15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kort beskrivelse og bilder av populære aspargesorter for hjemmedyrking

Dekorative løvrike aspargesorter Asparges eller asparges er en stor slekt i familien med samme navn, Asparagaceae. Ved den siste tellingen har botanikere oppdaget og beskrevet omtrent tre hundre arter av planter av denne slekten, og blant dem er det spiselige, medisinske og prydsorter. De fleste aspargesartene er flerårige planter som ligner busker og halvbusker, lianer og rikelig avling.

Under navnet “asparges” er vanlige eller farmasøytiske asparges, som dyrkes som en tidlig modning av grønnsaksavlinger, kjent i verden. Men et mye større antall varianter ble dyrket på grunn av det ekstraordinære åpent løvverk. I dag brukes dekorative løvrike aspargesarter i landskapsarbeid interiør og hager rundt planeten..

Hjemme har asparges vist seg å være krevende planter når det gjelder omsorg og levekår, villig vokser og blomstrer i leiligheter. Det er flere mest populære innendørstyper.

Asparges asparges (A. asparges)

Asparges asparges (A. asparges) Asparges -asparges ble først beskrevet og klassifisert av K. Linnaeus i 1753, men kulturen begynte å tilhøre aspargeslekten først i 1909. Denne urbefolkningen i Sør- og Øst -Afrika ligner faktisk ikke sine mer kjente slektninger..

De yndefulle aspargesene er en urteaktig vintreet med stammer opp til tre meter lange. Phyloclades, noen ganger kalt blader, men faktisk er stilkene til en plante, spisse lansettformede, glatte, skinnende. Bredden på et slikt “ark” er 2 cm, lengden er dobbelt så stor.

Blomstring av asparges aspargesPå ville prøver vises blomster, som på bildet av asparges, fra juli til september. De er små med en merkbar aroma. Etter pollinering, i stedet, blir først grønne og deretter røde karminbær bundet.

Denne typen asparges kan ikke kalles vinterhard. Men som et prydplante er det populært..

Asparges asparges fruktBlant blomsteroppdrettere kan du høre et annet navn på planten – asparges medioloides, og i kulturens hjemland, så vel som i Australia og New Zealand, som har blitt sitt andre hjemland, kalles vintreet bryllup eller slør. Årsaken er at den gjengrodde planten skaper et vakkert åpent kalesje, som minner om et brudeslør..

Til tross for sin popularitet i Australia, er denne krypende aspargesarten offisielt anerkjent som en alvorlig jordbruksfare..

Asparges tettblomstret (A. densiflorus)

Asparges tettblomstret (A. densiflorus)En ekstremt vanlig og elsket aspargesart, som er en flerårig, eviggrønn plante, som, avhengig av variasjon og variasjon, kan tjene som bunndekke eller pottekultur. Planter tåler lett lysende sol, og som det tilhører folk fra Sør -Afrika, har de små torner.

Asparges densiflorus vokser i kystområder og i provinsen KwaZulu-Natal i Sør-Afrika. Planten er motstandsdyktig mot tørke, krever ikke jordens sammensetning, men vokser og blomstrer lettere i fuktig jord rik på organisk materiale.

Plantetypen varierer sterkt avhengig av kultivar og underart. I de fleste planter når stilkene en meter i lengde og kan enten være oppreist eller hengende, som den tettblomstrede Sprenger-aspargesen. Det er den mest populære av densiflorus -artene..

Blomstene til de tettblomstrede aspargesene er små, oftere hvite eller blekrosa. Det er en av de mest velduftende aspargesartene, og den søte aromaen fra planten bæres vidt og bredt. Blomstringen er uregelmessig og varer omtrent to uker og forekommer på den sørafrikanske sommeren.

Spektakulære lyse røde aspargesbærI stedet for blomster etter pollinering dukker det opp spektakulære lyse røde bær, som på bildet av asparges, som inneholder ett svart frø i moden form.

Sprenger's AspargesAsparges tettblomstret Sprenger i naturen, og når den vokser i hagen, er den en bunndekke. I en grytekultur holder unge skudd først en vertikal form, og når de når en lengde på omtrent en meter, henger de ned. Planten vokser godt i solen, når den kommer inn i skyggen, stenglene strekker seg ut, og greenene blir hvitere enn sparsomme.

Phylloclades av denne aspargesarten overstiger ikke 2–2,5 cm i lengde, og bredden er bare 1-2 mm. Stilkene er gruppert. På våren vises hvite eller rosa blomster på asparges. Etter det er bær som modnes opp til 5 mm i diameter oransje eller skarlagede og inneholder svarte frø. Rotsystemet er veldig forgrenet og består av tynne røtter og løkknoller som planten kan formeres med..

Asparges arter densiflorus, kultivar MeyersiiDenne avbildede aspargesen ser best ut når den vokser i skygge eller delvis skygge. Asparges densiflorus av Meyersii -sorten er kjent under forskjellige navn, men oftest omtales planten som revehale -bregne, aspargesbregne eller Meyers -asparges..

Høyden på denne representanten for asparges når 60 cm, mens busken består av lange, myke stammer som kommer fra et felles senter. Busken forblir kompakt i lang tid og er veldig dekorativ og verdsatt av blomsterhandlere. Tett pubertære skudd er dekket med tynne, myke nåler av en lysegrønn nyanse, noe som gir stammen utseendet til en katt- eller revhale. Blomstene er små, hvite. Frukt – avrundede lyse røde bær.

I naturen kan Meyers asparges finnes i Sør -Afrika og Mosambik.

Asparges densiflorus arter CwebeAsparges densiflorus sort Cwebe er en nær slektning til de beskrevne plantene, men i motsetning til den tettblomstrede Sprenger-aspargesen beholder den sin vertikale form bedre, og de unge skuddene har en unik, lilla eller brunaktig fargetone..

Dette er den eneste sorten som solen er kontraindisert for, og planten avslører sin dekorative effekt bedre i lys skygge..

Asparges halvmåne (A. Falcatus)

Asparges halvmåne (A. Falcatus)Native til Mosambik og Sør -Afrika, det er en av de største aspargesartene på planeten. Hjemme, i Sør -Afrika, er planting av halvmåne asparges designet for å beskytte grensene til tomter. Og denne plantens rolle er ikke overraskende, fordi denne typen asparges danner lange forgrenede skudd opp til 7 meter høye. Når du støtter, fletter unge, fremdeles gresskledde skudd den sammen og blir til slutt en solid hekk kronet med torner.

Bladene på sigdens asparges, som på bildet, er mørkegrønne, tynne, buede. Planten blomstrer, danner racemose blomsterstander, og kombinerer 5-7 velduftende hvite blomster. Modning av bær tiltrekker seg mange fugler som jakter på svarte frø gjemt under et rødt skall.

Bladene på sigdens asparges er mørkegrønne, tynne, buedeDenne typen asparges har høy vekst og kan dyrkes både i skyggen og i den svake solen. Planten er god for vanning, reproduserer både med frø og ved å dele en voksen busk.

Asparges racemose (A. racemosus)

Asparges racemose (A. racemosus)Asparges racemose eller racemosus er innfødt i Nepal, India og Sri Lanka. Her er planten kjent som satavar eller shatavari..

Planten når en til to meters høyde og foretrekker under naturlige forhold å rote i jord med mye stein, grus og store inneslutninger. I botanikken ble aspargesarten beskrevet i 1799 og har ikke mistet sin popularitet siden den gang, og finner til og med nye beundrere ikke bare som en prydplante, men også som en grønn helbreder..

Hvite aspargesblomster samles i en børste og har en lys aromaAspargescyster anbefales i Ayurveda -tekster som et middel for å forebygge og behandle magesår og dyspepsi. Moderne forskning har avslørt at aspargesene på bildet har evnen til å fjerne giftstoffer og opprettholde immunitet, noe som fullt ut rettferdiggjør det populære navnet “shatawari” eller “healer av hundre sykdommer”.

Buskens utseende er veldig dekorativt. Denne planten er opptil to meter høy med klatring eller hengende skudd med subulate cladodia samlet i bunter. Asparges fikk sitt offisielle navn på grunn av de rosa eller hvite blomstene samlet i en børste med en lys aroma..

Asparges pinnate (A. Setaceus)

Asparges pinnate (A. Setaceus)Aspargesfinne er hjemmehørende i Sør -Afrika, men planten viste seg å være så upretensiøs at den lett akklimatiserte seg i andre deler av verden. Navnet på denne asparges kommer fra det latinske Saeta, som betyr “hår” eller “børster”. Derfor kalles arten noen ganger for de fineste aspargesene eller børstet. En annen versjon av navnet, A. plumosus eller pinnate, hentet av planten tilbake i 1875, regnes som foreldet.

Planten er en klatrebusk med bare, forgrenede stammer som stammer fra et felles vekstsenter. Områdene på stammen, kalt blader, er faktisk de tynneste av alle variantene som er undersøkt. Bunten inneholder 3–12 phylloclades, opptil 15 mm lange og opptil 0,5 mm i diameter.

Blomstrende cirrus -aspargesBlomstringen av asparges vist på bildet består av utseendet på mange små hvite blomster. Fruktene, i motsetning til andre beskrevne aspargesorter, er ikke røde, men blå-svarte, som inneholder fra 1 til 3 frø.

Asparges video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară