15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva vet du om å plante og ta vare på tigridia utendørs?

rørformet tigridia Tigridia er en plante av Iris -familien, brakt til våre breddegrader fra Sør- og Mellom -Amerika. Til tross for hvilken termofil blomst tigridia er, er planting og omsorg i det åpne feltet også mulig i det sentrale Russland. Det er nok å velge riktig sted for planting og ta godt vare på planten under utviklingen..

Gunstige forhold for å plante tigridia

påfugl tigrid Siden tigridia tilhører de termofile løkblomstene, vil det beste stedet å plante det være et sted beskyttet mot sterk vind på solsiden. Det er mulig å plante tigridia i åpen mark i Moskva -regionen i delvis skygge. Lysstyrken på fargen og blomstringens prakt vil praktisk talt ikke lide av dette, men det er tilrådelig å knytte pinner til hver stilk – stilkene blir tynnere av mangel på sollys og tåler kanskje ikke knoppens alvorlighetsgrad.

Noen dyrkere knytter tigridia til pinner slik at stilkene ikke bryter fra vindkast..

tigridia pærer for plantingLammende eller sandaktig jord er egnet. Det er viktig at det ikke er for vanskelig, ellers vil anbudspærene rett og slett ikke kunne utvikle seg. Derfor, før du planter, kan du legge sagflis til jorden og løsne den grundig. Gjødsel blandet med sand for bedre fuktighetsevne vil ikke forstyrre. Ellers kan væsken stagnere hvis væsken stagnerer i jorda..

Tigridia foretrekker en nøytral jordsammensetning, så hvis jorden i ditt område er sur, behandle den med en kalkmørtel.

Tigrid plantemetoder

Planting og omsorg for tigridia i det åpne feltet begynner med å velge en dyrkingsmetode.

Plante frø

tigridia frøDet er tilrådelig å så frøene til tigridia allerede om vinteren, i potter eller esker, slik at løken kan plantes i det åpne bakken etter at frosten har gått. I dette tilfellet, til høsten, vil løkene få tid til å bli sterkere – neste år kan du allerede vente på utseendet på blomstrende knopper.

frøplanter av tigridia frøSandjord er egnet for frøplanter, du kan legge til litt torv. Sådybden er liten – omtrent 3 millimeter. Hver plante bør være minst 5 centimeter fra hverandre, slik at de senere ikke trenger å ompottes flere ganger..

For første gang er rikelig vanning av frøene nødvendig, men moderat fuktighet er mer egnet for voksne løk..

Frø spirer raskt – med riktig pleie vil de første skuddene dukke opp om 2-3 uker. Du kan dele spirene i separate beholdere, eller du kan la dem være sammen, forutsatt at plantene er tilstrekkelig skilt fra hverandre, som på bildet. Planting av tigridia i åpen mark utføres i slutten av mai.

Bruk pærer til planting

plante tigridia med løkerPlanting og omsorg for tigridia utendørs om våren gjøres best med allerede spirede løker. Frøene modnes kanskje ikke før høstkulden begynner, og hele blomsterbedet vil ganske enkelt dø med begynnelsen av den første frosten.

Store løker plantes til en dybde på 10 cm, små – 5 cm. Avstanden mellom de enkelte plantene bør være minst 15 cm – tigridia blomstrer fantastisk bare når den får stor frihet.

Funksjoner ved tigridia omsorg

tigridia sjakkEtter at tigridia har blitt plantet, er det enkelt å ta vare på det i det åpne feltet, det er nok å følge noen regler for vanning og gjødsling.

I varmt vær må du sørge for at jorda i nærheten av løkene ikke tørker ut. Overvanning vil imidlertid ikke fungere – det vil bare skade blomstene. Derfor, før du vanner tigridia, må du forsiktig løsne jorden slik at væsken når pærene og fukter dem ordentlig..

Hvis sommeren er uten regn, kan luftens del av blomsten også lide av tørke. I dette tilfellet sprøytes bladene og knoppene i tillegg med vann, men ikke midt på dagen, men om kvelden eller om morgenen..

Etter at tigridia har bleknet og luftdelen vil falme helt, fjernes de tørkede bladene og stilkene, og vanning utføres ikke lenger.

Hvis jorden var godt befruktet før planting, trenger plantene ikke ekstra fôring. Men på utarmet land er det bedre å lage to dressinger slik at tigridia slipper frodige og lyse knopper. Spesielt utvalgte mineralkomplekser kan brukes som gjødsel. Første gang de mater jorden etter at bladene har dukket opp på plantene. Den andre er før knoppene begynner å blomstre.

La oss oppsummere:

  • Det er best å plante tigridia på solsiden av stedet, der det ikke er sterk vind.
  • Jord – sand eller ler, nøytral reaksjon. Du kan legge til torv.
  • Når skal jeg plante tigridia utendørs? Løkene plantes etter at de siste vårfrostene har passert, og frøene begynner å spire om vinteren, i potter.
  • Vanning er tilstrekkelig for å holde pærene hydrert uten å begynne å råtne. Jorden bør løsnes før vanning..

Tigridia video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară