15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel planting og omsorg for eik salvie

plante og ta vare på eik salvie Å plante og ta vare på eik salvie er ikke vanskelig. Dette er et vakkert og utrolig sunt krydder som er spesielt populært i verden. Det er imidlertid noen trekk ved dyrking av avlinger på det åpne feltet som må overholdes..

Kjennetegn på anlegget og dets hovedtyper

salvie blomstrer Navnet på denne planten på latin høres ut som “salvia”, som betyr “å være sunn”. Salvie er en flerårig busk og kan vokse over en meter i høyden. Plantens stilker har fire kanter, de er nesten helt dekket med kileformet løvverk. Salvieplater er små. Lengden når 8 cm, og bredden er 4 cm. Blomstringene til planten kan ha form av en panicle eller spikelet. Salvieknopper har en rik nyanse. Blomstringen begynner på midten av sommeren og varer til slutten av høsten..

De vanligste variantene av salvie er:

 1. Mainacht eik salvie (Schneehegl). Denne planten har veldig lange stengler som avgir store blader. Salvia Oak Schneehegl blomstrer med blå-lilla blomster flere ganger i året. Sorten er veldig knyttet til solens stråler, men til tross for dette tåler den kulde.eik salvie mainacht
 2. Eik salvie Schwellenburg sort. Denne sorten har den opprinnelige fargen på knoppene – lys rød. Blomstringene er mye større enn for andre arter. Blomstringsprosessen er lang. Med riktig pleie varer knoppene i flere måneder. Denne salviesorten dyrkes for dekorative, ikke medisinske formål..Schwellenburg eik salvie
 3. Sage Ostfriesland. Denne sorten kjennetegnes ved lange stengler og skarpe blader. Planten blomstrer hele sommeren. Knoppene kan enten være blå eller lilla. Blomster har form som corollas.vismann Ostfriesland
 4. Eik salvie blauhegl. Denne planten lever i flere år og når en høyde på en halv meter. Bladene er grønne med en grå fargetone, har en oval form, rynket. Blomster av salvie blauhegl er blå. Som regel er det mange av dem, og de samles i et oppreist øre. Blomstring skjer midt på sommeren.eik salvie blauchegl
 5. Frodig salvie. Denne sorten er også ganske populær. Planten når en høyde på 60 cm. Blomstringene har form av en kompleks pigg. Dype lilla blomster.frodig salvie

Tiden og varigheten av salvieblomstring avhenger av handlingene til en person: hvis du fjerner de trege knoppene i tide, vil nye snart dukke opp i stedet.

Plante og ta vare på eik salvie: velge sted og jord

Eik salvie eller skog salvie, som det også kalles, vokser i det naturlige miljøet på åser og i skog. Imidlertid er det også ganske realistisk å dyrke det på et personlig tomt. For at en blomst skal utvikle seg godt, må du skape forhold for den, som i naturen. Det viktigste aspektet er også riktig valg av sted for å plante salvie..

Hvordan velge et sted for planting

et sted for dyrking av salvieRiktig sted for en plante å leve er nøkkelen til full vekst og utvikling. Salvie er veldig følsom for lys, så det er best hvis du planter det i et stort område som er åpent for solen, siden planten vokser ganske raskt. Hvis alle betingelsene er oppfylt, vil du om noen måneder få en vakker og fullverdig busk.

Hvis jorden er for fruktbar, utvikler planten seg selvfølgelig godt, men dette vil bare påvirke bladene og stilkene. Blomster blir veldig små og sløve..

Det beste valget av jord for salvie

fruktbar jordI naturen vokser salvie som en vill plante, så alle varianter er ikke for krevende for jordens sammensetning. Det eneste viktige punktet er fraværet av grunnvann i nærheten. Land i hagen eller på bakgården er godt egnet til å plante salvie.

For såing av frø til frøplanter hjemme, ville et kommersielt tilgjengelig universelt substrat være et utmerket alternativ..

Om høsten må du grave opp tomten som det er planlagt å plante salvie på, og også behandle den med gjødsel (fosforforbindelser, humus). Når du planter salviefrø, bør surheten i jorda tas i betraktning – den skal ha gjennomsnittlige indikatorer.

Formering av salvie med frø

salviefrøFrøplanter kan ganske enkelt dyrkes fra kornene. Frø bør sås på slutten av vinteren eller tidlig på våren. Ferdige frøplanter kan plantes i åpen bakke om våren eller høsten. Metoden for formering av frø er den mest optimale og allsidige, fordi å dele en busk er en kompleks prosess. Alle typer salvie kan formeres med korn..

Voksende frøplanter

salviefrøplanterReproduksjon av salviefrøplanter er ganske effektiv. For å få sunne planter må frø plantes sent på vinteren – tidlig på våren. Denne metoden regnes som den mest effektive fordi blomsten vokser saktere etter at frøene er plantet direkte i bakken, og begynner senere å blomstre. Ved å bruke frøplanter kan du fremskynde denne prosessen..

Frø plantet til frøplanter må få tilstrekkelig mengde fuktighet. For å holde jorden alltid fuktig, kan du plante kornene i jorda med hydrogranuler, som er ansvarlige for jevn fordeling av vann i underlaget. Så hver spire vil motta vann.

så frø til frøplanterFørst må du forberede et praktisk brett og fylle det med passende jord. Frø plantes i jorden, som må drysses litt med jord på toppen. Deretter blir underlaget vannet og dekket med en film.

Når de første bladene dukker opp, må plantene dykkes. Prosedyren bør utføres så tidlig som mulig. Dette gjør at spirene kan vokse seg sterkere litt raskere..

Du kan plante frøplanter i åpen mark en måned etter dykking. For at plantene skal slå rot godt, anbefaler eksperter å herde plantene. Fra midten av april må containere tas ut i frisk luft en stund..

Å plante salvie utendørs

salvie så i åpen markSalvie kan plantes direkte i åpen mark. Dette gjøres best midt på vinteren eller tidlig på våren..

Prosessen med å plante salviefrø i bakken:

 • først må du lufte jorden, tilsette kalsinert sand til den og deretter legge frøene;
 • dekk kornene lett med sand, vann og dekk med folie;
 • fra øyeblikket du sår frø, bør du hele tiden overvåke jordfuktigheten.

Du kan så frø i åpen mark hele våren..

For rask spiring av korn anbefales det å dekke området med polyetylen. Etter 20 dager, forutsatt at temperaturen holdes i området 200 C, kan minidrivhuset fjernes.

Salvieomsorg: funksjoner og tips

salvieomsorgSom med enhver plante er riktig pleie viktig for salvie. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot belysning og vanning. Salvie tåler heller ikke kulde og trekk. Omsorgsregler gjelder både innendørs planter og blomster i det åpne feltet..

Plantepleieregler:

 1. Vanning. Alle typer salvie reagerer negativt på for fuktig jord, så du må vanne plantene forsiktig. Det anbefales å spraye unge skudd med en sprayflaske. Voksne planter bør vannes et par ganger i uken..
 2. Gjødsel. Salvie bør mates hver vår. Nitrogenbasert gjødsel fungerer best for denne oppgaven. Etter et år kan kalium- og fosforpreparater brukes. Kompost bør mulkes på senhøsten..
 3. Beskjæring. For at salvie skal vokse i mange år, bør du beskjære den en gang i året. Denne prosedyren lar deg danne en vakker og jevn busk.. beskjæring av salvieBeskjæring bidrar til å gjøre skuddene frodige, da det oppmuntrer til vekst av grenene i bredden. Etter blomstring skal salvien kuttes helt. Hvis alt er gjort riktig, vil busken på slutten av sommeren glede deg med en ny blomstring.

Medisinske varianter bør kuttes litt mer enn halvparten..

Salvie er utsatt for en rekke sykdommer, inkludert edderkoppmidd, bladflekk og rotkreft. For å eliminere sannsynligheten for en sykdom, bør du utføre riktig omsorg og svare raskt på endringer i plantens tilstand..

Salvie i landskapsdesign

vismann langs stienSalvie er mye brukt i landskapsarbeid, spesielt planter med blå blomster..salvie blomsterbed De er i stand til å visuelt øke hullene mellom plantene, samt gi blomsterbedet utrolige nyanser..salvie under buen

Salvie blomstrer hele sommeren, så den passer veldig godt inn i blomsteroppsettet der det samles mye høst og sene planter, for eksempel asters, heliops, daylilies. salvie i hagesammensetninger

Sammensetninger av salvie, dagliljer.

blank

Salvie rundt rekreasjonsområdet.

blank

Plante salvieplanter – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară