15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av afelandra hjemme

Hjem Afelandra i en blomsterpotte Mange amatører blomsteroppdrettere ønsker å etterfylle samlingene sine med vakkert blomstrende busker fra hjemmet Afelandra. Selv om en tropisk plante som pottekultur er veldig lunefull og krevende å ta vare på, vokser den raskt, blomstrer og til og med setter frø..

Formering av afelandra blomst ved stiklinger

Afelandra vokst fra stiklinger Den årlige beskjæringen av gjengrodde skudd er en god grunn til å prøve å forplante Afelandra hjemme. Toppene på de viktigste og laterale stilkene som er avskåret om våren, kan rotes, hvoretter de vil bli unge planter, som vanligvis blomstrer allerede i det andre leveåret.

Fordeler med å forplante Afelandra ved hjelp av stiklinger:

  • relativ enkelhet;
  • hastigheten på å skaffe unge levedyktige planter;
  • høy overlevelse av frøplanter.

For roting er apikale stiklinger minst 7-12 cm lange med godt formede 2-3 blader egnet. Den fremtidige frøplanten skal skilles fra busken med en skarp kniv like under noden. Når kuttet tørker litt, blir det pulverisert med en roterende stimulator.

Det er nyttig å behandle separasjonsstedene for skjæringen og dens base med kull eller kanelpulver knust til pulverform. Dette vil bidra til å desinfisere seksjonene og forhindre vekst av mugg og forrådnende bakterier..

Stiklinger plantes i fuktet perlit og plasseres under en film eller i et drivhus. Hvis det ikke er perlit, kan det erstattes med en blanding av torv og sand, men et slikt underlag må steriliseres.

I gjennomsnitt tar det omtrent tre uker å rote. For at prosessen skal gå jevnt og raskt, skapes det spesielle forhold for unge hjemmelagere:

  • opprettholde temperaturen innen 24–26 ° C;
  • gi delvis skygge eller diffust lys;
  • ikke la konsentrasjonen av fuktighet i luften falle under 90%;
  • luft drivhuset med frøplanter daglig.

Under rotingen av stiklingene til Afelandra -blomsten anbefales det å bli behandlet med et systemisk soppdrepende middel etter en uke for å unngå skade på plantene med bladflekk, som massivt påvirker unge planter og fører til deres død..

Den rotte frøplanten transplanteres i en egen gryteNår plantene utvikler sine egne røtter, transplanteres de i separate små potter med en løs jordblanding, som brukes til å transplantere voksne planter..

For å bli eier av en unge, som på bildet, Afelandras, skjæring og roting av stiklinger utføres fra mai til begynnelsen av september. I dette tilfellet danner plantene aktivt et rotsystem og blir ikke syke..

Reproduksjon av innenlandske Afelandra med frø

Unge planter fra frøHvis frøene etter blomstring modnes i stedet for blomsterstandene, kan de også bli plantemateriale. I dette tilfellet utføres reproduksjonen av afelandra hjemme om høsten..

Frøene er innebygd i en løs blanding av sand og torv, fuktet og plassert under en film. Spiring skjer ved en temperatur på 22 ° C med konstant fuktighet.

De dyrkede plantene dykkes og plantes deretter i separate beholdere med et dreneringslag og et underlag for voksne planter fra innenlandske Afelandra.

Skadedyr og vekstproblemer av aphelandra -blomsten

Afelandra -blomsten er innfødt i de søramerikanske tropene, og tiltrekker seg ikke bare elskere av innendørs blomster, men også alle slags skadedyr.

Oftest hjemme lider planter av insekter, soppknuter, edderkoppmider, melus og nematoder som kommer ned i bakken hvis den ikke er grundig desinfisert og sterilisert.

Om sommeren tiltrekker Afelandras balkong seg snegler, hvitfluer og bladlusPrøver av Afelandra, som vist på bildet, tatt ut til hagen eller balkongen om sommeren, kan tiltrekke bladlus, hvitfluer og snegler. Derfor er det veldig viktig å overvåke tilstanden til romkulturen og etablere forebygging.

Planten bør være under akseptable forhold, regelmessig vanning og fôring. Det er nyttig å vanne kronen med rent varmt vann og behandle blader fra støv.

Ved det første tegn på insekter er det nødvendig å behandle hjemmelaget afelandra med et insektmiddel og fortsette forløpet til spor av skadedyr forsvinner..

Afelandra regnes av en grunn som et ganske lunefullt husplante. Hjemme kan hun visne ikke bare fra invasjonen av skadedyr, men også av manglende overholdelse av forvaringsbetingelsene. Dette kommer oftest til uttrykk:

  • ved å endre bladformen, deres deformasjon og forkortelse av internoder, noe som indikerer overdreven belysning av busken og for høy lufttemperatur;
  • i massedød av løvverk, og deretter skudd, som signaliserer overdreven våt jord på grunn av vanning eller mangel på drenering, samt overdreven gjødsling;
  • i visning og slipp av løvverk som har tørket på grunn av for tørr luft i rommet.

Som regel kan disse problemene løses med hell hvis tiltak blir truffet i tide, og fuktigheten, temperaturen og lysforholdene justeres..

Sykdommer hos innenlands aphelandra

Aelandra blad infisert med Myrothecium roridum og CorynesporaUtseendet til brunlige eller svarte flekker på bladene på aphelandra, som på bildet, kan være et tegn på den vitale aktiviteten til de skadelige soppene Myrothecium roridum og Corynespora. Begge mikroorganismer forårsaker skade på bladvev og gradvis død. Tre ganger plantebehandlinger med et systemisk soppdrepende middel vil hjelpe til med å takle problemene..

De utføres med intervaller på 7-8 dager, nøye overvåking av kulturtilstanden. Som et forebyggende tiltak bør fallende blader fjernes og vilkårene for å holde afelandra skal overholdes.

Hvis plantene holdes under anbefalt temperatur i lang tid, blir vanningsregimet ikke observert, eller afelandra -blomsten mangler lys, du kan møte råtnende stengler ved kontakt med underlaget. Dette er resultatet av aktiviteten til bakterier av artene Botrytis, Phytophthora og Pythium SPP, som infiserer ikke bare blader og stilker, men også rotsystemet..

De råtne delene av aphelandra må fjernes, kuttstedene må behandles med kullpulver og planten må transplanteres til et rent underlag. Med forbehold om forebyggende tiltak og plassering av kjæledyret under riktige forhold, vil hjemmelaget afelandra igjen bli dekket med løvverk, og om våren vil det blomstre.

Afelandre video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară