15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å plante eksotisk ixia i åpen mark og regler for omsorg for en sørlending

ixia mix på stedet Ixia er en eksotisk sørafrikansk plante som overrasker med sin skjønnhet og livlige fargepalett. For å fortynne det på stedet, bør du vite alle vanskelighetene med å plante og ta vare på ixia i det åpne feltet.

Velge et landingssted

ixia i blomsterbedet Siden Ixia tilhører representanter for sørlige planter, er det derfor nødvendig å velge et opplyst område med tilstrekkelig fuktighet for plantingen. Til tross for høy luftfuktighet må jorda ha god drenering, unntatt stillestående vann. Før du planter en plante, blir det valgte området gravd opp og gjødslet med humus, hvis det oppstår en løsere jord, tilsettes sand. Tung jord er på ingen måte egnet, da det har en negativ effekt på vekst og blomstring. Det er også lurt å gjødsle det:

  • 300 g aske;
  • 70 g superfosfat;
  • 20 g magnesium.

For å forhindre utvikling av sykdommer, er det tilrådelig å årlig endre plasseringen av blomsten på stedet..

Ixia planting i åpen mark

Ixia pærer før planting

Planten formerer seg ved hjelp av pærer. Før du planter dem, må du passe på at løkene er faste og ikke er skadet på noen måte. Før plantingen bør de også behandles godt med et soppdrepende middel. Å plante en blomst er tillatt både om høsten og våren. Imidlertid, hvis jorden fryser opp til 18-20 cm, er denne prosessen forbudt. Når Ixia plantes i åpen mark om våren, er jorden allerede varmet opp, planten slår raskt rot og gleder seg med en overflod av farger. Grunnleggende regler å ta hensyn til ved avstigning:

  1. Planting utføres ved en temperatur som ikke er lavere enn 10-12 grader Celsius.
  2. Dybden på plantehullet skal være 3-4 cm.
  3. En liten håndfull sand må legges i bunnen..
  4. Frøplanter legges i jorden i en avstand på 6-8 cm.
  5. Dekk med kompostert jord.

jord for ixiaPlanting og omsorg for Ixia utendørs i Sibir utføres under hensyntagen til klimaet i territoriet. Frøplanter legges for det meste i bakken i midten av mai, men hvis jorden varmes opp tilstrekkelig, kan plantingen utføres tidligere enn den angitte datoen. I dette tilfellet er anlegget dekket med polyetylen til varmen er fullstendig etablert. Planting og omsorg for ixia i jorden i Moskva -regionen utføres mye tidligere enn i de nordlige områdene i landet, på grunn av varmere værforhold.

Utendørs omsorg for ixia

Ixia blomstret i hagenNår du planter Ixia i åpen mark, bør det utføres forsiktighet regelmessig, dette vil tillate det å vokse komfortabelt og glede seg av frodig blomstring. Etter plassering på stedet fuktes planten ikke i 10-15 dager, vanning utføres etter påvisning av spirer.

Du må vanne blomsten med varmt vann, siden for kaldt vann bidrar til dens død.

På blomstringstidspunktet må Ixia også vannes og sprayes med blomster. Det viktigste når vanning ikke er å overdrive, dette kan føre til en forverring av rotsystemets tilstand..

Med riktig omsorg for ixia i det åpne feltet, må du ty til fôring ved å bruke organisk og mineralsk gjødsel som er spesielt beregnet for denne blomsten.

mild ixiaFor at nye blomsterstander skal vises på ixia, skal den umiddelbart fjerne tørkede blomsterstander. Etter at blomstene har falmet, reduseres vanningen og noen ganger til og med helt stoppet. Når alle bladene tørker på Ixia, graves løkene ut av bakken for vinteroppbevaring, tørkes og behandles med kaliumpermanganat.

Med riktig planting og omsorg for Ixia i det åpne feltet, vil blomsten glede seg over sin eksotiske skjønnhet i lang tid, og dekorere sommerhytter og blomsterbed.

Kjennskap til ixia – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară