15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer forskjellige former for reproduksjon av alocasia

En av de vakreste innendørsblomstene Alokazia er et kjærkomment kjøp for den innendørs hagearbeideren. Noen av dem tror at flere forskjellige varianter vil dekorere rommet, fylle luften med helse. Omsorg for en slik blomsterhage vil ikke være vanskelig – du trenger de samme forholdene for alle planter. Reproduksjon av alocasia hjemme vil være det første trinnet i gjennomføringen av planen.

Reproduseringsmetoder for alocasia

Plantestruktur Hvis det er en voksen plante i huset, er det allerede materiale for forplantning. Alocasia multipliserer på forskjellige måter:

 • rotbarn;
 • separasjon av røtter under transplantasjon;
 • stilkekaks;
 • reproduksjon ved roting av bladet;
 • frø måte.

Alle former for formering er basert på å oppnå gunstige betingelser for opprettelsen av et sunt rotsystem med hvilken som helst formeringsmetode. De grønne delene av planten slår rot i underlaget; i dette tilfellet fungerer ikke vann som en mellomledd. Det er imidlertid spesielle krav til underlaget..

Generelle regler for alocasia -transplantasjon

Transplantasjon og reproduksjon av alocasiaFor at prosessene skal gå fortere, er blomsterhandlerens oppgave å organisere konstant oppvarming av jorda, der prosessen med å lage de første røttene finner sted. I dette tilfellet bør selve kullet inneholde torv, perlit, sphagnumose og sand. Det vil si at forankringsstedet skal være fuktig, varmt og pustende. Systematisk ventilasjon er imidlertid nødvendig..

Et ungt blad med alocasia vil dukke opp like etter transplantasjonenEn annen vanlig handling for alle former for reproduksjon unntatt frø. Alle seksjoner må tørkes og drysses med et desinfeksjonsmiddel. Det kan bli:

 • fint knust trekull eller knust svart tablett med aktivt kull;
 • kanelpulver;
 • treaske.

Behandling med roterende stimulanter brukes også..

For reproduksjon av alocasia velges vanligvis våren når intensiv biologisk aktivitet begynner i naturen. Men rooting kan utføres når som helst på året, bortsett fra vinteren. Om vinteren, en høy andel utfall.

Alt arbeid knyttet til berøring av de saftige delene av anlegget bør utføres med gummihansker. Fjern barn og dyr fra lokalene under arbeidet.

Kravet til jordens sammensetning for planter som allerede har gitt de første røttene og er plantet lenge. For alocasia er landet valgt løst og lav surhet. En slik sammensetning kan kjøpes i en spesialbutikk eller tilberedes av deg selv. Blomsterhandlere bruker forskjellige jordarter basert på torv og løvjord..

Alocasia -varianter hjemmeDet viktigste er at jorda må være fuktabsorberende, lett og pustende. Et litt surt miljø sikrer oppløsningen av den nødvendige mengden mineralsalter fra jorda. Derfor er det viktig å overholde alle krav. Et eksempel på en slik jord kan være:

 • humus eller vermikompost – 2 deler;
 • arkjord – 2 deler;
 • torvland – 2 deler;
 • torv og sand – 1 del hver;
 • hakket sphagnummos – 2 deler;
 • knust kull, vermikulitt, murstein totalt – 1 del.

Kjøpt jord må suppleres med de siste komponentene. Desinfeksjon av sammensetningen på noen måte er av stor betydning. Dampende jord brukes ofte til alocasia. For å plante planter på et permanent sted, må potten være høy, den ideelle formen er en bøtte. Den er stabil og høy på samme tid. Utvidet leire er tradisjonelt valgt for drenering, men du kan bruke småstein eller ødelagte keramiske retter.

Reproduksjon av alocasia -knoller

Utvalg av knoller for reproduksjonVed transplantasjon av en voksen plante kan neoplasmer ses i røttene. Dette er knuter – babyer som kan gi en ny plante om en måned eller to. Derfor må de skilles nøye fra røttene og plasseres i et spesielt underlag for spiring..

Den første retten for en ung plante er en liten kopp av plastDen første potten for en frøplante som har gitt røtter, kan være et vanlig glass med engangsfat med dreneringshull. En rotet knute vil kaste ut sitt første blad og brette det ut omtrent 2 måneder etter plantingen..

Alocasia calidor tuberAlocasia calidora forplantes bare av knoller, med blader av denne vakre planten på en lang fortykket rot, som tårner seg over potten, formerer seg ikke.

Formering av blader av alocasia

En ung plante kaster ut et nytt bladFor reproduksjon, ta det nedre bladbladet sammen med stiklingene. Bladet oppbevares i flere timer, noe som gir det muligheten til å redusere slepebåten. Etter det blir petiole trimmet, behandlet med en roterende stimulator og festet i et spesielt forankringssubstrat..

Reproduksjon av alocasia av bladplaterEt fuktig varmt mikroklima opprettholdes konstant, luftes, og om en måned vil unge røtter komme ut. Etter det plantes bladet i en tilberedt tallerken med næringsrik jord, men de fortsetter å ta vare på det under drivhusforhold til pilen til det neste bladet dukker opp fra bakken, noe som betyr at planten har slått rot og har begynt å vokse. Under reproduksjon av alocasia blad, må du behandle det som en baby, unngå kjøling, trekk, uttørking eller overdreven fuktighet.Såing av barna i alocasia

En plante som er kjøpt fra en butikk, må transplanteres så snart karantene er over. Alocasia, vokst i henhold til nederlandsk teknologi, lever av hormoner, som raskt går tom og busken begynner å sulte. For å forhindre at dette skjer, må planten endre jorda, samtidig som det plantes flere rotrosetter og knuter som har oppstått. Dette er materiale for senere reproduksjon. Selv en blomst som har mistet bladene, kan gjenopplives ved å transplantere rhizomet til et nytt underlag..

Reproduksjon av frø av alocasia

For reproduksjon av alocasia brukes friske frø fra frukten etter blomstring.Hjemme blomstrer ikke alocasia ofte, og frø er svært sjeldne. De dannes på kolben i form av røde eller gule bær. Frøspiring opprettholdes så lenge de er i et fuktig skall. Derfor er det nødvendig å forplante alocasia med friske frø når de fortsatt er våte. For frø, forbered en lys og sur jord basert på torv, humus og sand. Frøene er dekket overfladisk, men det iverksettes tiltak for å holde laget fuktig og dekke beholderen med glass eller folie. Frøplanter sprøytes, dykkes to ganger og transplanteres senere til et permanent sted. Alocasia av varierte varianter formeres hovedsakelig av frø. Andre avlsmetoder garanterer ikke bladens skjønnhet..

Stammekaks er forankret i et spesielt underlag, akkurat som blader.

Riktig omsorg for alocasia – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară