15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alt du trenger å vite om echeveria -husplanten

Fantastisk echeveria i hjemmet ditt Dyrking av sukkulenter har blitt en tidens fasjonable hobby. Disse plantene tilhører Tolstyankovs -arten, og den mest kjente representanten er kaktusen, en mangeårig innbygger i leiligheter. Echeveria er bedre kjent som “steinblomsten”. Mangfoldet av former og farger av denne plantearten gjorde den til en ønskelig innbygger i vinduskarmer og drivhus..

Beskrivelse av echeveria

Fire typer echeveria for dyrking hjemme

Plantens habitat er det steinete platået i Mexico og Sør -Amerika. De enorme bladene under naturlige forhold blir en kilde til fuktighet for aboriginene. Anlegget fikk sitt navn i klassifiseringen til ære for kunstneren, illustratør av bøker om flora og fauna i Mexico A. Egeveria.

I naturen er planter underdimensjonerte eller med en kort stilk. Hjemme, avhengig av lyset, kan du vokse en lang stamme og forskjellige former. Et blad fra 3 til 15 cm bredt og 25 cm langt lagrer store vannreserver og kan som alle sukkulenter klare seg uten å vanne lenge. Echeveria -bladene er tilpasset både varme og kulde. De er dekket med et voksaktig belegg, om sommeren blir de blåhvite og reflekterer solens stråler. Blad tåler små kalde snaps på grunn av et fleecy teppe på toppen, som blir tykkere om vinteren.

Echeveria agaveDenne typen saftige blomster blomstrer når som helst på året, men oftere om våren og sommeren, da den trenger maksimal belysning under blomstring. Det er mer enn 150 varianter av innendørs planter, og oftest er bare noen få avlet, på grunn av tilgjengeligheten for reproduksjon.

Blant dem er:

 1. Echeveria er agave, nesten uten stilk, med en samlet rosett av blader i forskjellige nyanser, peket mot spissene. Blomstrer sent på våren.
 2. Echeveria Derenberg har krypende skudd, og rosetter av blader samles i kjegler som ligner gran. Kjøttfulle blader er spadeformet, opptil 4 cm lange.
 3. Echeveria grasiøs har ikke en stilk, bladet ser ut som en skje, bare i form er det tilbake eggformet.
 4. Echeveria er en av de vanligste variantene for hjemmeavl. Den har lengre blader og blomstrer voldsomt og kaster ut en 30 cm peduncle..
 5. Echeveria pute representerer en lav busk, med blader tett pubescent med hvit haug.

Echeveria strålende RudnelEnhver busk av denne planten for elskere av steinblomster blir et ønskelig oppkjøp..

Echeveria hjemmepleie

Den opprinnelige formen for den saftigeFor at anlegget skal utvikle seg godt hjemme, er det nødvendig å oppfylle innholdskravene som er nær levekårene:

 • belysning;
 • temperatur om vinteren og sommeren;
 • vanning;
 • gjødsel;
 • jordsammensetning;

I tillegg bør du kjenne de viktigste tegn og sykdommer hos planter. Et viktig trekk ved utviklingen av rotsystemet, metodene for reproduksjon av denne typen sukkulenter.

Belysning er en av hovedbetingelsene for trivsel for en plante. Echeveria er ikke redd for solens stråler, den kan plasseres på alle vinduer, bortsett fra de nordlige, uten skygge. Med utilstrekkelig belysning kan blomstringen ikke vente. Selv i hvileperioden trenger ikke alle varianter skygge. Om sommeren vil planter gjerne være utendørs, på en åpen veranda eller balkong. Uansett bør det være en paraply over stedet der sukkulenter vokser for å beskytte bladene mot en uventet sky. Når det kommer vann, mister bladene sin dekorative effekt..

Det vanskeligste for å holde echeveria hjemme er å sikre temperaturregimet. Hvis det om sommeren ikke er vanskelig å lage 22-27 0, er det vanskelig å finne et lyst sted med 6-8 0 under innendørs forhold om vinteren. Ved en høyere temperatur trekkes stammen ut. Hvis dette ikke er kritisk for eieren av den saftige, tolererer gjesten temperaturen på 18 grader godt.

Vanning er viktig for omsorg for echeveria hjemme. I dette tilfellet er det bedre å tørke planten for mye enn å gi overflødig vann. Med mangel på vann rynker bladene og fylles deretter opp igjen. Ved overløp vil platen mykne og råte kan begynne. Om sommeren er vannet moderat, jorden skal tørke ut med 2/3 i høyden, mens bladene er litt bundet. Når du vanner, bør du unngå å få vanndråper på plantene. Oftest brukes bunnvanning gjennom dreneringshullene. Om vinteren blir vanningen halvert, vannet litt ut fra plantens tilstand. Overdreven fuktighet vil føre til at sukkulenten dør.

Echeveria jord består av steinflis, sand og torvJordens sammensetning skal være så nær naturlig som mulig. Jordsmonnet er tynt, med en overvekt av sand og steinflis, surt fra torvunderlaget. Du kan kjøpe ferdig jord for kaktus og tilsette ingrediensene:

 • grov sand;
 • knust kull;
 • flis;
 • vermikulitt.

Du kan lage den sure sammensetningen selv ved å blande høy og lav torv, bladhumus og tilsette litt vermikompost for næringsverdi. Etter desinfisering av hjemmelaget eller kjøpt jord, tilsett de oppførte fyllstoffene.

Transplantere Echeveria til en ny flat gryteRedskaper for pleie av Echeveria er brede og flate, der røttene er plassert horisontalt. Jordens sammensetning er slik at unge voksende prøver trenger hyppig gjenplantning. En voksen plante flyttes til en ny potte etter behov. Uansett prøver de å ikke skade bushen under transplantasjon. Voksne planter mates en gang i måneden i den varme sesongen med spesiell flytende gjødsel for sukkulenter.

Tørr luft i en leilighet med vinteroppvarming med varmtvannsradiatorer er gunstig for anlegget. Ingen sprøyting eller fuktighet er nødvendig når du tar vare på echeveria hjemme.

Echeveria reproduksjon

For reproduksjon av echeveria brukes bladplater.Planten formerer seg med frø, bladblad eller toppen av rosetten. Frøformering brukes av oppdrettere for å få nye dekorative egenskaper. I praksis formeres Echeveria vegetativt..

Roter bladplatenDet opptakte bladet tørkes i flere timer, og deretter utdypes. Rooting skjer innen få dager, nye miniplanter vil bli opprettet, som deretter vil blomstre om 2-4 år. Hvis den forplantes av en apikal rosett, kan blomstring oppnås samme år..

Bloom

Echeveria RundelliUlike varianter av Echeveria blomstrer i løpet av perioden. Du kan samle samlingen slik at blomstringen blir kontinuerlig. Hovedbetingelsen er intensiteten til lysstrømmen. Derfor organiserer erfarne blomsterhandlere ofte kunstig belysning. Blomsten dukker opp fra bladene på bladene, noen ganger nakne, løvrike. Noen ganger svever den over planten i høyden, i andre tilfeller klamrer den seg til busken. Blomstene pollineres godt, og i den resulterende boksen er det levedyktige frø.

Fordelene med planten

Echeveria blomstrerÅ lage en saftig hage på vinduet har en gunstig effekt på rommet. Luften er beriket med oksygen og ozon, fuktigheten stiger og klærne gnister mindre. Generelt fremkaller de levende innbyggerne i vinduskarmen positive følelser..

Reproduksjon av echeveria – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară