15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stell og dyrking av pakhira hjemme

pakhira hjemme Pakhira vokser hjemme ganske enkelt, hvis du følger en rekke anbefalinger. Det er en tropisk plante hjemmehørende i myrene i Sør- og Mellom -Amerika. Inneholder 24 typer. Ifølge noen opplysninger tilhører planten den malvaceous familien, men ifølge andre kilder er den klassifisert som en baobab -familie. Ofte kalles pakhira Guyana eller Malabar kastanje for sin ytre likhet med en vanlig kastanje..

Typer pakhira for innendørs dyrking

pakhira aquatica Den mest populære arten for dyrking hjemme er pakhira aquatica, den kalles også akvatisk. Fruktene er spiselige, kan brukes som en helhet, men de blir ofte laget til mel for videre tilberedning av en drink som ligner varm sjokolade. Utad ligner denne planten et flasketre, så den brukes ofte i bonsai -kultur..

Voksende pakhira hjemme går ganske sakte, og planten når maksimalt 3 m i høyden, mens vann akkumuleres i hulrommet som dannes mellom barken og treverket. I sitt naturlige miljø kan planten nå 20 m i høyden. Bladene er læraktige, mørkegrønne i fargen og vokser på lange stiklinger. De viser en glatt grønn krone. Blomstringsperioden for denne arten begynner bare i juni og varer til november. Med riktig pleie kan pakhira aquatica blomstre nesten hele året. Det er bemerkelsesverdig at den i denne perioden ikke feller bladene, noe som er typisk for lignende plantearter..

Regler som vokser

Funksjonene ved pakhira omsorg er ganske enkle, så selv nybegynnere kan dyrke planten. Unge prøver får imidlertid et karakteristisk utseende over en lang periode – det tar år å danne skudd, så vel som fresing. Forgrening begynner vanligvis bare når planten når en viss høyde – minst 2 meter. For planting kan du bruke jord med et gjennomsnittlig ernæringsnivå..

Hvis pakhira har brune bladspisser, kan dette indikere at utilstrekkelig vanning utføres eller at luften i rommet er for tørr. I noen tilfeller kan utkast være årsaken..

Plassering og belysning

sterkt diffust lys for pakhiraDet er å foretrekke å dyrke pakhira hjemme på de vestlige eller østlige vinduene. For at planten skal utvikle seg i en normal rytme, er det viktig å beskytte den mot direkte sollys, spesielt mellom kl. 10 og 17. Om sommeren tåler planten, som alle tropiske representanter, frisk luft godt. For å gjøre dette kan pakhira overføres til et åpent sted uten sterke trekk, nedbør eller direkte sollys. Det frarådes sterkt å sette pakhira foran varmeapparater..

Pakhira akvatisk hjemme trenger lys og diffust belysning. Hvis slike forhold ikke er gitt, begynner plantens stilk å strekke seg, noe som vil medføre tap av dekorativitet..

Vanning og fuktighet

pakhira i barnehagenPakhira foretrekker rikelig vanning. Imidlertid er det nødvendig å sikre at det ikke kommer vann på fatet. Varmt vann med lav hardhet kan brukes. Vanning utføres i henhold til diameteren på potten. Om våren og sommeren bør den være moderat. Det er veldig viktig å vente til matjorden er tørr før vanning igjen. På høsten tåler planten lett mangel på fuktighet, men overdreven tørking av jorda bør unngås. Hvis pakhira er utilstrekkelig vannet, er det fare for at bladene henger, og med overdreven fuktighet kan planten råtne..

Når det gjelder luftens fuktighet, spiller denne indikatoren ingen spesiell rolle i dyrking av denne arten. Selv moderat tørr luft vil ikke ha en skadelig effekt på Malabar -kastanje. Anlegget foretrekker imidlertid vanlig sprøyting. De bør utføres minst 1-2 ganger i uken. Til dette brukes bare mykt vann. Som med vanning, er det viktig å sikre at det ikke kommer fuktighet i bagasjerommet. Dette kan raskt få planten til å råtne..

Beskjæringsregler

pakhira fruktSykdommer i Guyana -kastanje er oftest et resultat av analfabeter. For å unngå slike konsekvenser er det viktig å hele tiden gi planten forsiktig omsorg. Beskjæring av Pachira utføres om våren når planten reagerer best på denne prosedyren. De øvre grenene er trimmet, som strekker seg til toppen mer enn resten. På steder der beskjæring ble utført, vokser planten gjengrodd med en tettere krone. Etter eksemplet med forkrøplede trær, blir pakhira oftest forsøkt å gi en avrundet form, som minner om en ball. Beskjæring gir det et dekorativt utseende. I spesialforretninger finnes det noen ganger eksemplarer som har sammenflettede stilker. Hjemme kan du også oppnå dette resultatet, men dette krever spesielle ferdigheter og erfaring..

Avlsfunksjoner

pakhira blomstHvis du ønsker å dyrke en tropisk plante som pachira, er frøformering det enkleste alternativet. Planten formerer seg ganske enkelt på denne måten ved riktig jordtemperatur opptil 30 grader. Det skal bemerkes at foreldede frø ikke er egnet for dette, siden de ved langtidslagring mister spiringen. Det er å foretrekke å bruke unge frø. De blir sådd i den vanlige blandingen. Det er ikke verdt å strø dem tungt med jord. Det er nok å spraye frøene litt med mykt vann og deretter dekke med glass, du kan også bruke en plastpose. I minst tre ukers planting bør den sjekkes konstant, ventileres og sprayes med vann. Med riktig pleie vises frøplanter ganske raskt..

Formering av pakhira ved stiklinger er et annet populært og effektivt alternativ. For å gjøre dette, blir stiklinger med en hæl kuttet fra planten. Det er lurt å gjøre dette på slutten av sommeren for å minimere skader..

Deretter må de legges ut i en våt blanding bestående av sand og torv, dekket på samme måte som ved forplantning med frø. Det er veldig viktig å observere det riktige regimet for fuktighet og varme. Etter et par måneder, vokse et ungt tre.

Video om pakhira hjemme

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară