15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig pleie av innendørsplanten spathiphyllum og mulige vanskeligheter

Spathiphyllum sprøyting Hjemlandet til spathiphyllum er de fuktige tropene, så å holde i fangenskap bør ta hensyn til egenskapene til disse stedene. Blomstene våre vokser der under kalesjen til høye trær i delvis skygge. Vinden berører dem ikke, luften er fuktig og bladene tilpasses slik at overflødig fuktighet ikke henger og renner fra spisse lansettformede blader. For dekorativitet må omsorg for en spathiphyllum -plante oppfylle naturens krav.

Unngå oppkjøp til avl

Spathiphyllum trenger et koselig sted uten trekk Så, symbolet på velvære, vokteren for kvinnelig lykke, er spathiphyllum-blomsten ervervet. Kravene til plasseringen er enkle. Nytt anlegg:

 • tolererer ikke utkast;
 • liker ikke direkte sollys om sommeren;
 • komforttemperatur om vinteren 16 0, om sommeren opptil 23, blomstrer godt ved 18;
 • rikelig vanning, men uten stillestående vann;
 • sprøyting av bladene i løpet av dagen;
 • årlige transplantasjoner, og lett lett sur jord.

Med forbehold om disse forholdene vil planten sikkert glede seg med årlig blomstring..

Hvordan ta vare på det hvis du har kjøpt spathiphyllum? Blomsten må gjennomgå akklimatisering og karantene innen to til tre uker. Hvis han senker bladene litt, er vanning nødvendig. Plassen for anlegget velges umiddelbart, og i lang tid liker han ikke forandring, et opphold hjemme. Øst- og vestvinduene med skygge fra direkte stråler er ideelle, nord – blomsten lider om sommeren, bakgrunnsbelysning er nødvendig om vinteren. Med kunstig belysning kan planten vokse godt i dypet av rommet..

For et kjøpt drivhusplante må du transplantere det i en spesiell jord, eller lage land for spathiphyllum selv:

 • tørket land – 1 time;
 • bladhumus – 1 time;
 • torv – 1 ts;
 • sand -1 ts;
 • bartrær, trekull, mursteinflis, i mengden 1 time.

I tillegg trenger du utvidet leire eller keramiske flis og småstein for å lage et dreneringslag..

En plante transplantert i en annen potte vokser rasktPlanten skal vannes, fjernes fra beholderen, lett skrelles forsiktig fra drivhusjorden, legges på et jordlag på toppen av dreneringssenget, spre røttene og drysses gradvis med en ny blanding, ristes lett og tampes med fingeren eller pinne. Vann jorden med varmt, avgjort vann, vent på at laget har lagt seg og tilsett mer. I dette tilfellet er det nødvendig å la 2 cm stå til kanten av potten og ikke dekke planten over halsen. Etter transplantasjon, ikke vannet planten før nye blader kommer, men spray bladene 2 ganger daglig. Du kan lage en minigutt på toppen, men gi hull for ventilasjon.

Planten trenger vanningVanning av kvinners lykke bør være rikelig, men samtidig må du først vente på at det øverste jordlaget i potten tørker ut, og først deretter vanne den ovenfra eller gjennom en pall. Litt hengende blader indikerer at planten trenger vanning..

Hvordan mate spathiphyllum slik at det begynner å blomstre raskere – spør nybegynnere. Det bør mates 2 ganger i måneden med flytende gjødsel for aroids, mens nitrogengjødsel ikke bør råde i sammensetningen. Noen ganger kan du skjemme bort en blomst med en svak løsning av mulleinekstrakt eller fuglekompost. For å opprettholde fuktigheten rundt planten må du lage en komfortsone. Plasser et akvarium eller et brett ved siden av med ekspandert leire og sphagnum -mose plassert i det, de fordamper hele tiden vannet som helles i bunnen av pannen.

For at planten skal blomstre, er det nødvendig å bruke flytende gjødsel.Blomsten reproduserer:

 • lagdeling vokst ved siden av hovedplanten fra bakken;
 • stiklinger;
 • sitteplasser kratt;
 • rhizomer;
 • frø.

Fremgangsmåten for å plante planter med røtter skiller seg ikke fra å transplantere kjøpte prøver. Hvis det ikke er røtter, kan du rote bladbladet i sanden og dekke det med en gjennomsiktig hette.

Hvorfor blomstrer ikke spathiphyllum?

I en stor krukke vil planten ikke blomstre på lenge.Hvis spathiphyllum får feil omsorg, vil den ikke blomstre. Det kan være flere årsaker:

 • potten der planten er plantet er for voluminøs, til den er fylt med røtter, blir det ingen blomstring;
 • lav omgivelsestemperatur, utilstrekkelig fuktighet;
 • planten sulter, har ikke blitt transplantert og befruktet på lenge;
 • planten er gammel eller syk.

Tegn på planteproblemer vil være sverting, tørking eller gule blader. I dette tilfellet er det nødvendig å finne problemer og eliminere dem uten å bringe plantene i hjel..

Spathiphyllum trenger behandling og transplantasjonSå hvis bladbladene rotner, er dette stengelråte når bakken er våt og kald. Planten må transplanteres i en annen gryte, fjerne råtnende deler og strø kuttet med knust kull.

Hvis mange blader blir gule, er vannlogging mulig, men hvis det ikke råtner, er dette et tegn på mangel på ernæring eller overdreven belysning. Hvis bare de nedre bladene er gule, må du justere vanningen. Men hvis planten er nær batteriet om vinteren, kan bladene også tørke ut..

Svarte blader signaliserer både underfylling og overløp. Kanskje jorden mangler fosfor og nitrogen. Hvis spissene på bladene tørker opp, indikerer dette tørr luft, eller at planten ennå ikke har slått rot etter transplantasjon. Disse fargene kan foreskrives en ukentlig dusj på badet..

Noen hobbyister bruker flytende voks for å gi bladene en glans. Voksen vil tette porene og bladene kan ikke puste. Resultatet er klart.

Skadedyr og sykdommer

Et sår på bladene vises som et resultat av lav lufttemperaturVanligvis kjemper spathiphyllum for livet, og gir bare et signal til eierne om problemer. Men hvis planten blir svekket, kan den koloniseres av parasitter, som er veldig små, og avslører seg selv når de skaper et stort infeksjonsfokus.

Bladlus på bladene av spathiphyllumDisse inkluderer de velkjente blomster skadedyrene:

 1. Bladlus, denne saftpumpeposen er veldig fruktbar og kan drepe planten hvis den ikke blir sjekket. Hjemme kan du bruke en såpevann for skylling, dusj og det minst farlige stoffet for mennesker phytoverm.
 2. Trips blir også skilt veldig raskt. De dukker opp om sommeren, hentet inn gjennom et åpent vindu. Hvite punkterings flekker vises på bladene. Spray baksiden av platen med insektmiddel.
 3. Edderkoppmidd vil kunngjøre sin tilstedeværelse ved at spindelvevet vises på undersiden av platen, der larvene løper som i en vugge. Hunnen er rød, hannen er nesten usynlig. Ødelegg skadedyret med insektmidler og skyll det av i dusjen, det er bosatt i tørr luft.

Legstails - plante skadedyrI potten kan pandurer eller springhaler starte, en annen type bladlus, skjoldlus, på bladene. Men uansett skadedyr, får planten et deprimert utseende og slutter å blomstre..

Spathiphyllum omsorgsvideo

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară