15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Krav til dyrking av syngonium hjemme

voksende syngonium hjemme Syngoniums er sterke, klatrende vinstokker med gjenkjennelige, som alle chokeberry, pilformede blader, ønskelig av mange dyrkere. Og hvordan ikke bli forelsket i syngonium, det krever ikke mye innsats å dyrke denne luksuriøse blomsten hjemme, og den dekorative effekten er fantastisk!

Funksjoner av omsorg når du dyrker syngonium hjemme

I naturen lever syngonier i tropiske regnskoger. Med formen av en liana, utnytter plantene muligheten til å klatre i trestammer til store høyder. Mange luftrøtter som dannes over hver internode hjelper ikke bare med å klatre i vertikale overflater, men forsyner også stilkene og bladene med mat og luftfuktighet.

Hvis du oppfyller kravene til syngonium for å dyrke det hjemme, reagerer blomsten med rask vekst og vakkert løvverk, som i de fleste varianter har en original variert farge i grønne, sølv, rosa og lilla toner. I naturen blomstrer syngonium og danner tette blomsterstandskolber av en grønn eller gulaktig nyanse, beskyttet av rød eller hvitrosa skiveblader. Når de dyrker syngonium hjemme, klarer imidlertid de færreste amatørblomsterdyrkerne å se blomstring..

Belysning for syngonium

belysning for syngonium Ville syngonier gjemmer seg alltid under baldakinen i skogen. Hjemme vil et sted som passer for en blomst bli funnet på øst- og vestvinduene. Selv på nordsiden vår og sommer, vil planten være behagelig..

Men om vinteren, når dagslysetiden reduseres, viser det seg at slik belysning for syngoniet er utilstrekkelig. Dette kommer til uttrykk:

 • i strekking av internoder;
 • for å redusere størrelsen på arkplater;
 • blekne blader.

I den kalde årstiden er det bedre for blomsten å velge et lettere sted, beskyttet mot direkte stråler, eller organisere kunstig belysning. Å plassere en gryte på sørsiden tilfredsstiller ikke kravene til syngonium i det hele tatt når man vokser et hus. Her blir planten raskt blek, mister løvverk og kan dø..

Temperatur og fuktighet for å holde syngonium

temperatur og fuktighet for syngoniumDet upretensiøse, hardføre syngoniet slår godt rot hjemme og krever ikke opprettholdelse av et spesielt temperaturregime.

I den varme årstiden er den optimale temperaturen for å holde syngonium 20-24 ºC. Om vinteren, når den aktive veksten avtar, kan det være noe kjøligere i et rom med en blomst, men temperaturen bør ikke synke under 16 ºC.

Imidlertid er det lite sannsynlig at det vil være mulig å kunstig redusere temperaturbakgrunnen i en boligleilighet, og en oppvarmingsvarme tørker nådeløst luften. Derfor er det nyttig om vinteren å bruke alle tilgjengelige midler for fuktighet, det være seg:

 • elektriske husholdningsapparater;
 • paller med ekspandert leire fylt med vann;
 • vanning av løvverk med ren myknet fuktighet.

resultatet av feil omsorgDe samme tiltakene blir gjort i sommervarmen. Økt luftfuktighet for syngonium – evnen til å tolerere selv alvorlige temperaturstigninger lettere og uten tap.

Fra vår til midten av høsten er det nyttig å tørke av platene med en fuktig klut eller svamp dyppet i varmt, avgjort vann.

Syngonium vanningsregler

vanning syngoniumSyngonium, som andre innbyggere i de fuktige tropene, elsker fuktighet. Derfor må jorda under blomsten holdes moderat fuktig, men ikke overdrevent mettet med fuktighet. Er det mer presise regler for vanning av syngonium? Hvordan overholde tiltaket og ikke skade planten?

Mangel på fuktighet fører til at blomsten svekkes og visner, spesielt hvis prøven som vokser hjemme er stor. Overflødig vann i jorda fører til forsuring av underlaget, forsuring av røttene og plantens luftdel.

For å oppfylle kravene til syngonium for å dyrke den hjemme, blir jorden ofte fuktet, rikelig, men venter på at jordoverflaten tørker ut. Strømmen ned i pallen tømmes. Hvis planten holdes i en vinterhage ved lave temperaturer, reduseres vanningen fra høst til vår. I romforhold endres behovet for vann nesten ikke.

Vanning av blader er veldig viktig for ampeløse syngoniumplanter, som mottar vann ikke bare fra jorda, men også fra luften..

Transplantasjon, befruktning og jordvalg for syngonium

syngonium før transplantasjonSyngonium trenger et veldig løst, lett, fuktig og pustende underlag som kan gi en raskt voksende kultur den nødvendige ernæringen og betingelsene for utvikling av rotsystemet.

Når du velger jord for syngonium, kan du stoppe ved ferdige blandinger med en nøytral eller lett sur reaksjon. Men mange dyrkere plukker opp jorda med egne hender ved å bruke:

 • sortert torv;
 • løvrike bakken;
 • grov sand;
 • sphagnum;
 • torvjord.

syngonium etter transplantasjonKomponentene tas i like deler, blandes, og når de vokser syngonium hjemme, blir de godt oppvarmet i en ovn eller mikrobølgeovn. Dette tiltaket vil bidra til å beskytte blomsten mot angrep av jordsopp og skadedyr..

På det tidspunktet du planter en blomst, er det nyttig å ta vare på støtten. Det styrkes dypt i dreneringslaget, deretter helles et jordlag som en ung plante eller et transplantert voksenprøve legges på.

Den aktive veksten av blomsten trenger regelmessig støtte. I den varme årstiden blir planten matet annenhver uke med flytende komplekse midler for dekorative løvfrukter. Gjødsel for syngonium bør inneholde nitrogen, et komplett sett med sporstoffer med unntak av kalsium.

Når du dyrker syngonium hjemme, må du huske at planten, som alle chokeberries, er noe giftig. Kontakt med hud eller slimhinner av etsende juice som dukker opp ved kutting av stilker og blader kan påvirke helsen negativt, forårsake smerter i øynene, svie, rødhet i de berørte områdene eller allergiske reaksjoner.

Det fine med omsorg for syngonium – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară