15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på alocasia hjemme Amazonica Polly

Alokazia Amazonica Alocasia, som en slekt, inkluderer fra 70 til 100 originale og veldig forskjellige i utseende og størrelse, de fleste vokser i den sørlige delen av den asiatiske og stillehavsregionen. Oppdagelsens historie og begynnelsen på studiet av alocasia har litt mer enn hundre år, men allerede i løpet av denne tiden ble plantene lagt merke til av elskere av innendørs blomsteroppdrett og klarte til og med å bli gjenstand for kontrovers mellom botanikere og oppdrettere..

Det er med en av de mest populære representantene for slekten blant gartnere, Alocasia Amazonica, at en veldig interessant historie henger sammen..

Historien om fremveksten og distribusjonen av alocasia Amazonica

Hybrid Alocasia Amazonica Til tross for omtale i navnet på kulturen i den søramerikanske elven, har denne typen alocasia ingenting å gjøre med Amazonas og dens berømte regnskoger. Du vil ikke finne denne fantastiske planten på øyene Oseania, Melanesia og andre habitater av ville arter..

Faktum er at Alocasia Amazonica er en kunstig oppnådd hybrid, hvis historie bare begynner på 50 -tallet i forrige århundre. Ifølge en studie fra International Aroid Society, var den første som vokste alocasia amazonica en ydmyk amerikansk postbud som eide en liten tropisk barnehage og ga planten navnet han likte. Det er vanskelig å si hvilke foreldreformer som opprinnelig ble tatt av Salvador Mauri for avlsarbeid..

I dag tilbys en hybrid av Alocasia longiloba og Alocasia Sanderiana til dyrkere under navnet Alocasia Amazonica.

Siden planten med uvanlige lyse blader umiddelbart viste alvorlig interesse for blomsteroppdrettere, har mange kommersielle selskaper etablert dyrking av amazon alocasia som en pottekultur. På 80 -tallet i forrige århundre, i barnehagen Silver Chrome Gardens, som eies av Rotolante -familien, ble det oppdaget en plante som skilte seg fra slektningene sine i sakte vekst og betydelig mindre planter. Denis Rotolante mente at disse egenskapene, sammen med et polyploid sett med gener, fikk alocasia som følge av en mutasjon.

Alocasia polyDerfor dukket det opp et nytt navn for planten – Alocasia Poly, som senere ble omgjort til Polly. Det nye anlegget var veldig lovende med tanke på innendørs blomsterbruk, fordi det lett kunne plasseres i alle rom. I tillegg ble omsorgen for Amazonica Polly alocasia hjemme forenklet alvorlig..

Dvergvarianten av alocasia Amazonica har blitt utbredt over hele verden og er i dag velkjent for blomsteroppdrettere og under det kommersielle navnet alocasia Polly, samt alocasia Alligator eller afrikansk maske.

Beskrivelse av Alokazia Amazonica

Alokazia SanderHvis vi sammenligner Alocasia Amazonica med foreldresakene, er både likhetene og forskjellene mellom disse interessante plantene godt synlige. Fra alocasia Sander, på bildet, arvet kulturen det tette stoffet på bladplaten, dens rike farge og utskårne kant.

Alocasia longilobaGenene til Alocasia longiloba, på bildet, endret omrissene av løvet, men samtidig kan Alocasia Amazonica, som ville arter, med rette kalles “elefantens øre”. Formen på de skinnende mørkegrønne bladene med kontrasterende hvite eller lysegrønne årer tilsvarer fullt ut dette populære navnet..

Med riktig omsorg hjemme blomstrer noen ganger Pollys alocasia, som på bildet.

Alocasia Flower Amazonica PollyDen kobbelformede blomsterstanden er omgitt av saftige skovler, som etter befruktning dør av og avslører røde eller oransje bær. Siden alocasia Amazonica er en hybrid som ikke forekommer i naturen, er det nesten umulig å forplante den med frø. I laboratorieforhold og i store planteskoler brukes kloningsteknologier for planteformering. Og hjemme kan du få en ung plante vegetativt..

I høyden kan denne typen alocasia nå halvannen meter, men oftere, i en leilighet, overstiger den ikke 50-80 cm. Anlegget gir en spesielt rask vekstøkning med god belysning og tilstrekkelig vanning.

Omsorg for alocasia Amazonica Polly hjemme

En etterkommer av planter som naturlig finnes i tropiske regnskoger, Alocasia Amazonica har de samme vekst- og omsorgskravene som overordnede arter..

Voksende alocasia Amazonica Polly hjemmeHovedkriteriet for komfort for alocasia Amazonica er en riktig valgt jordblanding og vanningsregime..

Jorden skal være veldig løs, med god oksygentilgang og fuktpermeabilitet. Samtidig bør ikke vann henge i jorden i lang tid, ellers kan stagnasjon og rotrot ikke unngås. Den enkleste måten, når du tar vare på alocasia Amazonica Polly, hjemme, bland i like store mengder:

  • torv på høy myr;
  • hageland;
  • ferdiglaget blanding for orkideer.

Slik jord vil inneholde de nødvendige næringsstoffene, slik at planten kan puste aktivt og utvikle seg..

Velstelt vakker planteAlle typer alocasia, inkludert Polly, er svært krevende på vanning. Jorda under planten skal ikke tørke ut, men fuktighet i jordens koma skal ikke stagnere.

Det er best å bruke vannet, kokt eller destillert vann ved romtemperatur for vanning..

På samme tid, i den varme årstiden, vannes den grønne delen av planten regelmessig med varmt vann, og om vinteren er det begrenset til å tørke bladplatene med en myk, fuktig klut.

Rettidig påføring av bandasjer sikrer den aktive utviklingen av plantenInkludering av dressinger hjemme i omsorgen for Pollys alocasia, som på bildet, er like viktig som rettidig vanning. I de varmere månedene, fra april til oktober, blir plantene gjødslet månedlig med en kombinasjon av nitrogen og mineraltilskudd. I vinterhalvtiden stoppes befruktningen, vanningen reduseres, og overvåker tilstanden til løvverk og røtter.

Som vill alocasia trenger hybridsorten lys, men tåler ikke direkte sollys. Hvis det er nok lys, reagerer planten med rask vekst og dannelse av nye løvverk. Når de holdes i skyggen, blir bladplatene nesten svarte.

Jo mer lys som faller på alocasia, jo mer rikelig bør den vannes, og de voksende prøvene må overføres til større potter en gang i året..

Transplantasjon gjøres best om våren, i begynnelsen av vekstsesongen. Prosedyren kan kombineres med å dele rhizomet, deponere de dannede barna og knollene.

Planter transplanteres om våren.Men uansett hvor høy kvalitet omsorgen for alocasia Amazonica Polly er, hvis det er umulig å lage et behagelig temperatur- og fuktighetsregime hjemme, tørker planten og dør noen ganger.

Alocasia føles bra ved temperaturer fra 16 til 24 ° C, mens det krever høy luftfuktighet på over 65%. I dette tilfellet vil et brett fylt med småstein eller ekspandert leire og fylt med vann være en god hjelp for en blomsterhandler. For alocasia er ikke bare tørrhet ødeleggende, men trekk, samt hypotermi. Hvis planten overføres til hagen om sommeren, kan en nattetemperatur under 13 ° C forårsake uopprettelig skade på rotsystemet eller bli et signal for planten om at en sovende periode har begynt..

Det første tegn på ubehag, for eksempel mangel på lys, vann eller varme, er visne og fallende blader..

Veksten fortsetter hvis Amazonica Polly blir tatt godt vare på hjemme igjen.

Alocasia blomstrerAlocasia -blomstring blir en hyggelig overraskelse for produsenten. Det er sant at utseendet til en peduncle og en blomsterstand er en alvorlig test, siden blomstene til alocasia Polly, i sammenligning med andre arter, er ganske store og tømmer prøven som skal blomstre. For ikke å miste hele busken, anbefales det å kutte stenglene før blomsten åpnes eller i begynnelsen av innstillingen. Kuttstedet behandles med karbonpulver og sørg for at det skadede vevet ikke råtner.

Og et sted for alocasia er funnet på en slik måte at løvverk som inneholder forbindelser som er giftige for varmblodige skapninger, ikke er tilgjengelig for barn og kjæledyr.

Alocasia Polly -video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară