15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner i hjemmetjenesten for forskjellige typer alocasia

Alocasia Amazon En moderne menneskelig bolig er ofte en steinkasse fylt med møbler og apparater. Damper av fenoler fra møbler slippes ut i et lukket rom. Phonit -teknologi, som produserer og avgir skadelige ioner, røyker en person, skyter byens skitne luft inn i leiligheten. Planter som står på hyller og vinduskarmer absorberer dette smusset, og frigjør i stedet oksygen, dets ioner, fytoncider. Store prøver, som inkluderer alocasia, er effektive og nyttige. Derfor starter kjennere av mikroklimaet og skjønnheten alocasia, og omsorg for det hjemme er ikke vanskelig..

Hvorfor Alocasia ble et husholdningsanlegg

Alokazia Sander, som alltid, er utrolig vakker og staselig Har blomsteroppdrettere noen gang lurt på hvorfor, fra gammel tid, av krok eller av skurk, tok reisende og botanikere med seg utenlandske planter fra fjerne land? Hvorfor forsvant ikke de fleste av dem, men multiplisert med hybridformer? Noen reisende risikerte livet for å få et nytt eksemplar for deres botaniske hage. Senere viste det seg at i tillegg til skjønnhet, er planter uvurderlige for sine medisinske egenskaper. Det viser seg at de ikke bare absorberer de fiendtlige stoffene rundt oss, men bearbeider dem til giftstoffer som helbreder i små mengder.

Alocasia storrotVåre forfedre hadde ikke så mye kunnskap som de gjør nå, men intuitivt valgte de og brakte nyttige medisinske planter, som ble hjemmelaget. Derfor er den innendørs blomsteralokasien i leiligheten en fare for barn og dyr, og omsorg for den bør utføres med vernehansker. Men folk elsker ham og ga sine kjærlige navn – shamrock, værmann. I folkemedisinen i østlige land, blant aboriginene i tropene, brukes denne planten til å behandle slike alvorlige sykdommer som tuberkulose, kreft, sår av ulik opprinnelse. Se bilde av oleander!

Bilde av alocasia og hjemmepleie

Enhver plante brakt på avstand krever visse betingelser for livet. I århundrer har det raske utvalget av natur tilpasset planter til en region med spesielle egenskaper. Derfor må gjestene skape spesielle levekår. Og den blomstrer til og med når det er vår i hjemlandet, og vi har vinter. Det er viktig for produsenten å finne slike pleiebetingelser for å sikre plantens helse hjemme hos mennesker med andre krav til komfort. Omsorgen for alocasia på bildet vil ta lang tid før en moden syv år gammel plante blomstrer.

Alocasia copperleaf har fått en ny knollEn uerfaren planteelsker, som kjøper alocasia, kan møte en rekke problemer forårsaket av feil omsorg:

 1. Veldig langsom vekst av nye blader.
 2. Planten er sløv, bladene visner, vanning gjenoppretter ikke tugor.
 3. Bladene visner ikke bare, men blir gule og tørre, de nedre faller av.
 4. Det mørkegrønne bladet blir blekt, de spraglede bladene mister sin dekorative effekt.
 5. Mørke flekker vises på bladene eller petiole begynner å råtne.

Alle disse tegnene er et resultat av feil anleggsvedlikehold. Derfor er det nødvendig å overholde de grunnleggende kravene til landbruksteknologi..

Alocasia KolidoraI utgangspunktet bør innendørs blomst alocasia være utstyrt med et permanent sted. Det bør ikke berøres av solens stråler og trekk når du lufter leiligheten. Samtidig trenger planten mye lys, noen ganger kan du lage kunstig tilleggsbelysning med en spesiell lampe..

Om sommeren er det nødvendig å opprettholde jordfuktighetenIkke plasser planten i et fuktig, kaldt hjørne. For velstand praktiserer de bruk av bunnoppvarming av jorda i en gryte. Hvis røttene er varme, leverer de raskt mat til luftdelen og planten trives. Sen rødme og rotrot vil ikke utvikle seg i varm jord.

Den tropiske planten alocasia elsker å bli holdt ved en temperatur på 21-27 0 om sommeren og minst 18 om vinteren. I dette tilfellet bør vinterinnholdet være med ekstra belysning, slik at dagen er minst 10 timer.

Alocasia variertEn innbygger i tropene elsker den høye luftfuktigheten i luften rundt. Det er behagelig for henne å ha 80% fuktighet i rommet. Denne fuktigheten er ikke egnet for mennesker. Derfor oppnås et kompromiss når du holder anlegget på kjøkkenet eller badet og ved siden av akvariet. Du kan plassere alocasia -gryten på en pall fylt med mose og ekspandert leire, som fordamper fuktighet rundt planten. En luftfukter vil gjøre. Imidlertid er ytterligere sprøyting med en fin spray og tørking av bladene med en fuktig svamp også nødvendig..

Alocasia pollyFuktig jord i en gryte med alocasia er et must for sommerholdning. Vanning utføres annenhver dag med sedimentert mykt vann, væsken som har strømmet ut gjennom dreneringshullet fjernes. Ved vanning med bunnmetoden tømmes det gjenværende vannet etter 30 minutter. Vintervannet reduseres til matjorden tørker. Røttene skal være i et fuktig, luftig underlag. Derfor utføres transplantasjon av alocasia når substratet komprimeres når røttene blir trange i beholderen. Først transplanteres planten årlig, senere hvert tredje år, og velger en stor, men trang beholder for gjengrodde røtter.

Vi minner deg om at alle deler av planten er giftige og skiller ut en brennende saft. Arbeid som involverer kontakt med skiver bør derfor bare utføres med hansker, mens du skal beskytte øynene og slimhinnene. Vask hender og verktøy etter arbeid med såpe og børste..

Alocasia PortodoraAlocasia jord elsker lav surhet, bedre enn spesialpreparat. Kravene til jordens sammensetning tillater bruk av forskjellige komponenter, i henhold til betingelsene:

 • jordens surhet 5,5-6,5;
 • godt fuktighetsinnhold;
 • høy luftmetning;
 • tilstedeværelsen av mineralkomponenter i forskjellige sammensetninger.

Tilsetning av porøst trekull danner aktive sentre for mineralsalter, ernæring for rotsystemet.

Alocasia i det indre av et offentlig romVed transplantasjon av alocasia brukes en dyp beholder, siden plantens røtter ikke er overfladiske, dype. Beholderen for alocasia bør imidlertid ikke være bred, for å unngå dannelse av jordforsuringssoner. Rotsystemet skal fylle potten. Velg høye og koniske kar for stabilitet. Men det kan være beholdere med vertikale vegger, hvis det ikke er fare for å velte under et skift i tyngdepunktet, skrå, tunge blader av alocasia. Avhengig av sorten, med god omsorg, kan alocasia hjemme nå en høyde på to meter.

Tips fra erfarne alocasia -dyrkere

Karantenen den ervervede planten og transplantasjonenHvis anlegget ble kjøpt i en spesialbutikk, et drivhus, er det nødvendig å sørge for at det blir satt i karantene i to uker. Når sykdommer eller skadedyr er funnet, er det lettere å kurere en plante enn å infisere hele hagen. Kontroll bør utføres for å oppdage:

 • skår:
 • bladlus;
 • edderkoppmidd;
 • sykdommer, sen rødme og mugg.

Transplanter en sunn plante i en ny jord, helt fjerne den fra drivhusunderlaget, samtidig som røttene bevares så mye som mulig.

Når du forbereder plantejorden, tilsett vermikulitt og perlit i en mengde som tilsvarer en fjerdedel av underlaget. De regulerer fuktigheten i gryten og fyller sammensetningen med de nødvendige næringssalter. I stedet for vermikulitt kan du bruke spon av dyrehorn. Handlingen er den samme.

Hvis bladene har falt av, kan alocasia rot transplanteres for å gjenoppretteHvis en plante har kastet bladene, betyr det ikke at den har dødd. Rotsystemet kan være sunt og alocasia vil vokse tilbake. For å gjøre dette må du fjerne beholderen med røtter på et mørkt sted med en temperatur på ca 17 0, veldig sjelden fukte og utsettes for lys etter 2 måneder. De første skuddene skal vises innen en måned. Noen ganger sover sta mennesker opptil seks måneder.

Utvikling av en ung plante etter transplantasjonEtter blomstring mister planten uunngåelig sin dekorative effekt. Dette er en normal fysiologisk prosess, du bør fortsette å ta vare på innendørsblomsten med alocasia, og hans skjønnhet kommer tilbake.

Bruken av bunnvarme av en jordklump er effektiv både under planteformering og i vekstsesongen. Når du følger omsorgsreglene, kan du ikke ta vare på helsen til kjæledyrene. En sterk blomst vil overvinne eksterne motganger av seg selv.

Funksjoner av alocasia polly – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară