15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hortensiapleie om høsten – 5 hovedaktiviteter for kjæledyret ditt

omsorg for hortensia om høsten En gang en kuriositet, blir den vakre hortensiaen stadig mer sett i sommerhytter på grunn av den nydelige blomstringen. Men for å beundre de frodige blomsterstandene hvert år, er det viktig å gi ordentlig omsorg for hortensiaen om høsten. Opprinnelig fra det fjerne Japan, hvis klima er mye varmere og mildere enn vårt, i de russiske vidder blir denne stauden fin. Tøffe vintre, mangel på fuktighet og dårlig jord vil oppheve alle anstrengelser. Hortensia kan ikke vokse av tyngdekraften, som et ugress, og samtidig blomstre. Hun trenger regelmessig omsorg, og brorparten av aktivitetene faller i tide til høsten. Det er viktig å nøye forberede busken for overvintring, slik at den kommer sterk og sunn inn i den. Og beskytt den også mot frost, for ikke alle typer kultur vil klare å overleve vintrene våre..

Så på slutten av vekstsesongen bør du gjøre følgende aktiviteter:

 • vanning med vannlading;
 • høstfôring;
 • forebyggende behandling;
 • trimming;
 • gjemmer busker.

Hver prosedyre har sine egne egenskaper, avhengig av hva slags hortensia som vokser i hagen..

Hortensiapleie om høsten – hvorfor trenger du vanning?

høst vanning hortensia Disse blomstene elsker vann, og alt uten unntak, og trenger det desperat i blomstringsperioden. Og selv etter at den siste blomsten visner, trenger røttene fortsatt mye fuktighet. Hun vil hjelpe dem med å gjenopprette reservene som er brukt til mange og store knopper. Et dehydrert rotsystem vil ikke kunne mate den overjordiske delen og vil være sårbart for frost. Derfor, om høsten, bør du utføre vanning med vannlading, godt “vannet” hver busk. Jo eldre og større den er, jo mer vann trenger du..

Unntaket er våt og regnfull høst, når jorden allerede er overmettet av fuktighet. Her kan det allerede oppstå et annet problem – vannlogging fra naturlig nedbør..

Hvis det er hyppige dusjer, er det bedre å dekke jorda under busken med en film. Røttene som har absorbert mye fuktighet vil fryse, noe som vil føre til at hele busken dør.

Hortensia omsorg om høsten – hvordan mate planten

omsorg for hortensia ved høstfôringNår du velger gjødsel for høstfôring, kan du bli guidet av de generelle kravene til hageplanter. Dette betyr å gi buskene kalium og fosfor. De vil hjelpe hortensiaen til å gjenvinne styrke etter en voldsom blomstring, noe som betyr at den vil gå inn i vinteren sunn og sterk. Og de vil også garantere neste blomstring og vekst av nye skudd. En befruktet busk vil legge mer vekst og blomsterknopper.

Samtidig bevares ikke bare anbefalinger, men også forbud mot høstfôring. Ingen nitrogen. Forberedelser med økt innhold av det vil ikke være til nytte for en kultur som forbereder seg på en sovende periode. Dessuten vil de for øyeblikket bare forårsake skade, noe som gir en stimulans til den aktive veksten av unge grener. Slike skudd vil definitivt ikke overleve vinteren. De vil fryse og svekke selve planten, noe som gjør den sårbar for sykdom og mer..

Kan ikke brukes til å mate hortensiaer og treaske.

Ja, den inneholder mye kalium og er en verdifull gjødsel. Men samtidig alkaliserer aske jorda og reduserer surhetsgraden. Og dette er uakseptabelt for hortensiaer, fordi de elsker sur jord, og omvendt trenger forsurende stoffer.

Det er bedre å bruke kalium-fosfor gjødsel to ganger, fra slutten av sommeren. Den andre fôringen kan gjøres i det andre tiåret i september. Det er praktisk å bruke granulære preparater. De er ganske enkelt spredt tørre rundt bushen. Eller de vanner det med en fungerende løsning.

Følgende gjødsel er egnet for høstfôring av hortensia:

 • kalimag;
 • kaliumsulfat;
 • superfosfat;
 • spesielle komplekser for hortensiamerker Fertika, GreenWorld, Bona Forte.

Fra organisk materiale om høsten, under blomstrende busker, kan du lage:

 • humus;
 • infusjon av fugleskitt eller mullein;
 • biohumus;
 • urteinfusjon.

Les om: Gaillardia langsiktig planting og omsorg!

Forebyggende behandling av hortensia om høsten – når og med hva

behandler hortensiaer om høstenSprøyting av busker utføres etter at alle bladene har falt av, etter å ha valgt riktig preparat. I nærvær av sykdommer vil dette være soppdrepende midler. Hvis planten blir angrepet av skadedyr – insektmidler. For forebyggende formål brukes en løsning av Bordeaux -væske (3%).

Ikke bare hele anlegget er fullstendig behandlet, men også bakken under det.

Spesifikke trekk ved beskjæring av hortensiaer

beskjæringsfunksjoner for hortensiaMange gartnere foretrekker å beskjære hortensiaer om våren, og dette er generelt akseptabelt. Men gitt antall og størrelse på blomsterstandene, er det fortsatt verdt å utføre denne prosedyren til høsten. I hvert fall i forhold til falmede blomsterstander – de må kuttes av etter blomstring. Hvis dette ikke er gjort, vil busken om vinteren dekke med et snødeppe, hvorav de fleste vil bosette seg på tørre blomster. Skudd kan ikke tåle en slik byrde og vil bryte. Derfor er det bedre å kutte blomsterstandene om høsten..

Før vinteren er det også verdt å utføre sanitær beskjæring ved å fjerne følgende grener:

 • tørke;
 • påvirket av soppen;
 • vokser feil;
 • ung vekst som tykner busken.

I de første årene, mens frøplanten fortsatt er ung og bare er i ferd med å vokse kronen, blir det ikke iverksatt drastiske tiltak. Det vil være nok bare å fjerne de ødelagte og tørre grenene. Beskjæring av en voksen hortensia avhenger av hvilken art den tilhører..

Beskjæring og omsorg for panikulær hortensia om høsten

beskjæring av panicle hortensiaEt trekk ved denne sorten er at blomsterknopper legges på den nåværende veksten. Fjorårets grener vil ikke blomstre, selv om de er igjen og ikke er kuttet. Planten er også forskjellig i utseende. Den er høyere, fargen på barken og bladene er mørkere. Og i stedet for nesten perfekt runde blomsterstander blomstrer pyramideformede knopper på toppen av busken.

Det er vanskelig å skade denne hortensiaen ved utidig beskjæring. Likevel vil blomsterknopper bare vises på unge grener..

Derfor kan beskjæring av panicle hortensia på høsten gjøres på to måter:

 • bare ved å fjerne tørre blomsterstander, og la resten av arbeidet stå til våren;
 • kutte busken helt, forkorte skjelettgrenene til 3 knopper.

Med full høstbeskjæring av busker som vokser i kalde strøk, er det tilrådelig å legge igjen reserveknopper. Så det er best å forkorte ikke opptil 3, men opptil 4-5 nyrer, hvis de fryser.

Hvordan beskjære et trehortensia om høsten

beskjæring av trehortensiaDenne typen kultur legger også blomsterknopper på ung vekst. Om sommeren blomstrer hvite corymbose -klynger på toppen. Etter en stund begynner små blomster å kaste en grønn fargetone. Treelike hortensia er en av de mest upretensiøse og frostbestandige, spesielt de klassiske gamle variantene.

I likhet med panikk kan den trelignende sorten bare frigjøres fra tørre blomsterstand om høsten. Da vil hovedbeskjæringen gjøres om våren. Men siden det ikke blomstrer på fjorårets grener, kan du umiddelbart forkorte dem om høsten. Videre preges en slik hortensia av rask vekst, og i løpet av sommeren vokser den mye ung vekst som tykner busken. Det er ingen vits i å forlate det – det vil ikke være knopper, men det vil ta bort næringen fra de unge grenene. Og dette vil påvirke blomstringen, som vil være knapp og svak..

På høsten blir grener fra 4 års alderen helt skåret ut av gamle busker. Og også nullskudd som ikke knoppet i inneværende sesong. Hovedgrenene er kuttet for blomstring, forkortes til et par knopper.

Trelignende hortensia kan forkortes mest – til stubber 15 cm høye. Den vokser raskt.

Funksjoner ved beskjæring av storbladet hortensia

beskjæring av storbladet hortensiaHovedforskjellen mellom denne typen er dannelsen av blomsterknopper bare på fjorårets grener. Derfor krever storbladet hortensia mer oppmerksomhet, fordi det er nødvendig å bevare disse skuddene. Ellers vil busken ikke blomstre neste år. Det er bedre å overføre alle beskjæringsprosedyrer til våren. Om høsten vil det være nok å bare fjerne de falmede blomsterstandene for å lette kronen. Du kan også kutte ut fjorårets grener som ble tatt bort om sommeren. Du trenger ikke å berøre noe annet. Både foryngende og sanitære hårklipp utføres om våren.

Når du beskjærer blomsterstander, er det viktig å ikke berøre toppknoppene på stilkene. Snittet bør ikke nå dem minst 1,5 cm.

Hortensia omsorg om høsten – er det nødvendig å dekke

omsorg for hortensia om høstenEn av de siste høstaktivitetene er forberedelser til vinteren – ly. I varme sørlige regioner blir det ofte oversett, spesielt når det vokser panikk og trehortensia. Disse artene kjennetegnes ved god frostbestandighet. Ved frysing vil dette imidlertid ikke påvirke verken det generelle utseendet eller blomstring av planten. Trelignende varianter gjenoppretter raskt, og panicle hortensia vokser også tilbake. I tillegg blomstrer begge varianter på unge skudd, noe som betyr at de ikke vil motta mye skade.

Det er nok å bare mulch den navngitte arten på senhøsten. Buskene er spud med en blanding av torv, barskog og humus. Et slikt teppe vil fungere som både rotbeskyttelse og gjødsel. Det vil også forsure jorden, som bare er “tilgjengelig” av hortensiaer.

En helt annen situasjon med storblomstret (eller hage) hortensia. Hun er den mest lunefulle og termofile. Når grenene fryser, vil busken ikke blomstre, fordi den legger knoppene på skuddene som forlater om vinteren. Derfor må storblomstrede varianter dekkes.

dekk til hortensiaenDu kan begynne å skjerme hagehortensiaer i første halvdel av oktober, så snart dagtemperaturen synker til 8 ° C. De er ikke redde for demping, men de lider allerede av den første frosten.

For å skape pålitelig frostbeskyttelse:

 1. Skjær bladene nederst på grenene.
 2. Trekk dem forsiktig sammen og fest dem med hyssing.
 3. Fest den med to lag spunbond, og fest den med et tau.
 4. Det er bygget en maskeramme som overstiger buskens høyde med minst 15 cm. Den bør også være litt bredere for å danne et tomrom.
 5. Fallne blader fra hagen sovner inne i rammen.
 6. Pakk det inn med folie.

På samme måte er eikeblad og hakkete hortensia i ly for vinteren..

Så hvor godt en hortensia vil føles og hvordan den skal blomstre, avhenger i stor grad av høstpleie. Før overvintring er det viktig å “vanne” og “mate” busken slik at den kommer sterk inn i vinteren. Beskjæring riktig vil bidra til å lindre stress og forbedre blomstringskvaliteten. Og selvfølgelig trenger lavresistente arter definitivt ly..

Anbefalinger for planting og omsorg for hortensia i hagen – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară