15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Grunnleggende regler for planting og omsorg for tusenfryd i det åpne feltet

flerårige tusenfryd Blant alle blomstersortene for å arrangere blomsterbed og blomsterbed, velger moderne gartnere ofte tusenfryd. Miniatyr, delikate og utrolig vakre tusenfryd, planting og omsorg i det åpne feltet som ikke krever mye innsats, går godt i et blomsterbed med tulipaner, påskeliljer og fioler og gleder seg over sin frodige blomstring fra tidlig vår til midten av høsten.

rød tusenfryd Tusenfryd tilhører familien Asteraceae. De kjennetegnes ved en rekke dekorative former og farger og er kjent for sin høye frostbestandighet. De kan dyrkes i potter på balkongen, brukes til å lage alpinske sklier og plantes i åpen mark.

Les: Monarda plante og stelle utendørs i Sibir

Hvordan og når du skal plante tusenfryd?

tusenfryd i hagenMange gartnere lurer på hvordan de skal ta vare på og når det er mulig å plante tusenfryd i det åpne bakken, slik at de gleder seg med sin sprudlende blomstring. Svaret på dette spørsmålet avhenger i stor grad av den valgte metoden for planteformering..

frøplanter av tusenfryd i det åpne feltetDet er flere måter å avle tusenfryd på, spesielt:

  • dele busken;
  • stiklinger;
  • vokser fra frø.

Den første metoden for reproduksjon av tusenfryd ved å dele busken er bare akseptabel for voksne planter. Vanligvis deles busken i det tredje året med utvikling av flerårige tusenfryd. Det antas at planten på dette tidspunktet allerede vokser nok og krever foryngelse. Å dele busken og plante tusenfryd i åpen mark utføres midt på sommeren, når blomstring av planter stopper. En busk kan produsere opptil 10-12 nye planter..

Tusenfryd formeres ved stiklinger i mai-juni. For å gjøre dette blir sidebladene til voksne planter kuttet av og plantet i åpen bakke. Som regel vises røtter etter 14 dager, men unge planter begynner å blomstre først etter et år..

tusenfryd frøplanterPlante tusenfryd i åpen mark med frø utføres i slutten av juni. Frø blir sådd i godt løsnet jord, hvoretter de er litt drysset med jord. De første skuddene vises om 10 dager. Frøplanter utvikler seg raskt og krever plukking.

Du kan plante ferdige frøplanter i et blomsterbed allerede i august, men plantene blomstrer først neste år..

Å plante tusenfryd

tusenfryd i blomsterbedetFor at tusenfrydene skal blomstre i år, bør frøene såes i februar i individuelle beholdere, og de dyrkede plantene skal plantes i bakken om våren. Planting av tusenfryd i bakken om våren utføres sammen med en jordklump i små hull i en avstand på 20 cm fra hverandre.

Frø til planting kan høstes gjennom hele blomstringstiden av tusenfryd, men de bør bare samles fra visne og godt tørkede blomster i solen..

samle tusenfryd frø

Omsorgsfunksjoner

Tusenfryd er høyt ansett av landskapsdesignere, ikke bare for sin ekstraordinære skjønnhet, men også for deres utholdenhet og lette omsorg. Disse miniatyrblomstene regnes som upretensiøse planter, så det særegne ved å plante og ta vare på tusenfryd i det åpne feltet vil være innenfor makten til selv en nybegynner gartner..

Vanning

lyse blomster av tusenfrydTusenfryd trenger regelmessig, rikelig vanning. Hvis vanning av jorda er uregelmessig, spesielt i den varme sesongen, blir tusenfrydblomstene små og mister sin prakt og fløyelsaktighet. Etter hver vanning skal jorden løsnes.

Topp dressing

delikate tusenfryd blomsterFor at tusenfryd skal glede seg over sin frodige blomstring, må de mates to ganger i sesongen. Kompleks gjødsel for blomstrende planter er egnet for fôring..

Sykdom og skadedyrbekjempelse

tusenfryd på et mini-blomsterbedTusenfryd blir sjelden syke og blir utsatt for skadedyr. Noen ganger er det imidlertid tilfeller av blomstersykdom med mugg eller skader av larver og midd..

Følgende faktorer kan være årsakene til plantesykdommer:

  • utilstrekkelig eller overdreven vanning av tusenfryd;
  • introduksjon av overflødig gjødsel;
  • et kraftig fall i dag og natt temperaturer.

Ved sykdom fjernes syke prøver, og friske planter behandles med spesielle løsninger..

Forbereder tusenfryd for vinteren

komposisjoner med tusenfrydÅ plante og ta vare på tusenfryd utendørs om høsten innebærer å forberede plantene for den kalde vinteren. Tross alt er vinteren en seriøs test for alle farger. Derfor er jorda oftest mulket for å beskytte blomstene mot frost. Behovet for denne prosedyren øker hvis rotsystemet utsettes for planter. Som regel utføres ly for vinteren tusenfryd i det åpne feltet ved bruk av sagflis, torv eller humus..

Tykkelsen på jordklipplaget for tusenfryd bør ikke overstige 7 cm.

Upretensiøs i omsorg og dyrking av tusenfryd kan bli en unik dekorasjon av selv den mest sofistikerte landskapsdesignen. Frostbestandig og utrolig vakker, de er egnet for å dekorere blomsterbed og reservoarer. Og overholdelse av de grunnleggende reglene for å plante tusenfryd i det åpne bakken og ta vare på dem, selv uerfarne gartnere lar deg dyrke vakre blomster i et blomsterbed og nyte sin frodige blomstring gjennom hele sesongen.

Det mest interessante om tusenfryd – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară