15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Regler for planting og omsorg for callaliljer i det åpne feltet

calla eliotta På våre breddegrader sameksisterer to varianter av callaliljer perfekt: tuberous og rhizome. Hvis du følger de enkle reglene for dyrking av callaliljer, vil planting og omsorg for det i det åpne feltet føre til utseendet på vakre blomster. En eksotisk plante vil glede deg i minst en måned – så mye blomstrer calla blomster.

Forbereder knoller for planting

klargjøring av callaknoller for planting Før du planter callaliljer i åpen bakke, som forberedelsen begynner i februar-mars, bør calla-knoller oppbevares i kjøleskapet. For å holde dem i god stand, pakk inn knollene i vanlig papir og legg dem i en plastpose. Stikk noen hull i posen for å forhindre stillestående luft..

Sjekk knollene som er klare til planting for forfall. Hvis de vises, må overflaten av knollen rengjøres med en kniv til sunt vev vises. For å gjøre knollene faste igjen, hold dem i en fuktig klut.

For å beskytte callaliljer mot soppinfeksjoner, kan du behandle knollene med et soppdrepende middel (for eksempel Vitaros eller Fundazol) rett før planting.

Det er tilrådelig å plante callaliljer ikke umiddelbart i åpen mark, men i potter med en tilberedt jordblanding – på denne måten vil de overleve å plante mindre smertefullt. Jorden bør bestå av en blanding av kompost eller humus med torv, hagemark og sand. Plantedybde – ca 2 cm fra overflaten av knollen.

tvinger callaliljer i barnehagenCalla tåler ekstreme temperaturer, så om våren kan du sette potter direkte på vinduskarmen. Husk å vanne knollene etter planting, men det er lurt å gjøre dette forsiktig for ikke å gjøre det øverste laget av jorden uskarpt. For en vellykket utvikling av planten er det ønskelig å gjødsle med mineralgjødsel hver 2. uke..

spirede callaknollerHvis du merker at røttene til callaliljer begynner å bryte gjennom til overflaten, legg til ytterligere 2-3 centimeter jord i potten..

Når og hvor du skal plante callaliljer på stedet?

Når skal jeg plante calla liljer utendørs? Det er best å utføre plantearbeid om våren, så snart de siste frostene forlater og temperaturen vil holde seg over 15 grader Celsius. Vanligvis er det allerede begynnelsen eller midten av mai..

Planteområdet skal være varmt og tilstrekkelig opplyst. En liten halvskygge er også egnet – i den kan planter utvikle seg på nesten samme måte som i solen. Sørg for at det ikke er trekk og sterk vind på landingsstedet for callaliliene; et område med et mildt mikroklima er best egnet.

Det er best å ikke plante og ta vare på callaliljer utendørs i direkte sollys. Blomster kan lide av dette, og i stedet for en lys blomsterhage får du bare frodig vegetasjon..

Det er bedre å velge jorden ikke nøytral, men litt sur. Toppdressing påføres før blomstringsperioden, etter blomsters utseende er det bedre å slutte å gjødsle hagen.

Funksjoner ved å plante calla liljer i hagen

plante knoller i åpen markHFor at plantingen av callaliljer og omsorg for det i det åpne feltet skal lykkes, må du følge noen anbefalinger:

  1. Du trenger ikke å lage hull for dypt for å plante blomster. Det er bedre å drysse jordstengler eller knoller med et lag jord slik at de ikke råtner.
  2. Vær forsiktig så du ikke skader røttene når du tar callaen ut av potten. Røttene er veldig skjøre, og etter avbrudd vokser de ikke tilbake.
  3. Først dannes et rotsystem rundt knollen, og først etter det spirer callaen. Så hvis det ikke har gått mer enn en måned siden landingen, bør du ikke bekymre deg.
  4. Å plante callaliljer i åpen mark om våren og ta vare på det utføres først etter at temperaturen slutter å falle under 15 grader.
  5. Den beste måten å gjødsla callaliljer på er å fjerne det øverste jordlaget fra knollene og erstatte det med en næringsrik blanding av torv, humus og en liten mengde sand..

Calla liljer bryr seg

calla herculesHvis du passer godt på unge callaliljer, begynner de å blomstre innen 1,5 måneder etter plantingen på stedet. Selv om du planter callaliljer i åpen mark i Sibir, vil omsorg for dem og et velvalgt sted hjelpe deg med å få en vakker blomsterhage.

En av fordelene med callaliljer er at du ikke trenger å kjøpe tilleggsmidler mot sopp og andre sykdommer. Disse plantene blir nesten aldri syke, ettersom de uavhengig kan takle skadedyr..

Innen 10-15 dager etter å ha plantet callaliljer i åpen mark, bør omsorg for det bestå i å nekte å vanne. Dette er gjort for ikke å la rotsystemet som nettopp har begynt å utvikle seg til å råtne. Selv etter at knollene blir sterkere, må du ikke rette vannstrømmen direkte mot dem når du vanner, det er nok å fukte jorden rundt planten.

Gjødsel med mineralgjødsel kan utføres en gang i sesongen, og dette vil være nok til at calla blomstrer vakkert.

Lagring av calla -knoller i det åpne feltet, overvintring

grave knoller for lagringOmsorg for callaliljer fra planting til det øyeblikket de skifter farge er enkelt. Så snart høsten har kommet, må blomstene imidlertid forberedes for overvintring. Knollene, sammen med røttene, graves ut før det første kalde været begynner. Dette må gjøres spesielt forsiktig slik at rotsystemet ikke blir skadet..

Å forlate callaliljer på det åpne feltet i Ural eller Sibir for vinteren er uønsket: det er høyst sannsynlig at bare noen få planter vil overleve frosten. Det er best å oppbevare de rengjorte, vasket og lett tørkede knollene på et kjølig sted hjemme, for eksempel grønnsaksdelen i kjøleskapet. Hvis calla -bladene før det kalde været ikke hadde tid til å falle av, trenger de ikke å bli revet av i omtrent to uker til, slik at næringsstoffene overføres til knollene.

La oss oppsummere:

  1. Det er bedre å plante callaliljer ikke i direkte sollys, men i delvis skygge.
  2. Callas liker ikke for mye vanning og befruktning – fôring kan bare gjøres en gang i sesongen.
  3. Callaliljer blomstrer godt i litt sur jord med tilsetning av torv og kompost.
  4. Det er viktig å ikke skade røttene under transplantasjon og ikke plante dem for dypt i jorden..
  5. Garden calla krever ikke ekstra beskyttelse mot sykdommer og alle slags skadedyr. Du kan bare behandle knollene med et soppdrepende middel rett før planting..

Callas i hagen og leiligheten – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară