15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Har du plantet en hortensia på stedet om våren i åpen mark?

hortensia frøplante Hortense er ikke upretensiøs. Å plante hortensiaer i det åpne bakken om våren og påfølgende pleie av prydbusker vil kreve oppmerksomhet og flid fra gartneren. Men når sommerboeren klarer å temme skjønnhetens utholdende natur, reagerer planten med en frodig og utrolig spektakulær blomstring.

I hagetomter dyrkes flere typer hortensiaer, som varierer i typen blomsterstand, størrelse og form på bladene. Imidlertid deler alle disse plantene en kjærlighet til varme, sol, fruktbar, godt fuktet jord. For at planting og omsorg for hortensiaer i det åpne feltet skal lykkes, må disse kravene tas i betraktning..

Forbereder å plante hortensiaer i åpen mark

dekorasjon av tomten hortensia Hortensiaer i sommerhytter plantes som bendelorm i blomsterbed eller som hekk. For en lysende plante er sol eller delvis skygge, beskyttet mot vinden, egnet. Faller i skyggen av trær eller bygninger, danner hortensia færre knopper. Men selv i direkte sollys krever busken beskyttelse. Sommersolen tørker raskt ut blomsterstanden, hemmer veksten av busker.

Plasseringen av plantegropene er planlagt i en avstand på 120–240 cm fra de nærmeste buskene og trærne. For en hekk, plantes panicle hortensia i åpen mark i en grøft, mens du etterlater 70-80 cm ledig plass mellom buskene.

Hortensiaer har et rotsystem som vokser i bredden, så hull for busker blir gravd 40-50 cm dyp, og bredden bør være 10-20 cm bredere.

I områder med oversvømmelse eller stillestående fuktighet blir hullene fordypet for kraftig drenering fra sand, ekspandert leire eller ødelagt murstein.

Å plante hortensia utendørs

frodig hortensia blomstUansett jord på stedet, for å plante hortensiaer i åpen mark i Moskva -regionen eller en annen sone, gir de det mest næringsrike løse underlaget som godt kan beholde fuktigheten. Jordblanding for hortensia inkluderer:

 • 2 deler humus;
 • 2 stykker hageland;
 • 1 del sand;
 • 1 del torv.

Det optimale nivået av jordens surhet er pH 5,2–6,0, så torv eller råtne nåler blandes inn i jorden. Hvis dette blir neglisjert, slutter planter å assimilere jern, blir bleke, vekst og blomstring går ned..

Legg til underlaget:

 • 25 gram urea;
 • 25 gram kaliumsalter;
 • ca 70 gram superfosfat.

plante hortensiaer i åpen markForberedt jord helles med en kjegle på dreneringslaget. En busk med et åpent rotsystem plasseres på jorden slik at plantens røtter spres ut, og rotkragen er på nivået eller et par centimeter under nivået på påfyllingen. Omsorg for hortensiaer i det åpne feltet etter planting på våren begynner med jordkomprimering og vanning. Hver frøplante skal ha 8-10 liter avgjort vann. Og så er stammesirklene tykt mulket med torv eller sagflis.

Inntil fullstendig roting og utseendet til nye skudd, trenger hortensia beskyttelse mot vind og direkte sollys..

Når skal jeg plante hortensia utendørs

ferdig med å plante hortensiaPryd- og fruktbusker plantes tidlig på våren eller høsten. I det første tilfellet akklimatiserer plantene seg og begynner å vokse en gang. I den andre må hortensiaen ha tid til å slå rot, og vekstsesongen begynner bare om våren..

Når skal jeg plante hortensia utendørs? Spesifikke datoer avhenger av de klimatiske egenskapene til regionen. På våren overføres busken til hagen, når frosttiden har gått, vil jorden tine og varme opp helt. I midtbanen kommer det beste øyeblikket i begynnelsen av mai. På høsten utføres planting i september. Men jo lenger nord, jo mindre tid har hortensiaen til høstakklimatisering. Derfor, i Sibir, gir planting av hortensiaer i bakken om våren bedre resultater enn om høsten..

Utendørs hage for hortensia

beskjæring av hortensia stilkerStore busker trenger tid til å samle styrke og vokse. Derfor, i løpet av de to første årene etter planting av hortensiaer i åpen mark, på våren, er fjerning av knopper inkludert i omsorgen for planten. Klem blomsterstandene til størrelsen overstiger størrelsen på en rubelmynt.

I tillegg trenger hortensia regelmessige innspill, inkludert:

 • vanning;
 • løsne og rense nærkroppssirkler fra ugress;
 • topp dressing;
 • sanitær og formativ beskjæring;
 • forberedelse til overvintring.

Om våren begynner omsorgen for busken med å fornye mulken under hortensiaen. Et lag med torv, sagflis eller flis opp til 8 cm tykt vil beskytte plantinger mot spredning av ugress og spare jordfuktighet.

Utendørs hortensiapleie må inneholde sommervann. En plante som ikke tåler tørr jord, i varmen og i fravær av naturlig nedbør, vannes minst 1 gang per uke. Hvis sommeren er fuktig, er det nok med 4-5 vanninger fra våren til planten stenger for vinteren. For en vanning, som gjøres best om morgenen eller kvelden, bør hver busk få 15-20 liter vann.

Som et forebyggende tiltak for råte blir fytosporin, kaliumpermanganat eller annet lignende preparat periodisk tilsatt vanningsvannet. Våt jord løsnes til en dybde på 5 cm.

Hvis jorden ble gjødslet om våren, når du planter hortensiaer i åpen mark, er ingen fôring inkludert i omsorgen på to år. Da blir de vanlige:

 • fram til juli blir planter gjødslet med nitrogen- og kaliumforbindelser, som stimulerer dannelsen av grøntområder, rotsystemet og styrking av busken;
 • fra andre halvdel av sommeren til høsten bør hortensia motta kalium-fosforblandinger.

hortensia våren oppvåkningGjødsel påføres annenhver uke frem til oktober. Den første vårfôringen utføres med nitrogengjødsel, deretter blir dette elementet introdusert veldig nøye. Overskuddet forårsaker vekst av unge skudd og lar ikke planten forberede seg godt til vinteren..

For å opprettholde jordens økte surhet under dressing kan du bruke ferdige blandinger til azaleaer, sitroner og rhododendron. Og det er bedre å nekte treaske, som forsiktig deoksiderer jorda..

Forbereder kulden: omsorg for hortensia utendørs

hortensia beskyttelse om vinterenNår blomstringen slutter, beskjæres buskene og fjerner blomsterstandene som ikke lenger er nødvendige. Da bør plantene forberedes for vinteren. Selv med riktig planting i åpen mark og omsorg, lider hortensiaer i Yaroslavl -regionen, i Moskva -regionen og andre regioner i midtbanen av vinterfrost.

Mest av alt fryser et stort blad av en plante, som om høsten er bedre å ikke dekke den, men å flytte den under taket. Resten av buskene, spesielt unge, må beskyttes med mulching eller tilfluktsrom..

Før det kalde været fjernes alle bladene forsiktig fra busken. Planterester fjernes forsiktig, og stammesirkelen er dekket med et tykt lag mulch, og sprinkler midten av busken. Buskgrener avhengig av plantens variasjon og størrelse:

 • vippet til bakken og dekket med grangrener;
 • bundet for å gjøre det lettere å sette et rammevern over busken og fylle den med nåler eller løvverk.

Du må knytte skuddene med et elastisk materiale som ikke vil skade kronen på noen få måneder. For å forhindre at de elastiske grenene stiger om vinteren, presses de til bakken med metallbraketter. Skjermfilm brukes forsiktig på grunn av risikoen for vedforfall og forfall.

hortensia led av den kalde vårenI midtbanen i lyet blir de filmet i det andre tiåret i mars. Etter 1-2 uker fjernes grangrenene og bladene rakes av. I Sibir, i nordvest, i Ural, er hortensia i det åpne feltet ofte påvirket av vårkulder. Hvis dette skjer, kan busket erstatte skaden utover sommeren, men det vil ikke blomstre. Du kan beskytte hortensiaen ved å holde et tett, ikke-vevd materiale nært som tåler små temperaturer under null, burlap eller film.

Video om å plante en hortensia -frøplante om våren i åpen mark

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară