15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Et utvalg bilder med en beskrivelse av typer og varianter av badan

vårblomster badan Bergenia, som planten kalles i den offisielle klassifiseringen, lever i naturen ved foten av Kasakhstan og Mongolia, i Altai og i Kina. Gartnere kjenner imidlertid kulturen bedre som badan, bilder av varianter og arter som alltid forbløffer med de mest delikate nyanser av rosa, hvite, syrinblomster og prakt av blader samlet i frodige rotrosetter.

En spektakulær og upretensiøs plante, som først ble introdusert i kulturen på 1700 -tallet, er fremdeles ikke så bortskjemt av oppdrettere. Noen av de eksisterende variantene er avlet på grunnlag av ville prøver av de mest studerte artene – tykkbladet bergenia. Og hoveddelen av dyrkede planter er hybrider med blomster i forskjellige farger som er større enn i naturen, samt eksemplarer med spraglete og lilla blader..

Badanblomster og grønt løvverk Totalt har botanikere oppdaget og studert 10 arter av bergenia eller bergenia, mens mange varianter neppe vil bli sett i hagen. Dette er endemier som finnes i svært små områder, og sjeldne planter som er inkludert i de regionale og nasjonale Red Data Books..

Badan tykkbladet (V. crassifolia)

Vill røkelse på en steinete skråningStorbladet badan er allment kjent på grunn av de medisinske egenskapene til røtter og blader, som er tilberedt med en duftende tertebuljong. Drikken, tradisjonell blant folkene i Altai og Mongolia, toner perfekt opp, motstår infeksjoner og betennelser. Takket være ham fikk badan navnet “mongolsk te” og er inkludert i listen over medisinske planter.

Den viltvoksende badanen, på bildet, kan sees ved foten av Altai og i Sayan-fjellene, nord i Mongolia og i Transbaikalia. Klumpene på denne planten gjenoppliver vidden av steinete ødemarker i Kasakhstan og Kina..

Badan er en urteaktig flerårig plante. Plantens underjordiske system består av tykke jordstengler som ligger nesten på jordoverflaten, og gir opphav til korte, tett løvrike skudd og stengler med tette panikkblomstrende blomsterstand.

bergenia blomsterstandSom du kan se på bildet av badanblomstene, kan de klokkeformede korollene males i alle nyanser av hvitt, rosa, lilla og lilla..

badan bladerBladrosetter av store, ovate blader dør ikke av selv om vinteren, så grønt vises bokstavelig talt under snøen, med de første strålene av vårsolen. Lærete glatte bladplater i vekstsesongen har en lys grønn farge, og nærmere høsten er de malt i røde og lilla toner..

Badan hjertebladet (V. cordifolia)

Blomstring av røkelse cordifoliaSiden andre halvdel av 1700-tallet har den hjertebladede badanen blitt dyrket i kulturen. Tidligere ble denne arten ansett som uavhengig, men nå anerkjenner botanikere den som et veletablert utvalg av medisinsk badan.

Planter med tette, hjerteformede blader og syrinrosa blomster når 40 cm i høyden under frømodning.

hvite blomster av badanDenne typen badan har varianter, som på bildet, med veldig lyse eller helt hvite blomster med en diameter på 1 til 1,5 cm.

Badan Schmidt (V. x schmidtii, eller B. stracheyi var. Schmidtii)

hybrid badanHybride badaner fra kryssbestøvning av planter av forskjellige arter ble først oppnådd på 1800-tallet. Et eksempel på en slik kultur er Schmidts badan, som har absorbert egenskapene til tykkbladet og ciliert badan.

Denne planten skilles lett fra andre varianter ved sine blanke blader med hakkede kanter. Tette bladplater er bevart under snøen. Om våren, når blomsterskudd dukker opp over dem, stopper løvveksten og fortsetter med visning av blomsterstand og dannelse av frøkuler.

Hvite, lilla eller rosa blomster opp til 5 mm i diameter åpne fra mai til juli eller august. Frø modnes om høsten, som kan sås umiddelbart for å få vårplanter.

Berry ciliate (V. ciliata)

VillbærciliatDen frostresistente arten badan er en innfødt innbygger i Himalaya og Tibet, hvor planter foretrekker å bosette seg i skogkledde foten og på steinete avsatser. I følge beskrivelsen foretrekker badan skyggefulle hjørner og nærheten til vann.

Ciliated bær DumboDenne planten skiller seg fra sine andre kolleger, bortsett fra sivbær, ved tilstedeværelse av cilia eller haug på bunnen av bladplatene. Blomstene av denne arten bergenia er lys rosa eller hvite, med en lys nesten lilla kelk..

Beskrivelser og bilder av hybridbærsorter

badan varianter AbendglockenOppdrettere, som på bildet, varianter og typer badan, gir oppdrettere sommerboere muligheten til å:

  • beundre blomstringen av disse plantene lenger;
  • glede deg over større blomster;
  • ikke vær redd for at plantingen vil lide av frost;
  • male blomsterbedene i alle nyanser av rosa og lilla, hvitt og rødt.

Mange varianter av bergenia er resultatet av arbeidet til tyske entusiaster. Garden badan av Abendgloken-sorten, i motsetning til ville prøver, har semi-doble blomster med en rik rosa tone. Uvanlige blomsterstander åpner seg på lilla stammer opp til 40 cm høye. Abendglocken -bladene er dekorert med en tynn rødaktig kant om sommeren, og blir nesten helt lilla om høsten.

Badan hybrid Dragonfly'Angel KissBadan hybrid fra Dragonfly -serien skiller seg ut for sin frodige blomstring. Blomstene av Angel Kiss-sorten vist på bildet har langstrakte ovale tette blader og racemose blomsterstander av hvite klokkeblomster med en delikat rosa støv.

Terry blomster av hagen badan AbendglutBadan Abendglut har lyse lilla blomster som enten kan være enkle eller halvdoble. Bladene av Abendglut-sorten er grønne i den varme årstiden, og om høsten får de en rødlig murstein. Planten er kompakt og i en høyde på opptil 30 cm er utmerket for planting på fortauskanter og alpine sklier.

Halvdobbel korollas av sorten DragonflySelv om blomster i hagebæret Pink Dragonfly ikke er mer enn 1,5 cm i diameter, er de utrolig attraktive på grunn av deres halvdoble form og delikate rosa farge..

Hvite blomsterstander av en rekke badan Bressingham WhiteHøyden på blomsterstengelen til Bressingham White hybridbær er 30 cm. De første hvite knoppene åpnes tidligere, da blomsterbærende skuddet fortsatt er på nivået med lysegrønt løvverk med rød kant.

Badan blomster MorgenroteI følge Morgenrote bærbeskrivelse har denne sorten lyse rosa blomster med en rødlig kjerne. Det særegne ved planten er at racemose blomsterstander kan dukke opp ikke bare på våren, men også nærmere høsten..

Glockenturm røkelse blomsterHøye varianter og typer badan, som på bildet med frodige blomsterblomstrende racemose, brukes vellykket ikke bare til å dekorere hagen, men også til å kutte. Et eksempel på en slik plante er sorten Glockenturm, hvis stammer når full oppløsning når 50 cm.

Hage røkelse SilberlichtEn annen variant av hagebadan for vårbuketter – Bergenia Silberlicht opptil 40 cm høy med de mest delikate hvitrosa blomstene på racemose blomsterstander.

Masseblomst av Scheekoenigin badanNavnet på bergenia eller badan -sorten Scheekoenigin er oversatt fra tysk som “Snødronningen”. En plante opp til 50 cm høy tilsvarer fullt ut navnet og fortryller med hvite blomster, som gradvis blir rosa for å fullføre oppløsningen. Kraftige lilla-grønne peduncles tåler å kutte godt, og blomsterstandene mister ikke sin dekorative effekt.

Interessant om badan – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară