15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting av anemonknoller i åpen mark og omsorg for planter

anemoner i blomsterbedene Delikate anemoner med intrikat dissekerte blader og dirrende koroller er like gode i skogen og blant de mest luksuriøse hageplantene. Anemoner, planting og omsorg på det åpne feltet som ikke er så vanskelig som det kan virke ved første øyekast, slår godt rot i sommerhytter..

Det viktigste er å nøye nærme seg valget av et passende anlegg og ta hensyn til dets funksjoner. I planteriket er det mer enn 170 arter av anemoner, som varierer i:

  • naturlig habitat;
  • størrelse, farge og form på blomster;
  • struktur;
  • krav til temperatur, jord og andre vekstforhold.

rhizomer av anemoner Mer enn to dusin varianter dyrkes som hageplanter, inkludert de mest bisarre former og varianter av hybridanemoner. Alle er stauder med varierende grad av frostbestandighet..

I kaldt vær glimter plantelivet i knoller og tykke jordstengler. De brukes til å plante anemoner i åpen mark om våren eller høsten..

Les: Monarda – planting og omsorg i det åpne feltet for vinteren!

Betingelser for planting av anemoner i det åpne feltet

anemoner av forskjellige varianterI følge observasjonene fra erfarne gartnere er rhizomanemoner mindre krevende og mer vinterharde enn deres store blomsterblomstring. Men uansett hvilken blomst du liker tilhører, vil det beste stedet for det være en gjennomsiktig penumbra, som beskytter delikate kronblad mot den brennende solen, men ikke blokkerer full tilgang til varme og lys. Når de er i et åpent område, blomstrer plantene godt, men kronbladene misfarges raskt og faller av. I skyggen åpner corollas sjeldnere og senere..

Alle anemoner utvikler seg godt i moderat fuktig, løs jord, men de tåler stillestående vann veldig smertefullt. Tilrettelegge for pleie av anemoner i det åpne feltet ved å plante i et nøytralt eller lett surt underlag som lar luft og fuktighet passere gjennom.

Hvis jorden er tett, utsatt for kake, er det verdt å legge sand til den. Valget av et forhøyet område for planting vil bidra til å redusere risikoen for forfall i høst-vårperioden.

Når skal man plante anemoner i bakken

kappeanemone for frodig blomstringRhizomanemoner, hvorav mange arter finnes i den midterste kjørefeltet, tar lett rot i hagen hvis de blir grundig gravd opp og fjernet fra skogen. Tuberøse varianter tåler vintre verre, og noen av dem tåler ikke alvorlige temperaturer under null. Slike planter fjernes fra jorden om høsten, og knollene holdes kjølige til varmen kommer tilbake..

Å plante anemoner i åpen mark om høsten er bare mulig for hardføre planter og i områder der blomster garantert vil slå rot og overvintre..

Om våren, når den naturlige vekstsyklusen begynner og det er en varm periode fremover, akklimatiserer plantene seg bedre og raskere. Rhizomanemoner reproduserer seg etter rotsegmenter med flere vekstpunkter. Hvis det er voksne planter på stedet, er det mer praktisk å plante dem før blomstring, til luftdelen har visnet og anemonene ikke går tapt blant annen vegetasjon.

Når plantes anemoner i bakken? Den spesifikke timingen avhenger av vanene til selve planten og klimaet i regionen. I de sørlige områdene plantes anemoner i åpen mark fra april til september. Jo lenger nord, desto større er risikoen for at våren eller høsten fryser grønt og den underjordiske delen.

delikate anemonerNår er datoene for planting av anemoner:

  • stedet for dem er nøye gravd opp på forhånd;
  • alt ugress blir fjernet fra jorden, spesielt de som formerer seg ved røtter;
  • jorden blandes med valgt humus, og gran er nødvendig, deretter dolomittmel, som oksiderer jorden.

Brønner for planter lages med intervaller på 15–20 cm. For å gi blomster gode utviklingsbetingelser og forenkle omsorgen i det åpne feltet, utføres planteanemoner slik at vekstknoppene er på en dybde på ikke mer enn 3– 5 cm fra jordoverflaten.

Tuberous anemoner plantes på en sandpute, som hjelper til med å transportere overflødig fuktighet, og selv i et regnfullt år motvirker råtning av røtter og knoller.

bearbeiding av knoller før plantingSopp og bakteriell råte er de viktigste fiendene til slike planter, derfor blir knollene behandlet med et soppdrepende middel og en rotdannelsesstimulator før planting. I tillegg, hvis det er en vårplanting, blir tørkede knoller dynket i 2 timer i vann ved romtemperatur, noe som hjelper stauder til å våkne raskere. På høsten plantes tørt plantemateriale i bakken. Jorden over plantingen komprimeres og vannes.

Inntil plantene klekkes og blir sterkere, trenger de beskyttelse. Det kan være torvmaling, som beskytter landet mot å tørke ut gjennom sesongen og undertrykker veksten av ugress..

Utendørs omsorg for anemoner etter planting

omsorg for anemonerFra plantetidspunktet, når det går, får anemoner i det åpne feltet, som på bildet, regelmessig pleie, inkludert:

  • manuell, veldig forsiktig luking av stedet;
  • å løsne overflatelaget av jorda;
  • beskyttelse av planter mot kald vind og lave temperaturer.

Planter plantet om våren vannes umiddelbart med måte. Og med veksten av grønt blir anemonene matet. For rhizomplanter er mulking med en blanding av torv og humus nok, og tuberøse og storblomstrede hybridsorter bør få et mer komplett sett, inkludert mineraler og sporstoffer.blomstrende anemoner i blomsterbedet

Å forlenge blomstring bidrar til å fjerne falmede corollas. I dette tilfellet brukes næringsstoffer på dannelse og vekst av nye knopper..

Riktig omsorg for rhizomatøse planter trives og sår til og med alene, så de må tynnes ut og begrenset plass tilgjengelig for livet. De er fullt egnet for å plante anemoner i bakken i Sibir, Ural, i den ikke-svarte jordregionen, det vil si hvor de mest luksuriøse blomstene bare kan dyrkes i containerkultur.

Knollanemoner er ikke så aggressive, noen av dem går ikke i dvale i det hele tatt, og mer frostresistente arter trenger nøye dekning med løvverk, grangrener og fiberduk. De mest delikate knollene tørkes ved romtemperatur etter graving og lagres deretter i et ventilert tørt rom, for eksempel i en kjeller, ved en temperatur på 3-5 ° C over null. Hvis vintre lar deg holde knoller i bakken, forynges plantingen hvert 3.-5. År.

Hvordan velge anemoner for hagen din – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară