15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for aspidistra

Aspidistra hjemme Rollen som grønne venner i rommet er stor, der en person tilbringer mesteparten av tiden. Det har lenge vært kjent at når vi ventilerer møbler, kaster vi en cocktail av industrielle utslipp gjennom vinduet. Vi er forsikret om at forurensning er normal. Men få mennesker vet, bare 20 forbindelser bestemmes i laboratoriet, resten forgiftes i stillhet, de er ikke registrert. Under disse forholdene vil storbladede prydplanter hjelpe, som absorberer alle urenheter, renser luften. Den mest upretensiøse av dem er aspidistra, omsorg for henne hjemme vil ikke forårsake vanskeligheter..

Kravene til doktorgradsstudenten for innholdet

Storslåtte Aspidistra -busker I naturen er habitatet til aspidistra tett undervekst, der det alltid er skygge, skumring og svalhet. Den vokser i krøller og utvides i bredden fra roten. Hvis du noen gang har kommet over en rydding av vill hvitløk i Sibir, så ligner den på krattene til aspidistra i Sørøst -Asia, bare bladene er grove og tre ganger høyere. Planten tilhører lilje eller lilje i dalen familien, i henhold til forskjellige kvalifikasjoner. Av de 20 artene vokser bare en i kultur – høy aspidistra.

Aspidistra blomstDet er viktig å merke seg at planten er elsket av blomsteroppdrettere og har fått mange populære navn-svigermors språk, vennlige familie. Blader fra rhizomet dukker opp fra bakken. Denne planten har ingen stilk. Med riktig omsorg blomstrer aspidistra, som er godt synlig på bildet. I takknemlighet vil en blomst slippes, som bare lever en dag. Bare ved å se nøye på, vil det vise seg å se blant bladene, nær bakken, en blomst som dukker opp fra roten, som kan bestøves med en lignende og få ett frø.

Uvanlig arrangement av aspidistra -blomstenEn upretensiøs plante tolererer alle endringer i mikroklimaet i rommet. Den er redd bare for direkte sollys, overdreven vanning og fullstendig tørking av jorden. Den tåler selv et kortsiktig temperaturfall, men ikke under vannets frysepunkt. Den grønne massen vokser sakte, 5-6 blader i året. Rotsystemet, som ekspanderer, gir liv til nye stengler.

Riktig omsorg for apidistra hjemme

Aspidistra i interiøretHvis vinduene dine vender mot nordsiden, er de blokkert fra solen av et høyhus eller en balkong i øverste etasje, vil aspidistra være et ideelt anlegg som vil skape et grønt hjørne. Det er upretensiøst i vedlikehold og er bedre enn andre for de første forsøkene på å lage en hage..

Som enhver plante har apidistra trekk ved omsorg. Kravene reduseres til å skape vilkår for eksistens, forutsatt at:

 • eksterne innholdsfaktorer;
 • jordens sammensetning og tidspunktet for utskifting;
 • vanning og gjødsling;
 • skadedyr og sykdommer.

Den avgjørende faktoren er skyggetoleransen til aspidistra. Planten føles flott i delvis skygge og i diffust lys. Hvis bladbladet begynner å falme, bør belysningen økes litt. Det er spraglede aspidistra, som under diffust lys øker stripenes kontrast, de blir mer elegante. Prikker som vises på bladene indikerer solbrenthet..

Aspidistra liker ikke direkte sollysI skyggen av aspidistra om sommeren lever den godt i frisk luft, på landet, på balkongen. I dette tilfellet bør det opprettes et lite deksel fra solbrennende stråler. Det påvirkes ikke av temperaturfall om natten og på dagtid. Imidlertid utvikler planten seg komfortabelt med et gjennomsnitt på 22 0. I varmen tørker bladene ut, røttene har ikke tid til å vanne dem.

Vintervedlikehold av planter under kjølige forhold, ca 10 0, gir en akselerasjon i veksten av ung grønt om våren. Men i hjemmeforhold er det vanskelig å skape slike forhold, men 15 grader kan gis. Følgelig reduseres vanningen om vinteren, planten blir ikke befruktet og fuktigheten økes ikke ved sprøyting.

Aspidistra liker moderat fuktighetBlomsten krever ikke hyppig fukting av bladene, men er takknemlig for dusjen og tørker bladene fra støv. Det må huskes at aspidastra elsker hyppig moderat vanning med sedimentert mykt vann. Å fukte en jordklump bør være 2-3 ganger i uken om sommeren, om vinteren halvparten så ofte.

Den gyldne regelen for blomsterhandlere for alle planter må overholdes. For alle drivhus og innendørs planter er underfylling ikke så ille som overdreven fuktighet. Gjødsel påføres bare på en våt jordklump.

Når det gjelder gjødsel, er blomsten nesten en asket. Hyppig fôring er skadelig for ham. For varierte raser kan overmating føre til at platen blir grønn. På den annen side er rikdommen til greener også avhengig av tilstrekkelig ernæring. Hvordan gjødsle aspidistra og hvor ofte, velges empirisk, avhengig av jordens sammensetning, tidspunktet for den siste transplantasjonen.

Det anbefales å bruke flytende gjødsel “Uniflor”, som er produsert for vekst, for grønne blader, varierte arter. Påføringshyppigheten er fra 2 uker til en måned i vekstsesongen. Men hvis det plutselig blir lagt merke til sprekker i bladene, er dette overmating. Slutt deretter å gjødsle vanning til bladens skjønnhet er gjenopprettet..

En upretensiøs plante krever ikke en spesiell sammensetning av jorden. For ham er jorda som er forberedt for frøplanter av hageavlinger nok:

 • torvland – 2 deler;
 • torv – 1 del;
 • humus – 1 del;
 • sand – 1 del; bladland – del 1.

Planter en voksen aspidistra planteSom alltid oppfordres tilsetning av vermikulitt og knust kull. Aspidistra vil utvikle seg i vanlig hagemark eller kjøpt universell jord. plantetransplantasjon utføres hvert tredje år. Men roten vokser raskt, så hver transplantasjon krever en dobling av landmengden. Gamle planter transplanteres ikke, men de endrer bakken ovenfra. Rotsystemet liker ikke sjokk – dette er det særegne ved aspidistra. Den optimale metoden for transplantasjon er omlastning uten å ødelegge jordklumpen. Gryten skal la bladene vokse i bredden. Samtidig er et tilstrekkelig dreneringslag nødvendig for anlegget.

Rotdelingen av buskenReproduksjon av aspidistra utføres ved å dele busken under transplantasjon. I dette tilfellet er det nødvendig å utføre operasjonen på den minst traumatiske måten. Hvis du klemmer av en rot med 4-5 blader, tar hovedbusken det smertefritt.

Reproduksjon utføres ved å dele bladbladet i fragmenter ved hjelp av en kniv. Snittene tørkes. De resulterende bitene dyppes i en lufttett beholder med vann. Det kan være et fartøy med en bred munn. I dette tilfellet oppnås fullstendig tetthet. Lokket helles med parafin, dekket med plasticine.

Del bladet for videre forplantningRøtter skal vises på kantene. Deretter plasseres frøplanten i bakken og dekkes med en glassburk på toppen. Når aspidistra slår rot, vil unge blader dukke opp, som må tas vare på så vel som voksne planter..Plantede planter utvikler seg vellykket

Tegn på utilstrekkelig omsorg for aspidistra

En fanget plante, selv den mest upretensiøse, krever omsorg. Når du drar, bør du se nærmere på blomsten, og han vil selv fortelle om problemene:

 • langsom vekst – mat med urea;
 • mørke flekker – undersøk skadedyr, fjern fra trekk, øk temperaturen;
 • tørre blader – tørr luft, tørr jord;
 • trege svertende blader – planten er oversvømmet;
 • bladene blir gule – planten er gammel eller forfall av røtter.

Aspidistra skadet av skadedyrSom alle andre innenlandske innbyggere, er aspidastra, med feil omsorg, utsatt for kolonisering av edderkoppmidd, bladlus og skalainsekter. Du kan takle disse skadedyrene ved hjelp av kjemikalier, men du må huske på beskyttende tiltak for deg selv og andre..

Funksjoner ved omsorg for aspidistra – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară