15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi utfører planting og omsorg på det åpne feltet for en fremmed babiana

Babyer vokser i hagen Noen knoller, som gladioli, er utrolig populære, mens andre fremdeles er ukjente for et bredt spekter av blomsteroppdrettere. Slike dekorative sjeldenheter inkluderer babiana, planting og omsorg i det åpne feltet, som med behørig oppmerksomhet kan til og med nybegynnere innen blomsterbruk håndtere det..

Funksjoner av babiana -planten

babyer i naturen Planter relatert til iris, gladioli og ixia kan sees i naturen bare i Sør -Afrika, og de fleste av de 80 artene er endemier som har bebodd vidder i Cape -provinsen Sør -Afrika. Takket være tette saftige knoller akkumulerer babyer som vokser på ganske tørre sletter fuktighet og tåler en sovende periode. Det er sant at ikke alle planter klarer å vente på oppvåkning. Knollene blir gravd opp og spist av bavianene, hvoretter hele slekten ble oppkalt.

hvite babiana blomsterSom prydavlinger i dag vokser flere arter, som varierer i størrelsen og formen på blomstene, deres farge og bladets utseende. Til tross for sorten og artsmangfoldet, følger planting av babiana i åpen mark og omsorg for alle dyrkede planter av denne slekten de generelle reglene.

For at hagesengene i august skal bli dekorert med hvite, gule, rosa og lilla blomster, som samtidig ligner gladioli og tulipaner, må det skapes forhold for babiana nær naturen til hjemlandet..

Planting av babiana i det åpne bakken om våren og omsorg for blomsten

babiana i en gryteEn gjest fra Afrika i Russland vokser som en innendørs potteplante eller en hageblomst. I sistnevnte tilfelle venter små knoller med en tynn langstrakt nakke på våren, og omsorgen for babiana fortsetter til høsten, når plantene som har fullført blomstring blir gravd opp og den underjordiske delen blir sendt til lagring.

babiana pærerNår du velger et nettsted, må du ta i betraktning at babyer er fotofile. Til tross for omsorgen for babianaen, kan den fryse litt under vårfrost og kaldt vær tidlig på høsten når den plantes i åpen mark i Sibir, i Ural-regionen og ikke-svarte jordregionen. Derfor er det bedre å plante blomster under beskyttelse av busker, store stauder, alpine åser eller bygninger..

Planteperioden starter i midten av april og varer til slutten av mai. Med en lang vår kan knoller plantes i voluminøse torvgryter, og når jorda og luften varmes opp, overfør de klekkede babianene til hagen.

plante babiana pærerI tillegg bør jorda på stedet være løs nok til at knollene ikke er redd for forfall og aktivt utvikler røtter. Torv og sand legges til den tette jorda for å plante babyer, i bunnen av plantefuren 5–7 cm dyp blir drenering laget av fin ekspandert leire og sand.

babiana gardinBabiana ser spesielt vakker ut i åpen mark, som på bildet, i små klumper, så det er omtrent 10 cm igjen mellom knoppene, noe som er nødvendig for veksten av bladutløpet. Når plantearbeidet er fullført, blir stedet vannet, prøver å ikke tære jorden og mulch.

Utendørs omsorg for babiana

lang lys blomstring av babianaSelv om babyer akkumulerer fuktighet og næringsstoffer i knollene, blir plantene vannet regelmessig og rikelig om sommeren, og passer på å ikke tørke ut jorda. I tillegg inkluderer omsorg for en babiana etter planting i åpen mark:

  • manuell luke av stedet;
  • fôring, utført en gang i måneden;
  • mulching av jord;
  • beskyttelse mot skadedyr, sopp- og bakterieinfeksjoner.

Siden sneglen og hele rotsystemet til planten er nær overflaten, behandles jorden manuelt til løvverk vises og gjennom vekstsesongen..

Torvmaling forenkler vedlikeholdet og bidrar til å unngå overløp av den afrikanske skjønnheten.

mild babiana blomstBabiana er termofil og utvikler seg godt når jord og luft i blomsterbedet varmes opp til 22-28 ° C. Hvis sommeren er kald, fryser termometeret noen ganger ved rundt +15 ° C, planten slutter å utvikle seg, dens forsvar reduseres, risikoen for svekking og død av knoller øker. For å forhindre at dette skjer, er det bedre på slike dager å legge et drivhus laget av film eller tett fiberduk over plantingen..

Topp dressing stimulerer veksten av grøntområder, og fra andre halvdel av sommeren blomstrer babiana, starter i august og fortsetter, hvis været tillater det, til slutten av september.

babiana på et alpinsklieInnbyggere i de sørlige områdene kan observere hvordan hele overflaten av anlegget visner etter peduncles død. I den midterste banen, når du vokser babiana i det åpne feltet, er det ikke alltid mulig å vente på at blomsten skal trekke seg. Pærene graves opp før det kalde været begynner og høsten regner, noe som fremkaller infeksjon med soppsykdommer og råte.

Om vinteren holdes babianormene kjølige, i tørr torv eller sand. Den optimale temperaturen for planten for å danne grunnlaget for løvverk og fremtidige blomsterstilker er 10–12 ° C.

Bekjentskap med Babiana – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară