og ingredienser å lage en toner for fet hud hjemme. For å gjøre dette, hell 1 ss. l. tørk hakkede urter 100 ml kokende vann og la avkjøle helt. Infusjonen bør filtreres nøye. Tilsett deretter 50 ml eplecidereddik og bland godt. Tørk huden i ansiktet to ganger om dagen med den tilberedte blandingen.

I tannlegen

tannproblemerI dette området er salvie passende i enhver form. Det anbefales å tørke tennene med friske blader, noe som vil hjelpe ikke bare å bli kvitt bakterier, men også styrke tannkjøttet.

Ved inflammatoriske prosesser i munnhulen tilberedes avkok med tilsetning av honning. Vin tinktur laget av en blanding av salvie, plantain og rosmarin hjelper også. Et slikt middel er i stand til å overvinne enhver infeksjon på grunn av sin kraftige bakteriedrepende effekt..

Med forkjølelse

vi behandler forkjølelseI tillegg til den antivirale effekten lindrer urten varmen godt, fjerner overflødig vann på grunn av dens vanndrivende egenskaper. Når du behandler forkjølelse, tilsett noen dråper eterisk olje til drinker eller tilbered avkok og infusjoner fra plantens blader.

I den første fasen av influensa anbefales det ikke å konsumere salvie, siden det er i stand til å tørke ut slimhinnen i luftveiene. På grunn av dette kan du få motsatt effekt – en sterk og langvarig hoste..

En effektiv løsning kan forberedes for behandling av hes hals og hoste. Det er nødvendig å tilsette et par dråper bakteriedrepende eterisk olje til varmt vann, et slikt middel er ikke verre enn farmasøytiske preparater. Gurgle tre til fire ganger om dagen..

Eng salvie: kontraindikasjoner

gravide skal ikke ta salviePå grunn av tilstedeværelsen av mange aktive stoffer i sammensetningen, har salvie en rekke kontraindikasjoner. Denne urten anbefales ikke for gravide og ammende kvinner. Salvie inneholder mange plantehormoner som kan føre til redusert melkeproduksjon, spontanabort og andre helseproblemer..

Salvie rettsmidler er kontraindisert under anfall av alvorlig hoste..

Det kan også brukes til å behandle influensa hos barn. Det forårsaker ikke negative reaksjoner, men i store mengder er det fortsatt kontraindisert..

Hvis du følger anbefalingene for salviebehandling og ikke overskrider dosen av urten, kan du bli kvitt mange plager på ganske kort tid.

Folkeoppskrifter for bruk av salvie – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară