15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilder og beskrivelser av individuelle typer aspidistra

Aspidistra i landskapsdesign I kretsen av innendørs planteelskere nyter aspidistra berømmelsen til den mest hardføre og lite lunefulle kulturen. Denne innbyggeren i de asiatiske tropene er i stand til å holde ut uten synlige tap lange perioder med tørke, trekk og tørr luft, ødeleggende for andre planter, små temperaturer under null og regelmessig vanning av jorda..

For omtrent et århundre siden opplevde Europa og Amerika en skikkelig boom knyttet til plantens popularitet. Men av de hundrevis av arter av aspidistra som er oppdaget til dags dato, vokser blomsteroppdrettere både da og nå bare en liten del av variantene av denne interessante dekorative bladkulturen, noen ganger skjemme bort eieren med lite dekorative, men veldig uvanlige blomster.

Aspidistra elatior, høy eller bredbladet (A. elatior)

Aspidistra elatior, høy eller bredbladet (A. elatior) Klassifiseringen av aspidistra -arter er fortsatt under stadig endringer. Nye varianter blir introdusert i den, underarter kombineres eller deles. Men den mest studerte og berømte arten aspidistra er den høye aspidistra eller elatior vist på bildet..

Opprinnelig ble Kina ansett som artenes hjemland, men på slutten av forrige århundre ble lignende ville prøver funnet på en rekke japanske øyer. Planten ble først klassifisert som aspidistra lurida, men i dag kombineres arten.

En av variantene av broket aspidistraDerfor omtales aspidistra elatior vist på bildet i litteraturen som høy eller bredbladet.

Faktisk har denne plantesorten brede læraktige blader som vokser direkte fra roten og stiger over jordnivået, avhengig av variasjonen av aspidistra, med 30-60 centimeter. Den underjordiske delen av planten består av hovedstokken som ligger rett under jordoverflaten eller som dukker opp på overflaten, og tynne ytterligere røtter. Det saftige kjøttfulle rhizomet til aspidistra har en diameter på 5 til 10 mm, er forgrenet og kan oppta et betydelig område i en voksen plante.

Varierte aspidistraLanseformede eller avlange blader når i noen tilfeller en lengde på 50 cm, og bladbladet vokser opp til 35 cm. Bladbredden er 6-10 cm.

Arkplaten er hard, mettet grønn. I dag er den spraglede aspidistraen med stripete eller flekkete løvverk, funnet i naturen og aktivt dyrket, ekstremt populær..

Aspidistra bredbladet blomstrerAspidistra bredbladet, som på bildet, blomstrer og danner enkelt brunlig-lilla blomster opp til 2 cm i diameter. Blomsten kan ha fra 2 til 4 bladblad.

Aspidistra Variegata med lyse hvite flekkerInne i den kjøttfulle tette corollaen er det 6 til 8 støvdragere og en sopppistil opp til 8 mm i diameter. I naturen blomstrer aspidistra elatior fra januar til april, når regntiden begynner i den asiatiske regionen. Deretter dannes i stedet for blomster grønne eller brunbrune, avrundede frukter som inneholder store frø..

Spesielt populær er variantene av den brokede aspidistra eller Aspidistra variegata med lyse hvite eller gule flekker, som ligner stjerner på en mørk bakgrunn av bladplaten, eller med kontrasterende striper og penselstrøk.

Dette gjør den høye aspidistra så populær og etterspurt. Oppdrettere tilbyr flere titalls varianter av aspidistra, som på bildet, med blader av forskjellige størrelser, former og farger.

Aspidistra Attenuata (A. Attenuata)

Utseendet til Aspidistra attenuata fra fjellskogene i Taiwan er veldig likt beskrivelsen av Aspidistra broadleaf. Men den ble åpnet hundre år senere, i 1912..

Aspidistra Attenuata (A. Attenuata)Planten har en krypende, rund tverrsnittsrot med en diameter på ca 1 cm. Denne typen aspidistra, som på bildet, vokser opp på skogens løse, drenerte jord og danner tette klumper. Mørke blader kan være dekorert med små lys flekker. Lengden på petioles er 30–40 cm, og det inverse lansettformede bladbladet kan bli opptil en halv meter langt. Bredden på arket er mye mindre og er ca 8 cm.

Blomstrende ville former for aspidistraBlomstringen av ville former for aspidistra, som på bildet, er ikke veldig attraktiv. Planten danner blomster opp til 5 cm i diameter, med 3-5 bladblad. Den klokkeformede korolla er lilla i fargen, mens kronbladene kan være nesten hvite eller grønne. Inne i blomsten er det 7 til 8 stammer og en pistil opptil 5 mm i diameter. Blomstringen av kultivarer, spesielt den spraglede aspidistra, er mye mer interessant og lysere.

Blomstringsperioden for denne arten aspidistra begynner i juni, litt senere dukker fruktene opp.

Aspidistra grandiflora (A. grandiflora)

Aspidistra grandiflora (A. grandiflora)Denne arten aspidistra ble nylig oppdaget i Vietnam, og planten vakte umiddelbart oppmerksomhet fra elskere av tropiske avlinger. Årsaken er i enkle, opptil 80 cm lange, ovale blader med kontrasterende flekker på tallerkenen, så vel som i den fantastiske blomstringen av aspidistra.

Midt på sommeren dukker det opp to eller tre blomsterknopper på plantens røtter, som blir til blomster med en diameter på 2 til 4 cm. Lilla koroller holdes på krypende stilker som er omtrent 5 centimeter lange. Hvert kronblad har et hvitt, langstrakt vedheng med mørke lilla kanter, noe som gjør blomstringen av aspidistra -artene vist på bildet virkelig unik..

Inne i aspidistra -blomsten, som på bildet, som ligner en tropisk edderkopp, er det 11 eller 12 stammer opp til 3 mm lange. Den skiveformede pistilen er omtrent 3 mm lang og opptil 5 mm i diameter.

I naturen dukker blomster opp over bakkenivå i juli. Hjemme er blomstringen ikke så vanlig og avhenger i stor grad av omsorgen for aspidistra.

Aspidistra Sichuan (A. Sichuanensis)

Aspidistra Sichuan (A. Sichuanensis)Hjemlandet til denne arten aspidistra er bambusskogene i Kina, hvor planten på et nivå på 500-1100 meter over havet danner tett gjengrodde glader.

Denne sorten aspidistra, på bildet, har et kraftig krypende rhizom med en diameter på opptil 12 mm og enkle oppreist blader opp til 70 centimeter høye. Bladplaten med buet venasjon kjennetegnes ved en tett grønn eller flekkete farge og vokser opp til 35 centimeter. Bredden på det lanserte eller elliptiske-lansettformede bladet er fra 4 til 8 cm. Petiole, avhengig av sorten, kan nå en lengde på 10 til 40 cm.

Blomstring av den kinesiske arten aspidistraBlomstringen av de kinesiske aspidistra -artene skjer fra januar til mars. Blomstene er festet til roten med en 5 til 50 mm lang stilk. Inne i den klokkeformede korolla med seks kronblad er det 6-8 støvdragere og en stor søyle med en diameter på opptil 12 mm i diameter.

Sammenlignet med aspidistra elatior, er blomstene av denne sorten, som på bildet, mindre og mørkere, nesten svart-lilla.

Aspidistra oblantsefolia (A. oblanceifolia)

Aspidistra oblantsefolia (A. oblanceifolia)En annen art aspidistra fra Kina har også små blomster, men dette er ikke det eneste trekket ved planten. Den har smale, omvendte lansettformede blader, som bare er 2,5–3 cm brede..

Aspidistra oblantsefolia blomstrerI tillegg til former med jevne grønne blader, er det varianter av aspidistra, som på bildet, med flekkete gulgrønne løvverk.

Aspidistra guanjou (A. Guangxiensis)

Aspidistra guanjou (A. Guangxiensis)Aspidistra vist på bildet har ganske tynn, bare 5 mm i diameter, skjellende jordstengler og enkle ovale eller elliptiske blader. En 20 cm lang bladplate holdes på et langt bladblad som vokser opp til 40 cm i lengde. Selve bladet er ikke så stort som hos andre arter. Men på en bred tallerken er gulaktige, kaotisk spredte flekker godt synlige, ofte funnet på plantene til denne innfødte i Kina..

Aspidistra guanjou blomstrerI mai, på bakken nær aspidistra, som på bildet, kan du se enkle, sjelden sammenkoblede blomster opp til 5 centimeter i diameter. Kanneformede lilla-fiolette koroller er festet på petioles ca 4-5 cm lange, mens du på alle åtte kronbladene kan se langstrakte utvekster, lik de på storblomstrede aspidistra.

Innendørs plante aspidistra – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară