15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En interessant historie om den unike planten i de fuktige tropene alocasia

Alocasia i naturen Innendørs planteelskere som er interessert i alocasia, kan stå overfor et uventet problem. Faktum er at det vil være veldig vanskelig å velge et passende eksemplar, fordi alocasia ikke er en plante, men en stor slekt, som forener nesten åtti uavhengige arter.

Funksjoner og egenskaper ved alocasia

Alokazia på en personlig tomt Til tross for at utseendet og størrelsen på alocasia av forskjellige arter kan variere betydelig, har alle plantene fellestrekk. Disse egenskapene til alocasia inkluderer strukturen av planter som består av et kort knollestam, en saftig stamme og tilstedeværelsen av store dekorative blader festet til stammen med lange petioles.

Det er løvet, takket være det alocasia sammenlignes med afrikanske masker, spydspisser, takkete sverd, elefantører og til og med dragehud, som er av primær interesse for innendørs planteelskere..

Hvordan blomstrer alocasia?

Blomstrende alocasiaHvis imidlertid en ekspert på planter fra aroid -familien blir spurt om hvordan alocasia blomstrer, viser det seg at blomsterstanden i de fleste arter er helt ubeskrivelig.

I den varme årstiden, når alocasia begynner en periode med aktiv vekst, dukker det opp blader fra bladaksene, som først er lette å forveksle med et nytt blad. Men bare peduncle begynner å utfolde seg og forlenge, det blir klart at det på slutten er en blomsterstand i form av et øre, pakket inn i en tett perianth.

Både hann- og hunnblomster er plassert på det ene øret. Avhengig av art og variasjon, varierer både blomsterstand og sengetepper i farge og størrelse.

Oftest danner alocasia -planter hvite eller gulaktige kolber, og perianthene er farget i forskjellige nyanser av grønt. Blomster av alocasia lukter nesten ikke, med unntak av alocasia Odora eller luktende, hvis aroma ligner duften av en lilje.

De generelle egenskapene til alocasia av forskjellige typer inkluderer både utseendet og strukturen til fruktene. De oransje eller røde bærene er veldig små, og selv de største prøvene overstiger ikke 1 centimeter i diameter. Under et tynt skall, i en saftig masse, er det flere lette, avrundede frø..

Alocasia fruktDet er bare slik at slike frø ikke alltid er egnet for reproduksjon av alocasia -planter..

Faktum er at alocasia -planter dyrket på vinduskarmer og i drivhus ofte er komplekse eller interspesifikke hybrider, og frøene deres er helt sterile eller beholder ikke egenskapene til moderplanten. Derfor, når man avler mennesker fra de fjerne tropene, er det lettere å bruke vegetative metoder, for eksempel rotlag, deler av stammen og datterknoller.

Alocasia -knollerTuberous jordstengler av denne fantastiske planten finnes ikke bare i blomsterbutikker, men også på supermarkedhyllene i Sør -Kina, Japan, Singapore og andre land der alocasia vokser..

Alocasia knoller – gourmetdelikatesse

Bakevarer fra Alocasia tubermelSelv om alle deler av alocasia -planter inneholder kalsiumoksalat, som er giftig for mennesker, er knollene og tykke stengler av visse arter mye brukt til mat. Slike varianter inkluderer storrot eller indisk alocasia, som er utbredt i den subtropiske og tropiske sonen i Asia, spesielt i India, Filippinene og Vietnam.

Hvis knollen av knollen eller greenene til alocasia -planten kommer på slimhinnene og huden til en person i sin rå form, er det en sterk brennende følelse, smerte. Pusten blir vanskelig, smerter og spasmer gjør det vanskelig å svelge.

Men selv slike risikoer hindrer ikke lokalbefolkningen i å tilberede næringsrike retter fra røttene til en gigantisk taro, som store typer alocasia kalles. Alocasia-knoller, noen ganger veier 400-600 gram, er rike på sukker, stivelsesholdige stoffer og vitaminer. Det er en god kilde til karbohydrater, fiber og mineraler. Du kan bare smake på den søte, nøtteaktige smaken av taro etter langvarig varmebehandling.

I dag er alocasia -knoller et verdifullt diettprodukt som mel er laget av, og legger det til tradisjonelle bakevarer, bakverk, drikkevarer og til og med iskrem..

Braised alocasia knollerI hjemlandet Alokazia kan du prøve stuede og stekte knoller, hvorfra supper og desserter lages.

Alocasia potetgullDu kan lage eksotiske chips hjemme. For å gjøre dette, skrelles knoller i tynne skiver drysset med vegetabilsk olje, litt saltet og sendt til ovnen i 20 minutter. Ved 180-200 ° C baker skivene godt og blir sprø.

Når du behandler og rengjør alocasia-knollene, må du ikke glemme mulig skade på huden, derfor blir hendene forhåndsmurt med vegetabilsk olje eller arbeid med hansker.

Alocasia plantasjeKnollenes popularitet blant gourmeter har ført til det faktum at i deres hjemland dyrkes alocasia -planter som en jordbruksavling..

Alocasia hybridplanter for den lidenskapelige blomsterhandleren

Interspesifikk hybrid av alocasiaAlocasia er ikke bare en kilde til verdifulle matråvarer, men også populære innendørs planter. Og her spilles en viktig rolle av aktivt utført avlsarbeid, som lar blomsteroppdrettere dyrke varianter og hybrider uten sidestykke i naturen..

Denne suksessen bevises av et så interessant faktum om alocasia som tildeling av en spesialpris fra Royal Horticultural Society of Great Britain til skaperne av den berømte alocasia Amazonica, som er en interspesifikk hybrid.

I løpet av tiårene som har gått siden midten av forrige århundre har oppdrettere gjort betydelige fremskritt, og alocasia -planter har dukket opp til blomsteroppdretters disposisjon, og kombinerer tegn på tilsynelatende forskjellige varianter og arter.

Alocasia cupredoraUtelukkende takket være forskernes innsats, oppnådde blomsteroppdrettere en hybridart Alocasia cupredora, avledet fra å krysse plantene til alocasia odora og Alocasia cuprea. Hybriden, kalt “Mørk lilla skjold” eller “Maroon skjold”, beholdt fargen på løvet som ligger i kobber alocasia, men størrelsen og strukturen til planten ligner mer på arten odora.

Planter av alocasia portora er godt kjent for dyrkere under det kommersielle navnet portodora. Hybride arter hentet fra kryssing av Alocasia odora og Alocasia portei.

Planter av alocasia portoraI tillegg til oppsiktsvekkende vakre grønne planter, klarte oppdrettere å dyrke prøver med rødbrune årer og bladstilker.

Giant Zebra AlocasiaTilstrekkelig grasiøse Alocasia -planter av sorten “Giant Zebra” er hentet fra foreldreparet Alocasia macrorrhizos og Alocasia zebrine. På samme tid, for kryssing, tok oppdretterne den største av de eksisterende variantene av indisk alocasia. Dette er alocasia Borneo Giant, hvis blader overstiger 120 cm i lengde..

I Borneo, hvor alocasia av denne gigantiske variasjonen vokser, er planter en turistattraksjon og samler mange turister rundt seg..

Fra foreldreparet fikk den nye planten av alocasia -sorten “Giant Zebra” spraglede petioles med et litt uskarpt mørkt mønster og spisse blader, som de av alocasia zebrin. Generelt er sorten ganske stor og ser bra ut i romslige rom og drivhus..

Miniatyr alocasiaSelv om ganske store arter og varianter ble beskrevet ovenfor, er det stor interesse for miniatyr alocasia, egnet for dyrking hjemme, fra blomsteroppdrettere..

Det unike med alocasia microdora -planter er at det er den minste prøven i verden. En Guinness World Record-verdig hybrid kan ennå ikke bli funnet i blomsterbutikker, men forskere håper arten snart vil stabilisere seg og bli kommersiell..

Alocasia sanderidoraAlocasia sanderidora er en krysning mellom plantene av alocasia Sanderiana “Nobilis” og alocasia duft. Etterkommere av kjente arter har beholdt det pilformede bladverket, men fargen har blitt mykere. Stenbladene har fått en brunaktig fargetone, og størrelsen, i sammenligning med lukten av lukt, har merkbart redusert.

Alocasia MarokkoMarocco alocasia, vist på bildet, har allerede blitt tilgjengelig for blomsteroppdrettere og tar verdige steder i hjemmekolleksjoner. Denne alocasia vokser best i varm, fuktig luft. Kulturen krever en liten sovende vinterperiode, når planten nesten ikke blir vannet og blir mørkere. Om sommeren kan du ikke klare deg uten hyppig vanning, lys og ernæring..

Alocasia fiolett kappeSpektakulære planter av alocasia princeps cultivar “Purple Cloak” eller “Violet Cloak” kjennetegnes av mørke trekantede blader med en lilla rygg og en litt bølget kant.

Plantehøyden er 50–80 cm. Derfor, i rommet der alocasia av denne arten vokser, leter planten etter et opplyst, men beskyttet mot varme stråler, et verdig sted.

Alocasia -planten, oppkalt etter den berømte kulturentusiasten og skaperen av mange hybridarter, Brian Uliams, er en krysning mellom Alocasia macrorrhiza og Alocasia Amazonica. Hybrid alocasia Williams Hybrid er ganske kaldt motstandsdyktig, hardfør og sterk. Hun vil finne et sted både i romslige rom og i et vinterhus i drivhuset..

Williams Hybrid alocasiaBlad i form av en afrikansk maske er mørkegrønne i fargen, bølgete kanter og lyse, fremtredende årer. Baksiden av den nye hybrid beholder en syrinfarge, men planten er større enn den for alocasia amazonica.

Dette er alocasia infernalis sort Det er alocasia infernalis av sorten “Kapit”, anerkjent som den mørkeste i sitt slag blant innendørs planter. Plantens løvverk er skjoldbruskkjertel og metallisk glans ligner arten cuprea og clypeolata, men skiller seg ut i en tykk lilla-svart nyanse som vedvarer i deler av petioles..

Mange små alocasia -arter, som denne Kapit -planten, foretrekker en løs strukturert jord som perlitt eller hakket bark kan tilsettes til.

Alocasia Maharani VariegataAlokazia Maharani Variegata er perlen i enhver samling av tropiske planter! ikke bare er løvet til denne arten veldig tykt, strukturert og har en uvanlig læraktig tekstur, oppdretterne klarte å fikse en mutasjon som førte til lyse flekker på alocasia -planter.

Bladene på denne alocasia -planten minner mest om rokker, og derfor fikk sorten navnet “Stingray”. En naturlig mutasjon som dukket opp i naturen ble lagt merke til og fikset av oppdrettere. Som et resultat fikk oppdretterne et unikt utvalg med grønne tailed blader, effektivt samlet langs den sentrale venen..

Alocasia Uansett hvor alocasia vokser, i naturen eller i en byleilighet, trenger disse plantene mye fuktighet, varme og svak, men langsiktig belysning. Hjemme setter alocasia -planter seg ofte langs bredden av reservoarer, i fuktige lavland og på krittskråninger, der vannet renner ned etter regn..

På samme tid, ikke glem at stagnasjon av fuktighet er skadelig for røttene, og bare ved å observere balanse og kompetent ta vare på en tropisk innbygger, kan du beundre helsen og skjønnheten til alocasia -planten i lang tid.

Video om tropisk skjønnhet alocasia

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară