15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nyttige egenskaper til asparges og bruk i tradisjonell medisin

Asparges har medisinske egenskaper Representanter for aspargeslekten er ikke bare dekorative grønne arter og grønnsaksavlinger, men også virkelig medisinske planter med et rikt sett med nyttige egenskaper og kvaliteter..

Den mest studerte offisielle medisinrepresentanten for slekten er apotekasparges eller vegetabilske asparges. Ved å undersøke den biokjemiske sammensetningen av aspargesplanten, oppdaget forskere tilbake på det nittende århundre den første aminosyren – asparagin, som er en del av proteiner, som fremmer bindingen av ammoniakk som er giftig for menneskekroppen og fjerner overflødig mengde væske.

I følge biologer og kjemikere er det mye mineralsalter, organiske syrer og vitaminer i plantens grønne del og røtter, blant annet B -vitaminer og askorbinsyre..

Men, i tillegg til denne arten i aspargesfamilien, er det omtrent tre hundre unike planter, ikke mindre interessante og nyttige. Hvordan bruker folkemedisinen de medisinske egenskapene til asparges, og om fordelene med planten blir bekreftet av legene på den tradisjonelle skolen?

De fordelaktige egenskapene til asparges

Vegetabilsk asparges Den biokjemiske sammensetningen av alle aspargesplanter ligner asparges, som anbefales som et lavt kaloriinnholdsprodukt, en kilde til vitaminer og mineralsalter, samt aminosyrer og flavonoider..

Spesielt er slike plantematerialer i stand til:

  • redusere hyppigheten av migreneanfall;
  • lindre betennelse i blæren og nyrene,
  • fjern overflødig væske;
  • fjerne stoffer og giftstoffer som er farlige for mennesker.

I tillegg hjelper aspargesen i asparges til å senke blodtrykket, har en gunstig effekt på tilstanden til hjertet og det vaskulære systemet..

I tradisjonell medisin brukes asparges for å forhindre dråpe, nyresykdom og vaskulær skade.I tradisjonell medisin brukes asparges, som medlem av aspargesfamilien, for å forhindre dråpe, nyresykdom og vaskulær skade på grunn av dannelse av kolesterolplakk..

Disse fordelaktige egenskapene til asparges skyldes innholdet i asparges og noen andre forbindelser. Imidlertid er de eksisterende planteartene ikke alle studert slik det skjedde med vegetabilsk asparges..

Asparges racemes: egenskaper og betydning i indisk medisin

Racemose aspargesDe fleste artene venter fortsatt på oppmerksomme forskere, men i hjemlandet til asparges racemose, i India og andre regioner i Indokina, har denne arten blitt brukt med hell i mange århundrer for å behandle ulike plager.

Indias tradisjonelle medisinske system, Ayurveda, anbefaler aspargesrotmidler for en rekke sykdommer og tilstander. Racemose -asparges, oppkalt etter den karakteristiske formen på blomsterstandene, kalles “shatavari” i sin opprinnelige region, som kan oversettes til “hundre leger” eller “en kur mot hundre sykdommer.”.

Medisiner tilberedes fra aspargesrøtterLangstrakte store knoller som danner grunnlaget for plantens rotsystem og bestemmer de fordelaktige egenskapene til asparges. Shatavari har en gunstig effekt på reproduksjonsfunksjonen til kvinner og menn.

Asparges hjelper mot kreftRepresentanter for den rette halvparten tar preparater fra tørkede aspargesrøtter:

  • forårsaker økt amming;
  • forbedrer menstruasjonssyklusen;
  • lindrer tyngde og smerte under menstruasjon;
  • vi har en vanndrivende effekt;
  • beroliger og toner forsiktig.

Ifølge studiene er de fordelaktige egenskapene til asparges virkelig i stand til en slik effekt, og knollene er rike på stoffer som stabiliserer en kvinnes hormonsystem..

Høsting av aspargesrøtterDette skyldes den akselererte omdannelsen av østradiol til østrol, samt det faktum at det homøopatiske middelet aktiverer syntesen av et så viktig hormon som progesteron. Som et resultat er å ta et tradisjonelt medisinmedisin som bruker de helbredende egenskapene til asparges, en utmerket forebygging av mange formidable svulstsykdommer i det kvinnelige kjønnsområdet..

Egenskapene til asparges kan øke produksjonen av morsmelk, samt takle nevroser og andre ubehagelige symptomer hos kvinner i fertil alder og som opplever overgangsalder.

Menn som tar medisiner fra rhizomene i aspargesplanten opplever en økning i potens, en reduksjon i alvorlighetsgraden av inflammatoriske prosesser i kjønnsorganene og urinorganene. Leger merker også en forbedring i sædkvaliteten.

I allmennpraksis bruker homøopater aspargesrotpulver hvis pasienten lider av magesår, gastritt med høy surhet, samt dysenteri og enterokolitt.

Behandling med dette verktøyet utføres også eksternt. De fordelaktige egenskapene til asparges manifesteres i eksem, akne, ledsaget av inflammatoriske og purulente prosesser, tørrhet og grovhet i huden.

Asparges er rik på mineraler og aminosyrerOg nyere studier har vist at mineraler og aminosyrer i aspargesplanten ikke bare kan beskytte leveren mot giftstoffer, men også lindre effekten av alkohol på kroppen, og eliminere noen av symptomene på bakrus..

Har asparges og naturlige antioksidantegenskaper som kan motstå eller suspendere aldring av vev og hele menneskekroppen.

Asparges: er planten giftig?

Asparges bær har en høy konsentrasjon av toksinAlle disse typer asparges, enten de vokser i hagen eller hjemme, blomstrer og danner deretter små, avrundede bær av oransje, rød eller blå-svart nyanse. De grønne delene av planten inneholder saponiner, som er giftige for mennesker. Men hvis det ikke er mange av disse forbindelsene i phylloclades, er konsentrasjonen av toksin i bær mye høyere og kan være farlig for kjæledyr, og spesielt for små barn som tar hensyn til lyse frukter.

Å spise slike bær som gjør asparges til en giftig plante, truer med oppkast, diaré, magesmerter.

Intensiteten av symptomene avhenger av alder, vekt og helse til personen som spiste den farlige frukten. I tillegg forårsaker kontakt med slimhinnen i bærjuice allergiske reaksjoner og irritasjon. Oftest forsvinner symptomene på en eller to dager, men for å unngå komplikasjoner er det nødvendig å ta førstehjelpstiltak i form av å drikke mye væske og ta enterosorbenter, og også kontakte lege..

Medisinske egenskaper til hagesparges – video

https://www.youtube.com/watch?v=pHWCvMtVdZU

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară