15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bilde som beskriver varianter av aspidistra for dyrking hjemme

Aspidistra hjemme En gang, ved begynnelsen av forrige århundre, var aspidistra veldig populær blant bybefolkningen i Storbritannia og USA. Med gassbelysning, som var i de fleste hus, overlevde bare de mest skygge-tolerante og upretensiøse artene. Og her hadde aspidistra ingen likhet!

Gryten med aspidistra, som på bildet, kunne ha blitt sendt til det mørkeste hjørnet, men planten mistet ikke sin dekorative effekt her heller, dens tøffe løvverk forble grønne og saftige.

I dag har belysning blitt mye mer sofistikert, og interessen for aspidistra opprettholdes ikke bare av plantens hardførhet. Det viste seg at på grunnlag av viltvoksende former kan du få en rekke planter med spraglet løvfarge. Og slike varianter av aspidistra, som på bildet nedenfor, nyter økt oppmerksomhet fra elskere av tropiske planter for hjem og hage. Vinduskarmen vil bli dekorert med delikate Saintpaulias, og på baksiden av rommet vil strenge aspidistras være dekorasjonen av interiøret..

Aspidistra Melkeveien

Aspidistra Melkeveien En av de mest kjente variantene av brokete aspidistra kalles Melkeveien. Plantens høyde er fra 40 til 60 cm. Hvis du ikke begrenser veksten av denne sorten, kan aspidistra, som på bildet, danne klumper opp til 45 cm i diameter.

Aspidistra blader er vertikalt langstrakte, læraktige, veldig tette. På bladplatene av sorten er kremhvite flekker perfekt synlige, som minner om en spredning av stjerner på nattehimmelen. Det var dette utseendet som fikk oppdretterne til å velge et navn på sorten. Aspidistra Melkeveien er en eviggrønn plante som er tørketolerant og tåler temperaturer under null. Som andre varianter, blomstrer aspidistra på bildet på slutten av vinteren eller våren, og danner små enkeltblomster på bakken.

Aspidistra Elatior Amanogawa

Aspidistra Elatior AmanogawaPå grunnlag av Melkeveien aspidistra ble det oppnådd en plante som ikke bare hadde små flekker på løvet, men også gulaktige striper av en kremaktig fargetone. Utvalget av aspidistra vist på bildet fikk navnet Amanogawa, som betyr “Melkeveien” på japansk..

De tette, 40 centimeter lange, lyse bladene vil dekorere ethvert hjørne av hagen eller hjemmet. Akkurat som andre spraglede aspidistra, bør denne planten ikke stå ute hvis temperaturen er under frysepunktet. Etter å ha blitt nøye transplantert i en passende beholder, finn et sted for ham blant andre innendørs kjæledyr.

Aspidistra elatior Fuji-No-Mine

Aspidistra elatior Fuji-No-MineDen bredbladede aspidistra vist på bildet representerer også et stort utvalg med stripete løvverk. På en mørk grønn bakgrunn av blanke bladplater opp til 40 cm lange, er lysegrønne striper som avviker fra basen godt synlige. Den øvre spissen av bladet er kronet med en lett liten hette, som minner om snø på Fuji -fjellet..

Aspidistra elatior Ginga Giant

Aspidistra elatior Ginga GiantNår du ser på den nye variasjonen aspidistra vist på bildet fra Robin Lennon, kan du tro at en uaktsom maler sprayet maling som falt på det lysegrønne bladverket. Planten er veldig kald-hardfør og tåler frost ned til –10 ° C utendørs..

I et rom borte fra direkte sollys ser broket løvverk enda mer attraktivt ut. God omsorg vil gi eieren uvanlige blomster.

Aspidistra bredbladet Okame

Elatior aspidister er kjent for sine lyse blader. Okame -sorten er en av de bemerkelsesverdige. Brede hvite striper kan dekke opptil halvparten av bladplaten, noe som gjør planten synlig selv i dyp skygge.

Aspidistra bredbladet OkameHøyden på en nesten hvit aspidistra når 70 cm, men et slikt eksemplar kan bare tas med inn i hagen en stund, siden kalde vind etterlater stygge brune brannskader på det spektakulære løvet. Men hjemme er det en mulighet til å observere utseendet på små, med små kronblad av lilla blomster av planten. Dette skjer tidlig på våren, fra februar til mars..

Hvis du hjelper blomstene med pollinering, modnes små tette frukter med et frø inni. Du kan prøve å dyrke en ny variant av aspidistra fra den..

Aspidistra elatior Asahi

Aspidistra -sorten, som har blitt en klassiker, som på bildet, gjør at du alltid kan beundre bladets nåde. Bladets lengde er 60–70 cm, bredden er 10–12 cm.

Aspidistra elatior AsahiOversatt fra japansk, er navnet på sorten oversatt som “morgensol”. Faktisk, som om de første lysstrålene på en grønn bladplate ser ut som hvite strøk som går til toppen. Metningen av den hvite fargen vil øke mot spissen, noe som gir aspidistra -gardinen et unikt utseende. Interessant nok beholder aspidistra på bildet bare den varierte fargen om vinteren, og hjemme manifesterer den seg bare når den er plantet i en stor beholder.

Aspidistra Elatior Snow Cap

Aspidistra Elatior Snow CapNoen ganger kalles variasjonen av aspidistra vist på bildet “forbedret Asahi”. Riktignok er plantene veldig like, men i denne sorten er det hvite mønsteret mye bredere og mer merkbart, og det vedvarer hele året..

Som med den allerede beskrevne sorten, må du i dette tilfellet også vente til planten er moden for å glede eieren med ikke-smeltende “snøkapsler”.

Aspidistra elatior Sekko Kan

Aspidistra elatior Sekko KanDen fantastiske variasjonen av aspidistra på bildet skiller seg ut med mørkegrønne blader med brede hvite striper. Oversatt fra japansk, betyr navnet Sekko Kan “snøhvit krone”. Denne nesten hvite aspidistra ser faktisk ut til å lyse i skyggen. Men full blomstring av skjønnheten til planten må vente minst tre år. Bare en voksen prøve danner karakteristisk farget løvverk med en høyde på 60 til 70 cm.

Det er derfor aspidistra er bemerkelsesverdig, som ser annerledes ut når det er modent. Unge planter er ikke dannede jenter, og voksne er milde, vakre damer.

Aspidistra attenuata Alishan Giant Splatter

Aspidistra attenuata Alishan Giant SplatterAspidistra -arten attenuata kan også dyrkes vellykket hjemme. På samme tid klarte oppdretterne av Alishan å få variasjonen “Giant Splashes” presentert på bildet, og gleder seg ikke bare med vakre spraglete løvverk med store gulgrønne flekker, men også med uvanlige grønnrosa blomster. Blomstringen foregår fra februar til mars, og koroller med langstrakte kjøttfulle kronblad vises litt over underlaget..

En plante hjemmehørende i Taiwan vokser opp til 70–80 cm i høyden. Bredden på bladene på denne spraglede aspidistra er 8-10 cm.

Aspidistra guangxiensis Spiderman

Aspidistra guangxiensis SpidermanPå bildet, en rekke aspidistra, hvis løvverk ikke er flekkete med striper eller flekker. Og likevel er planten verdig oppmerksomheten til blomsteroppdrettere på grunn av den uvanlige formen på bladene, svingende grasiøst på stilkene, tynne, som et edderkoppmannsvev. Bladplatens form er eggformet, spiss og lengden overstiger ikke 40 cm.

I midten av sommeren kan elskere av tropiske planter observere utseendet til små lilla edderkopper – aspidistra blomster, åpning nær bladene.

Aspidistra oblanceifolia Nagoya Stars

Aspidistra oblanceifolia Nagoya StarsDe blomsteroppdretterne som er interessert i blomstring av aspidistra, kan ta hensyn til sorten “Stars of Nagano”, som avslører mange små rødlige blomster i begynnelsen av februar.

Nagano Star Aspidistra sortPlanten er verdensmester i masseblomstring og kan godt bli sentrum for enhver samling. Etter å ha vokst denne varianten hjemme, kan du stolt vise blomsten til gjestene dine. Hovedbetingelsen er overholdelse av reglene for planting og avgang. Antall blomster og deres utseende avhenger av dybden på plantens rotsystem..

Ikke tro at denne aspidistra -arten er usynlig i andre måneder. Utvalget av aspidistra Zvezda Nagano vist på bildet har tøft, smalt løvverk også strødd med små gule “stjerner..

Aspidistra sichuanensis Yellow Hammer

Aspidistra sichuanensis Yellow HammerBildet av denne sorten aspidistra på bildet gir en ide om størrelsen og lysstyrken til de gule kremete flekkene på det brede, store løvet. En slik plante vil ikke gå seg vill selv i et mørkt rom, og kjennere fra aspidistra anser sorten som en av de mest spraglede.

Alle varianter av den vakre aspidistra -planten som presenteres av oss, er verdig oppmerksomheten til blomsteroppdrettere. Ved å plassere flere planter med forskjellige bladplater i rommet, kan du lage en unik sammensetning..

Innendørs planter for mørke rom – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară