15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hage dekorasjon panicle hortensia – varianter og deres funksjoner

panicle hortensia varianter Hortensia er en løvfellende busk med frodige, store og levende knopper som gleder seg fra vår til sen høst. Panicle hortensia, hvis varianter er veldig populære blant gartnere, tilhører de absolutte favorittplantene i landskapsdesign og kan bli en luksuriøs dekorasjon av enhver sommerhytte.

Les om innendørs hortensia!

Hydrangea paniculata – varianter og deres egenskaper

hage dekorasjon hortensia Det er mer enn 100 varianter av hortensia paniculata. De tilhører flerårige løvbusker og er populære blant gartnere på grunn av deres upretensiøsitet overfor klimatiske forhold og lang, frodig blomstring, som varer fra sen vår til sen høst..

De viktigste fordelene med panicle hortensia:

 • store, frodige blomsterstander i form av panikler, når 20-30 cm;
 • blomsterfarger i forskjellige farger – fra lysegrønn til snøhvit og rosa;
 • planten tåler godt å overvintre og krever ikke ytterligere tilfluktsrom og isolasjon;
 • busk vokser like godt på solrike og skyggefulle steder;
 • det kjennetegnes ved tidlig blomstring, som begynner allerede 2-3 år etter plantingen av busken;
 • i landskapsdesign brukes det som et lite standardtre eller som en prydbusk.

Når du velger de beste variantene av hortensia, er det viktig å ta hensyn til egenskapene til hver spesifikke art, nyansene av dyrking, samt klimatiske “preferanser”.

prydbuskPanicle hortensia er en vanlig og allsidig prydbusk. Den største fordelen med denne plantetypen er dens høye motstand mot lave temperaturer – de tåler lett indikatorer ned til -30 ° С.

Hagehortensia -varianter forveksles ofte med panikk. Dette er forskjellige typer hortensia, som har flere forskjeller. Den første sorten har sfæriske, avrundede blomsterstander, den andre er kjegleformet og når opptil 20-30 cm i lengde.

Disse varianter varierer også i blomstringstiden. Hagehortensia blomstrer på midten av våren, 4-6 uker tidligere enn panikulerte varianter.

Isbjørn

panicle hortensia varianter IsbjørnIsbjørnen er en av de mest populære variantene av å spre busker, hvis høyde kan nå 1,8-2 m. Denne hybridarten ble oppnådd ved å krysse Limelight og Grandiflora.

Isbjørnen ble avlet spesielt for avl i regionene i Sibir. Dekorative busker kjennetegnes ved eksepsjonell frostbestandighet og tåler lett lufttemperaturer ned til -45 ° С.

hvit hortensiaSorten kjennetegnes ved store blomsterbærende ører, hvis størrelse er 35-45 cm. Isbjørnen er sorten med de største ørene blant alle varianter av hortensia.

frodig blomstBlomstringen begynner i juli med en snøhvit nyanse og blir til en rik rosa farge til høsten. Oftest blomstrer den i slutten av oktober..

Rampelys

panicle hortensia varianter LimelightLimelight er en vakker, kompakt og pen prydbusk som er mye brukt i landskapsdesign. Plantehøyden når 125-145 cm, blomsterstand – opptil 38 cm.

Variasjon i rampelysetLimelight fikk navnet sitt på grunn av den rike gulaktige fargen på de blomsterbærende ørene, som minner om sitrusfrukter. Skyggen er oftest blek og når den blomstrer blir den hvitgrønn eller snøhvit.

En viktig fordel med Limelight -sorten er dens høye motstand mot værforhold og fuktighet. Frodige og pene blomsterstander gleder seg over utseendet etter regn, frost eller vindkast.

Lysekrone

hortensia varianter candeliteCandelite er en vanlig variant som er motstandsdyktig mot vind og frost. Store, spredte busker med en frodig, tett krone er opptil 135-150 cm høye. Blomsterkegler av en rik rød-fiolett nyanse, plassert på sterke og elastiske skudd.

candelite -sorten blomstrerLøvverket er avlangt, mørkegrønt, med litt hakkede kanter og mange tynne årer. Med rikelig og frodig blomstring krever Candelite -busken et ekstra strømpebånd.

Candelite er en allsidig variant som kan dyrkes i både solrike og skyggefulle områder. Sykdomsresistent.

Pinky Winky

Pinky Winky variasjonPinky Winky er en uvanlig kameleon-farget panicle hortensia. Høyden på prydbusker kan nå 2,7-2,8 m. De blomsterbærende kolber er hvit-rosa eller hvit-burgunder..

Crown Pinky Winky er liten i størrelse og rund i form, blomstrende ører med konisk form er dekket med små kronblad med en behagelig, uttalt, velduftende aroma.

Fordelen med denne typen panikulerende hortensia anses å være en veldig frodig, rikelig blomstring, kontinuerlig gjennom hele vekstsesongen.

Vanilje fraze

panicle hortensia varianter Vanilla FreiseVanilla Freise er en upretensiøs plante med ekstremt vakre blomsterstander, som regnes som en av de beste i hele arten av paniclehortensia. Den har en kameleonfarge.

Buskbeskrivelse:

 • plantehøyde opptil 140-148 cm;
 • størrelsen på øre-peduncles-opptil 23-30 cm;
 • begynnelsen av blomstring tidligere, oftest i juni;
 • flott for å vokse i nordlige regioner.

fantastisk vanilje frise

Utseendet til Vanilla Fraze fikk sitt uvanlige navn på grunn av den originale tofargede fargen-i begynnelsen av blomstringen av børsten i en snøhvit nyanse, men etter 10-20 dager vises en rosa kant på dem.

Brussel Leys

Brussels Leys variasjonPene, kompakte og veldig attraktive prydbusker, dekket med frodige blomsterstander av en rik kirsebær- eller bringebærfarge. Blomstrer veldig kraftig og kontinuerlig gjennom vekstsesongen.

delikat hvit blomstPlanten har en avrundet og spredende krone dekket med avlange mørkegrønne takkete blader. Kronbladene er “åpent”, takket være at blomstrende Brussels Lays hortensia ser veldig fordelaktig ut i hagen eller på blomsterbedet.

Søndagsfries

hortensia varianter Sunday FriesSunday Fries er en av de mest uvanlige og populære variantene av underdimensjonerte paniclehortensia. Dekorative busker har en avrundet form, og ligner utad i løpet av blomstringsperioden en stor bukett.

Særtrekk ved varianten Sunday Frise:

 • Sunday Fries har en pen og velstelt krone, som praktisk talt ikke trenger ytterligere dekorasjon;
 • blomstrende ører kjennetegnes ved fargeoverganger fra kremaktig snøhvit til rosa-syrin;
 • denne variasjonen er allsidig og upretensiøs;
 • vokser raskt både i solfylte områder og i skyggelagte områder;
 • høyden på prydbusker overstiger oftest ikke 80-95 cm.

På grunn av det rene og effektive utseendet, brukes søndagsfries ofte i landskapsdesign når de dekorerer “hekker”.

Sølv dollar

klasse sølv dollarSilver Dollar tilhører de høyeste varianter av panicle hortensia. Buskens høyde når ofte 2,2-2,5 m, noe som førte til utbredt bruk innen landskapsdesign..

store blomsterstander av hortensiaMotstandsdyktig mot plutselige temperaturendringer, mengden lys og værforhold, den høye og sterke busken krever ikke spesiell forsiktighet eller strømpebånd. Blomstrende hvitt, gradvis får cobs en lys rosa eller gylden brun nyanse. Varer fra juli til begynnelsen av november.

Silver Dollar -skudd er sterke, kraftige og hardføre, de bøyer seg ikke med rikelig blomstring og trenger ikke ytterligere styrking.

Magic Candle

blankThe Magic Candle er en populær og vanlig løvfellende prydbusk med rette, solide og faste skudd. Høyden er 1,7-2 m. Den største fordelen med denne varianten av panicle hortensia er dens høye motstand mot forskjellige sykdommer og klimatiske forhold. Selv etter vinterfrost kan frosne skudd regenerere..

blomstrende medisinsk kendlMagic Candle -varianten fikk sitt uvanlige navn på grunn av sin ytre likhet med et tent lys. Helt i begynnelsen av blomstringen har knoppene en snøhvit-kremfarge, for deretter gradvis å få en vaniljerosa og burgunder-bringebærfarge.

Kyushu

klasse KiushuKyushu tilhører høye varianter av panicle hortensia, som når 2,3-2,8 m i høyden. Blomstrer voldsomt, til det første tiåret i oktober. På grunn av sine sterke og hardføre skudd, brukes denne typen panicle hortensia ofte i hager som en “hekk”.

Denne typen prydbusk er veldig verdsatt av gartnere for den behagelige duftende aromaen som blomsterstengler avgir. Kyushu har uvanlig løvverk i form av pene hjerter med ujevne kanter og spisse spisser..

Blomsterstanden i form av kjegler, dekket med tette kronblad, opptil 32-36 cm lange. De har en blank farge, litt mørkere og rikere på spissen og lysere ved foten. I de fleste tilfeller er fargen på Kiushu i de første blomstene ukene melkehvit eller krem, med tiden får peduncles en interessant grønnaktig eller blå fargetone..

Oftest brukt av landskapsdesignere som et lite dekorativt tre eller “hekk”.

Bobo

panicle hortensia bobo varianterBobo tilhører varianter av panicle hortensia, elsket av mange sommerboere og gartnere. Denne plantetypen skiller seg fra de forrige i sin miniatyrstørrelse. Oftest når høyden 50-70 cm.

kompakt buskMed sin lille størrelse er busken bokstavelig talt dekket med frodige og ganske store størrelser, opptil 27-30 cm i lengde. Flott for trange rom, vokser lett selv i en blomsterpotte.

Rosa diamant

Rosa diamantDet er ikke tilfeldig at “Pink Diamond” fikk navnet sitt. Den tiltrekker seg oppmerksomhet med ekstremt lyse, store, frodige og vakre blomsterstander, hvis nyanse varierer fra lys rosa til rik skarlagen.

prydbuskPrydbusken Pink Diamond kjennetegnes ikke bare ved sin visuelle appell, men også ved holdbarheten – livet til en plante kan nå 25-29 år. Grenene av panicle hortensia er sterke og hardføre, selv med rikelig blomstring, trenger busken ikke et riller.

Hydrangea paniculata varianter Phantom

panicle hortensia varianter PhantomEn rekke panicle hortensia kalt Phantom har blitt utbredt blant gartnere og sommerboere på grunn av den ekstremt raske og frodige veksten. Et trekk ved busken er at den vokser opp til 1,8-2 m, ikke bare i høyden, men også i bredden..

En prydplante vokser godt på jord av enhver type og kvalitet og er ikke utsatt for sykdommer i rotsystemet. Fantomet “liker ikke” direkte sollys og gjennomtrengende vindkast.

delikat blomstringOftest brukes denne typen elegant og pen prydbusk til anlegg av parkområder. Blomstrende melkehvit, størrelsen på blomsterbærende kjegler kan være 25-27 cm. Den blomstrer, som andre varianter av panicle hortensia, fra midten av juli til de siste ukene i oktober.

Mega Mindy

hortensia panicle varianter mega mindyMega Mindy er en av de sjeldneste variantene av panicle hortensia. Buskens høyde varierer fra 120 til 145 cm, de blomsterbærende kolber har en snøhvit nyanse i begynnelsen av blomstring og rik rosa eller burgunder på slutten.

mega mindy i landskapsarbeidBuskens stilker er sterke og spenstige; selv med et stort antall blomsterbærende kjegler krever de ikke ytterligere forsterkning eller strømpebånd. Mega Mindy ser veldig interessant og attraktivt ut, derfor brukes det ofte av landskapsdesignere til landskapsarbeid på landsteder.

Grandiflora

panicle hortensia varianter GrandifloraGrandiflora er en panicle hortensia kjent for mange gartnere. Busk opp til 2,3-2,6 m høy er dekket med veldig vakre, rene sterile peduncler opptil 27-30 cm høye. Kronens diameter på planten kan nå 1,7-2 m. Den har et godt utviklet og spredt rotsystem.

Grandiflora har en variert fargepalett som kan variere fra krem ​​og hvit til lysegrønn og rosa. Busken kan dyrkes i ett område opptil 25-35 år.

blomstrende grandifloraPrydbusken har en pen bolle-lignende form som kan opprettholdes uavhengig av værforhold. Grandiflora ser veldig attraktiv ut både i en enkelt landing og i form av en “gruppe” landing.

Hydrangea paniculata varianter Weems Red

Weems rød variasjonDenne prydbusken, hvis høyde bare er 110-123 cm, tiltrekker seg oppmerksomheten til gartnere og sommerboere med sin uvanlige, rike blomstring. Hybridplanten blomstrer veldig tidlig, i juni, med snøhvite blomster som vedvarer til november.

er rød i august månedI august får hvite blomsterstilker en rik burgunder-skarlagen nyanse og en utpreget honningaroma. Blomstringene er små i størrelse, med en behagelig, delikat aroma. Frodige og spredte busker ser veldig imponerende og attraktive ut, og derfor brukes de ofte til å dekorere personlige tomter.

Samara Lydia

panicle hortensia varianter Samarskaya LydiaSamara Lydia er en av de nyeste varianter av panicle hortensia, som ble introdusert av oppdrettere i 2018. Planten ble avlet av felles innsats av oppdrettere fra Russland og Frankrike..

Ornamental busk Samarskaya Lydia kjennetegnes ved sin miniatyrstørrelse, som vanligvis når 1,1-1,3 m. Denne sorten kan dyrkes både i åpen jord og i containerplanting. En liten, pen busk vokst i en blomsterpotte ser veldig attraktiv ut.

kompakt hortensiabuskeSamara Lydia kjennetegnes ved sterke og spenstige røde grener dekket med mørkegrønne blader med en grov overflate. De kjegleformede blomstrende ørene er dekket med snøhvite kronblad, som mot slutten av høsten får en lyserosa, og deretter en rød-burgunder farge..

Panicle hortensia er en vakker, pen prydbusk med attraktive, frodige blomsterstander i forskjellige farger. Dens varianter kan bli en praktfull dekorasjon av enhver hage eller sommerhus og glede seg over luksuriøs blomstring fra begynnelsen av sommeren til den første frosten.

Hydrangea paniculata, varianter på sommerhuset deres – video

Om populære typer hortensia – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară