15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Garden tradescantia vokser på stedet, planting og omsorg er ganske enkelt

hage tradescantia, planting og omsorg En flerårig urt – hage tradescantia, planting og omsorg som absolutt ikke er plagsom, prøver mange gartnere å plante. Planten har fått betydelig popularitet på grunn av overflod av forskjellige varianter, som ofte brukes i landskapsdesign. Ulike varianter lar deg velge de mest ikke-standardiserte kombinasjonene av forskjellige farger, som dekorerer ethvert område.

Tradescantia hagebusker bidrar til å skape vakre omfangsrike kratt i hageområdet. Slike busker plantes nær bregner, dagliljer, iris. Høye flerårige varianter anbefales å plantes i sommerhytter, i hager nær vannforekomster.

Se også artikkelen: Hosting and Leaving Hosts!

Beskrivelse av sorten

tradescantia på nettstedet Høyden på tradescantia -planten kan nå 1 m. Buskene er tette, danner mange grener, som er ganske skjøre i strukturen. Lange grønne blader blir opptil 20 cm lange. Fargen på blomster er forskjellig: rosa, lilla, hvit eller blå. Tradescantia blomstrer i 3 til 4 måneder, men hver blomst på busken blomstrer ikke mer enn en dag..

Levetiden til en blomst er bare en dag, men så snart de falmede knoppene er fjernet, dukker det opp nye mer frodige og voluminøse.

Dyrking og reproduksjon

forplantning ved stiklingerGarden Tradescantia formeres vegetativt. For å gjøre dette må du skille skjæringen fra busken og legge den i vannet. Du kan plante stiklinger i fuktig jord, og dagen etter vil røttene dukke opp. Dermed slår planten raskt rot og vil snart glede seg over frodige busker..

dele en buskEn variant av reproduksjon ved å dele busken er mulig. For å gjøre dette er det nødvendig å dele busken i like deler og plante den i forberedt fuktig jord. Røttene til planten er ganske sterke, så saks kan brukes mens du deler..

vokser fra frøOfte dyrkes Tradescantia fra frø, men når det multipliseres på denne måten, mister den ofte sine varietetiske egenskaper. For å dyrke en plante etter frømetode trenger du en godt fuktet fruktbar jord. Såing er gjort før vinteren, om våren vil det være nødvendig å plukke frøplanter.

Landing

frodig blomstRiktig planting og omsorg for Tradescantia består av nøye valg av landingsstedet. Det utføres i forberedt jord, på et sted hvor solens stråler regelmessig faller. Det beste alternativet for en slik plante ville være myk sand eller drenert jord..

Etter å ha valgt riktig sted for planting – vil planten glede seg over frodige knopper.

kvalitetsjordOmrådet for planting og videre omsorg for Tradescantia i det åpne feltet bør være blind, det er viktig å beskytte planten mot sterk vind. På plantetidspunktet bør du unngå et område der fuktighet raskt forlater. Slik jord trenger fuktighetsbevarende toppdressing (leire, sagflis eller kompost). En utmerket løsning for å dyrke en busk ville være et sted som er litt mørkt av trær..

Det er verdt å ta hensyn til: hvis du planter en plante i et sterkt skyggelagt område, kan det hende at slike busker ikke blomstrer.

Før planting blir jorden godt matet med organisk gjødsel. Humus, kompost eller humus blir introdusert. Etter planting vannes buskene rikelig, mulking gjøres med torv eller humus.

Fruktbar jord vil gjøre det mulig å forlenge den frodige blomstringen av Tradescantia.

Omsorg

vanlig vanningFor riktig vekst og utvikling av busken må jorda fuktes med jevne mellomrom. Hvis det ikke er regn på lang tid, kan du som et alternativ organisere kunstig vanning.

Når det kalde været begynner, stoppes hyppig vanning, det utføres bare når det er nødvendig. Å gi Tradescantia -busken riktig omsorg – det vil glede deg med frodig og rikelig blomstring.

I tillegg til vanning, må planten sprøytes med blader. Det bør gjøres om morgenen eller kvelden..

naturlig gjødselOmsorg for en plante innebærer regelmessig fôring:

  1. Den første toppdressingen gjøres om våren, men før det er det viktig å rydde planten for ugress. Gjødsel med mineralgjødsel.
  2. Det andre gjøres sent på våren (mai, begynnelsen av juni) ved bruk av nitrogengjødsel.
  3. Resten av bandasjen utføres regelmessig – en gang hver tredje uke, men bare etter å ha løsnet jorden. For dette kan du bruke hvilken som helst kompleks gjødsel..
  4. Så snart de første knoppene vises på buskene, trenger planten kalium- og fosfatgjødsel.

På hvert vekststadium trenger Tradescantia visse typer gjødsling..

Garden Tradescantia i landskapsdesign

tradescantia ved dammenGarden Tradescantia brukes i landskapsdesign, fordi det ser bra ut ved siden av rekreasjonssteder. En slik blomst er godt egnet for planting i blomsterbed, den kan ligge i ethvert hjørne av hageområdet. Selv i fravær av lukt tiltrekker Tradescantia seg sommerfugler, som flagrer rundt skaper en hyggelig atmosfære og blir et utmerket tillegg til denne komposisjonen..

Ikke glem at planten må plantes i nærheten av vannforekomster..

Uansett hva slags Tradescantia som skal plantes, ser noen av dem alltid imponerende ut. Det er mange blomster på buskene av planten, som danner lyse tette klynger. Mangelen på lukt er ikke en ulempe, men tvert imot tiltrekker det seg ikke bier og humler. Hvis i løpet av tiden for å fjerne de allerede falmede knoppene, vil det snart dukke opp nye frodige blomster. På denne måten kan blomstring av planten forlenges og økes..

tomt dekorasjonGarden Tradescantia har en overflod av varianter, takket være hvilken du kan velge en interessant kombinasjon. Korrekt planting og stell av Tradescantia vil bidra til å unngå problemer med planten i fremtiden. For eksempel, for å klare å knytte hver plante, må buskene plantes tett.

hage tradescantiaHøye varianter er noen ganger plagsomme å ta vare på – de beholder ikke formen godt, spesielt etter vanning. Dessverre kan slike varianter ikke klare seg uten å knytte seg, derfor bør du ta hensyn til denne funksjonen før du velger en plante. Hvis du planter busker på mørke steder, vil de også ha en tendens til å strekke seg uavhengig av sorten, noe som betyr at det beste stedet for tradescantia vil være et litt skyggelagt område eller et sted i solen..

For å unngå en strømpebukse anbefaler sommerboere å plante hosta, brunner, en badedrakt og lignende planter i nærheten av planten.

Lavvoksende varianter plantes ved siden av lungeurt og pelargoner. Slike urteaktige planter vil ikke bare bli en utmerket støtte for busken, men også skape vakre komposisjoner i hagen..

tradescantia blant andre planterÅ plante Tradescantia ved siden av andre planter vil ikke bare dekorere utseendet på stedet, men også bli en utmerket støtte for planten.

Andersons Tradescantia

Andersons TradescantiaTradescantia hybrid var avlet av den amerikanske botanikeren Anderson. Eksperimentene var basert på Virginia Tradescantia. Hybrider oppnådd under testene har en forskjell i forgreningen av en plante med rettere blader. Ikke mer enn 80 cm kan vokse i høyden, fargen på bladene er lilla med en grønnaktig fargetone. Blomster varierer i farge – fra rosa -lilla til blå eller til og med hvit. Denne plantetypen kjennetegnes ved større blomster, som pynter busken enda mer..

Andersons sort har en overflod av forskjellige nyanser, en av de mest populære er lilla.

Å plante og ta vare på Andersons Tradescantia er en problemfri prosess. Planten er upretensiøs i omsorg, den kan dyrkes selv av de som aldri har jobbet med å dyrke blomster. Det anbefales å plante blomsterbusker i litt skyggefulle områder. Hovedreglene for omsorg for en plante er overholdelse av vanlig vanning og implementering av rettidig fôring. Når alle manipulasjonene er utført, blomstrer tradescantia -busken fra begynnelsen av juni til begynnelsen av oktober..

Tradescantia den rødbrune bruden

Tradescantia den rødbrune brudenDenne sorten er forskjellig i form og farge på pearlescent blekrosa blomster med bronseblanke blader. I høyden vokser den opp til 40 cm, begynner blomstringen i juni – slutter i slutten av august. Tradescantia -sorten, den rødbrune bruden, er upretensiøs i omsorgen. Planting og omsorg for buskene utføres i henhold til standardregler..

Virginia Tradescantia

tradescantia virginianVirginia Tradescantia har et annet navn blant folket – gate, som er populær blant mange sommerboere. Den har en ganske tett busk som blomstrer kontinuerlig. Upretensiøs i omsorgen, godt motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer. I voksende gate Tradescantia kan du foredle nettstedet ditt med sterkt blomstrende blå eller andre nyanser av blomster. Levetiden til hver blomst er kort, men på grunn av de store buskene som vokser, mister planten ikke sin dekorative effekt..

Å plante og forlate Virginia tradescantia er en prosess som ikke er annerledes enn den vanlige: vanlig vanning og rettidig fôring.

Virginia -sorten produserer frodige busker som danner hele kratt.

Tradescantia wagelin

Tradescantia WagelinEn av de populære og ofte brukte variantene av Tradescantia er huegelin..

Mange streber etter å plante den, fordi de blå, fiolettlignende blomstene ikke etterlater noen likegyldige. Den er kjent for sin økte frostbestandighet, vokser under alle forhold. I vekstprosessen dannes tette busker opp til en halv meter høye. Blomstringen varer fra tidlig sommer til sen høst. Ikke redd for sykdommer, men veldig krevende for vanning.

Denne sorten er frostbestandig, ikke redd for sykdommer og insekt skadedyr..

Tradescantia sjarmblanding

tradescantia sjarmblandingEn annen av de upretensiøse variantene av Tradescantia er en sjarmblanding. Brukes som flerårig plante. Blomster består av tre kronblad i samme nyanse: rosa, blå, lilla, blå, hvit. Sjarmblandingen blir sådd grunt i bakken nærmere mars måned.

Det er verdt å huske at en slik plante vokser godt i fruktbar jord, derfor er det veldig viktig å ta vare på fôring før planting. Sjarmeblandingen er upretensiøs i omsorgen, godt motstandsdyktig mot sykdommer og insekt skadedyr.

Når du velger en Tradescantia -sort for planting, er det verdt å huske at hver av dem krever regelmessig vanning. Valget er verdt å ta ut fra dine egne ønsker og preferanser, og da vil den frodige busken ikke bare bli en sjarmerende dekorasjon av sommerhuset, men også en glede for eieren selv.

Langblomstrende flerårig video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară