15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Elegant lakseroljeplante – reglene for planting og omsorg i blomsterbedene på sommerhuset

lakseroljeanlegg i landskap Få planter som naturlig lever i tropene kan tilpasse seg forholdene i midtbanen. Slike upretensiøse prydavlinger inkluderer lakseroljeanlegg, planting og omsorg i det åpne feltet, noe som ikke vil komplisere selv den mest uerfarne sommerboeren.

Etter å ha sett ricinusplante minst en gang, er det vanskelig å forveksle med noen andre store, med fingerlignende blader opp til 80 cm i diameter og børster av piggfrøbelger. Kulturen har en upretensiøs disposisjon og en misunnelsesverdig veksthastighet. Selv i midtfeltet kan høyden på ricinusanlegget nå 3 meter. I mer kjent klima er ricinusbønne en flerårig med frø som er rike på ricinusolje. I sommerhytter modnes ikke frøkapsler, og en plante som kalles “ricinusbønner” eller “Kristi håndflate” dyrkes som en årlig.

Planting av ricinusbønne for åpen mark og omsorg for frøplanter

voksende ricinusfrøplanter Ricinusoljeplanten dyrkes med store konvekse frø med en malt overflate. I løpet av vårmånedene etter såing vil de få tid til å spire, bli sterkere og gi de første sanne bladene. Planting av ricinusfrøplanter for åpen mark og omsorg for frøplanter utføres tidlig på våren.

For å fremskynde fremveksten av spirer, blir frø med et tett skall fuktet i varmt vann i 24 timer. Deretter plantes de i separate kopper eller torvpotter, og dypes med 1-2 cm.

Frøplantene er ganske store, store beholdere tas for planting. I fremtiden, når det er på tide å plante i åpen mark, vil dette bidra til å holde ricinusbønnerotsystemet ikke skadet..

ricinusfrøplanteKopper med frø er dekket med folie og plassert nærmere vinduet, hvor temperaturen vil være i området 15-17 ° C. Når det har gått 7 dager, tas beholderne ut i lyset. De første skuddene kan sees ikke tidligere enn etter 18–20 dager. Fram til dette øyeblikket og etter, til tiden kommer for planting og omsorg for lakseroljeplanter i det åpne feltet, er plantene utstyrt med:

 • vanning, opprettholde et moderat fuktighetsinnhold i underlaget;
 • lyst, men ikke direkte sollys, nødvendig for dannelsen av en sunn, ikke langstrakt krone;
 • romtemperatur;
 • ingen utkast.

å plante en ricinusfrøplanteNår skal du plante lakseroljeplanter utendørs? Den beste tiden er mai, da det ikke er fare for at kaldt vær kommer tilbake, og jorda varmes opp nok. En uke tidligere begynner de å herde avlingene og tar dem ut i frisk luft.

Planting av ricinusbønne i åpen mark med frø

planting av ricinusfrøFrøplantemetoden er egnet for planting og omsorg for ricinusbønner i det åpne feltet i Sibir og andre områder hvor våren kan være lang og sommeren ikke er så lang som vi skulle ønske. Det er ikke nødvendig å dyrke frøplanter i de sørlige områdene. Det er nok å forberede frøene ordentlig og så dem umiddelbart ved plantens permanente bolig..

For å fremskynde spiring vil det hjelpe å slipe overflaten av ricinusfrøet, spesielt det laterale sporet, med sandpapir. Spiringen av ricinusbønner overstiger ikke 50%, behandling og økning av antall frø vil bidra til å øke antall busker som trengs.

Frø er begravet i gravd og løsnet jord, ferdigblandet:

 • med humus;
 • om nødvendig, med sand;
 • med torv.

ricinusfrø spirerEn raskt voksende, kraftig ricinusplante krever mye næring og lys. Rotsystemet krever et løst, godt drenert underlag, men et område som ofte besøkes av vind er lite egnet på grunn av fare for brudd på skudd.

Såing utføres til en dybde på 6-8 cm i mai, og plantingen av ricinusbønne i bakken i Ural, i nordvest utføres litt senere, når jorden varmes opp og plantene ikke fryser . For å få en voluminøs busk, kan du ikke sette en, men 2-3 frø i hullet. Frøplanter dukker opp om tre uker. Fra spirene som har dukket opp over jorden, fjernes de harde skjellene av frøet som hemmer bladveksten forsiktig.

Planting av ricinusbønne i åpen mark

castor bønne plantestedDen siste uken i mai og første halvdel av juni er det tid for å plante ricinusbønner i åpen mark, og deretter ta vare på en uvanlig, men veldig effektiv plante.

I den varme årstiden utvikler ricinabønnen seg aktivt og bruker mye ernæring og fuktighet. Derfor, et par uker før plantene overføres til blomsterbedet, graves hull opp til en halv meter dyp under dem, som er fylt med en mos av hagjord, gjødsel eller humus. Underlaget vannes og dekkes til det plantes med en tett film..

Når en ung plante kommer til et slikt sted, akklimatiserer den seg raskt og begynner å danne en frodig krone. Frøplanter plantes i torvgryter eller med en intakt jordklump på samme nivå som lakseroljeanlegget vokste før.

Samtidig med planting i bakken graver de i en solid støtte for en stor prydplante. Planteringsområdet for ricinusbønner i åpen mark er lett komprimert og vannet for å fukte bakken til en dybde på 15-20 cm.

Pleie av ricinusbønner etter planting i åpen mark

ricinusplante i et blomsterbedRicinusolje er en av de mest lunefulle og krevende prydplanter. Hovedoppgaven til sommerboeren, som bestemmer seg for å dekorere stedet med så stor vegetasjon, er å organisere og gjennomføre:

 • vanlig vanning;
 • kompleks fôring, designet for å gi planter næring og kompensere for det ricinusoljeanlegget har tatt;
 • løsne jorden under buskene;
 • luke til plantene vokser og kan undertrykke ugresset på egen hånd.

vanning av ricinusbønneFør knoppene dukker opp, blir plantene matet med komplekse forbindelser med en overvekt av nitrogen. Det vil hjelpe ricinusoljeplanten med å vokse stilker og løvverk. I andre halvdel av sommeren kan en stor årlig støttes med hvilken som helst gjødsel med sporstoffer, kalium og fosfor, og ikke glem rikelig vanning.

En gang hver femte dag helles det minst en bøtte med vann under hver ricinusbønne. I tørre perioder fuktes jorden 2-3 ganger oftere.

I midtfeltet overvintrer planten ikke. Først dør luftdelen av, så kommer tiden for rotsystemet. Når du planter ricinusbønner i åpen bakke for vinteren, fjernes alt grønt på forhånd, jorda rengjøres for planterester, graves opp og introduserer organisk gjødsel. For at jorden ikke skal bli knapp, med vårens begynnelse, bør lakseroljeplanter ikke plantes på dette stedet..

ricinusolje anlegg og lager-rosePleie av ricinusbønner utføres med hansker, helst i overskyet vær, om kvelden eller tidlig om morgenen, før solen dukker opp, er plantene giftige. Ricinen den inneholder er giftig ved svelging eller svelging..

Hvordan plante ricinusfrøplanter i bakken – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară