15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker milde vårgalantuser hjemme

første vårblomst Galanthus Så snart den første vårsola varmer opp jorden, begynner små grønne busker med fine hvite klokker å se ut av snødekket. Disse galantene forteller oss at den kalde vinteren er på vei ned, veldig snart vil naturen våkne og alt rundt blir grønt..

De søte amaryllidaceae er bedre kjent som snøklokker og finnes ofte på skogkanter, på enger eller på steinete bakker. Men deres sjarmerende blomstring og delikate aroma er så attraktiv at de begynte å dyrke kulturen hjemme. Hvorfor ikke, fordi snøklokker absolutt ikke er krevende, dessuten vil de dekorere stedet på et tidspunkt da de andre blomstene fortsatt er i stadiet med dyp hviletid..

Hvor er det beste stedet å plante en plante som kalles “galanthus”, og hva må gjøres for å skape forhold for den så nært som naturlig? La oss snakke om det i dag.

Velge et blomsterbed for galanthus

velg et sted for galanthus Snowdrops er veldig glad i solen og er følsomme for varmen: det er dette som får dem til å våkne fra dvalemodus så snart som mulig. For å plante primulaer er det bedre å ta et solfylt sted i forgrunnen av blomsterbedet – der vil de hvite klokkene være godt synlige. I lett delvis skygge kan galanthuser imidlertid også vokse, men sterkt skyggelagte steder i dypet av stedet er definitivt ikke egnet for dem..

I dyp skygge er jorden vanligvis for fuktig og tørker ikke ut på lenge, noe som påvirker plantens utvikling negativt. Løkene fra overflødig fuktighet kan begynne å verke og råtne, dessuten vil blomstringen i seg selv ikke være så tidlig og rikelig.

Når det gjelder jord, foretrekker snøklokker eller galanthuser lett, løs jord. Dårlig og tung leirjord krever forberedelse, nemlig innføring av:

  • sand;
  • humus eller annen organisk gjødsel.

Når kan du plante galanthuser?

Galanthus pærerOftest forplantes snøklokker av pærer. Det er to måter å plante dem på:

  • tidlig på våren;
  • fra sensommeren til midten av høsten (hvis den er varm).

Når du kjøper galanthus, bør du velge store og sunne pærer, uten tegn på mekanisk skade og forfall..

Om nødvendig er det kjøpte frømaterialet egnet for kortsiktig lagring i sagflis eller spon, men ikke mer enn 1 måned, ellers kan løkene tørke ut. For å forlenge holdbarheten med opptil 3 måneder, må galanthus legges i torv eller mose og holdes fuktig hele tiden til løkene er plantet..

Hvis du har en allerede dannet og blomstrende busk, kan du også plante den, men dette er mer et nødvendig tiltak enn en regel. Det anbefales ikke å forplante Galanthus -blomsten på denne måten, siden løken allerede har gitt opp mesteparten av sin styrke i en blomstrende plante. En svekket pære vil ikke kunne gi tilstrekkelig ernæring, og som et resultat vil hele antennedelen raskt falme. Videre neste blomst kan en slik busk ikke engang blomstre i det hele tatt, ellers vil blomstringen være knapp..

Det er en annen måte å reprodusere snøklokker – frø. Det brukes også hjemme, mens frøene blir sådd direkte i åpen mark tidlig på våren, og omgår stadiet med voksende frøplanter.

Siden frø mister sin spiring veldig raskt, blir de ikke lagret, men sådd grunt så raskt som mulig..

De fleste varianter av Galanthus, hvis bilder er presentert nedenfor, reproduserer perfekt ved selvsåing.Galanthus snøhvit terryflora Pleno

brettet galanthus

Galanthus Elvis Keith

Galanthus Voronov

bredbladet galanthus

alpine galanthusDet gjenstår bare å transplantere buskene som har vokst ved siden av moderplanten til et separat blomsterbed, for ikke å tykke plantingen.

Hvordan plante løk?

gardin av galanthusSnøklokker ser veldig vakre ut i gruppeplantinger, derfor er det bedre å plante løker i små “selskaper”, og la det være en avstand på minst 3 cm mellom dem.

Ikke dyp pærene for mye. Men hvis dette fortsatt skjedde – det er greit, Galanthusene selv vil justere plantingen og datterpærene dannes allerede på optimal dybde for dem..

Når du planter løkene, vil Galanthus blomstre i det andre året, og planten hentes fra frø – bare i 4 års levetid.

Hvordan ta vare på primulaer på riktig måte?

Galanthuses blomstretÅ plante blomster og ta vare på Galanthus i det åpne feltet er ikke vanskelig, og vil ikke forårsake store problemer for gartnere. Det er nødvendig å vanne blomsterbedet bare hvis vinteren var lite snø, og våren ikke unner seg regn. Resten av tiden har snøklokkene nok fuktighet som dannes i hagen etter at snødriftene smelter.

Det er nødvendig å mate snøklokker bare i løpet av den aktive veksten, ved bruk av kaliumfosfatgjødsel. Nitrogenholdige preparater bør brukes i minimale doser, siden planter vokser aktivt løvverk fra dem. En tett busk vil ikke bare “glemme” blomstringen, men kan også begynne å gjøre vondt.

I beskrivelsen av Galanthus i enhver vitenskapelig litteratur er en av deres hovedfordeler indikert av kulturens høye frostbestandighet, og dette er helt sant: snøklokker overvintrer godt selv uten ekstra ly.

I det femte leveåret trenger Galanthus en transplantasjon. Vanligvis på dette tidspunktet består busken av et stort antall løker, derfor blir unge løker separert og plantet samtidig med transplantasjonen.

Kanskje dette er alt du trenger å vite om når du planlegger planting og omsorg for Galanthus. Dyrk de første vårens budbringere hjemme og nyt deres usedvanlig vakre blomstring og delikate aroma!

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară